02.12.2015

Gründeruka Agder-prosjektet ga mange gode erfaringer

av Elias Lien

I min første traineeperiode er jeg i Aust-Agder fylkeskommune. Der har jeg blant annet jobbet med næringsprosjektet Gründeruka Agder.

Gründeruka Agder-prosjektet ble en kjempesuksess og gav mange gode erfaringer

I min første traineeperiode fra 1. september 2015 og ut februar 2016, er jeg i Aust-Agder fylkeskommune, i planavdelingen på Fylkesrådmannens kontor.

I starten var jeg spent på hva jeg ville ende opp med å jobbe med, men fikk fort noe å bryne meg på. Allerede 2. dag på jobb fikk jeg være med å arbeide for å få på plass Gründeruka Agder (næringsprosjekt), som skulle arrangeres for første gang i 2015 og på kort varsel – bare et par måneder frem i tid.


Effektivt samarbeid 

Sammen med en leder og en håndfull kolleger fra Aust-Agder fk og to rådgivere fra Vest-Agder fk startet koordinerings- og organiseringsarbeidet med å arrangere en uke som skulle inneholde et mangfold av kurs, seminarer og arrangementer til fordel for gründere/entreprenører og øvrige interesserte. Uka skulle også samle de ulike delene av støtteapparatet og kaste lys på hva de kunne tilby av støtte og råd til de som var interesserte i å etablere eller videreutvikle sin bedrift og/eller businesside.

Målet med gründeruka var/er å bidra til at flere vekstkraftige gründerbedrifter skulle etableres på Agder, og at denne landsdelen skulle ble best i landet på å legge til rette for gründere. Målet er på sikt flere innovative arbeidsplasser hvor de med gode ideer kan skape arbeid for seg selv og gjerne flere. Et økt antall av slike arbeidsplasser er bra for arbeidsmarkedet og kan bidra positivt i forhold til arbeidsledigheten og nedgangen i olje- og gass næringene. 

Sammen med et entusiastisk prosjektstyre bestående av ulike aktører i virkemiddelapparatet og etter hvert et stort øvrig partnerskap, utviklet Gründeruka seg over kort tid til å bli større, mer innholdsrik og mer omfattende enn vi hadde turt å håpe på. Mange støttet opp, tok samfunnsansvar og bidro med ulike arrangementer.

Det endte med at hele 57 arrangementer ble gjennomført med suksess fordelt på hele Agder. Oppmøtet var stort og entusiasmen høy.

 (les mer om Gründeruka Agder på hjemmesiden: http://www.uka47.no/ eller på Facebook: https://www.facebook.com/grunderuka.agder/ )

For min egen del fikk jeg veldig mye ut av dette prosjektet.

·  Jeg fikk jobbe med flinke kolleger på tvers av avdelinger.

·  Jeg fikk mye ansvar for utforming og administrering av hjemmeside og markedsføring på sosiale medier.

·  Jeg ble inkludert i fora og styringsgrupper jeg normalt måtte ventet lenge med.

·  Jeg fikk oppleve å arbeide med samfunnsutvikling fra en ny vinkel.

·  Jeg fikk gode erfaringer og observasjoner i forhold til prosjektarbeid, event-planlegging, kontakt med aktører og nettverksbygging.


Dette er event-teaseren til Åpningsarrangementet som Aust-og Vest-Agder fylkeskommuner stod for. Det kom rundt 100 mennesker - alt fra fagfolk til gründere, studenter og interesserte


Jeg endte også opp som modell for et av de kule bildene som ble tatt til bruk i medier og på nett. 

I prosjektgruppa jobbet vi med alt mulig - her sitter jeg på stand i starten av uka for å svare på spørsmål og by på en kaffe og en gründerprat. Sam Eydes Plass ved Arendal Kultur- og Rådhus. Resten av uka var jeg rundt på de forskjellige arrangementene og deltok, observerte, tok bilder til Facebooksiden og knyttet nye bekjentskap. 

Varierte prosjekter

Etter hvert ble jeg også involvert i flere spennende prosjekter, både innen samferdsel (Areal- og transportplan) og stedsutvikling m.m. Etter 3 måneder i 1. plassering har jeg fått innblikk i mange prosesser og erfart en hel del om kulturen på arbeidsplassen, hva jeg kan bidra med, hva de trenger og fått bruke faget mitt. 

En spennende arbeidsplass

For en som vil jobbe med planlegging og samfunnsutvikling, er Aust-Agder fylkeskommune en glimrende arbeidsplass med mange kompetente mennesker, varierte oppgaver og innholdsrike dager hvor man absolutt får utfordret seg selv og vokser både faglig og sosialt.

Samtidig er veldig mye av virksomheten partnerskaps- og samarbeidsbasert, så man får på kort tid tilgang til gode nettverk og muligheten til å bli kjent med mange. Man jobber ofte tett sammen med kommuner, andre deler av det offentlige virkemiddelapparatet og et stort antall samfunnsaktører.  


Vi snakkes, Bloggen!

Hilsen trainee Elias

EmailTips en venn
[Tilbake]