08.02.2011

Trainee på plass i Brüssel

 Den påtroppende traineen Endre Amundsen står foran spennende tider. Hans tredje og siste praksisperiode gjennom Trainee Sør har et absolutt internasjonalt preg.

Fra 1. mars er arbeidsplassen hans nemlig i Brüssel, nærmere bestemt på Agder Energi sitt kontor i EU-hovedstaden.

- Arbeidsoppgavene mine blir å kartlegge rammevilkår i og fra EU knyttet opp mot posisjonsdokumentene. Jeg ser virkelig frem til de neste seks månedene. Det er en spennende utfordring å få bli med på en nysatsing som kontoret i Belgia, sier han.


Satser på nyutdannede 

En kontrakt lik det Endre har med Trainee Sør AS strekker seg over tre praksisperioder på totalt 18 måneder der nyutdannede sørlendinger får arbeide i ulike virksomheter på Agder. Men man trenger ikke dra til Brüssel for å trives i Agder Energi. 

- Etter et halvt år i AEP er min første traineeperiode overstått. Rammebetingelser og forretningsutvikling er akkurat det jeg brenner for, og jeg har fått bli med på å skape et viktig grunnlag for et forhåpentligvis fremtidig satsingsområde, sier Tina Bangsund Olsen fornøyd.

Men også litt vemod til stede nå som hun skal videre.

- Jeg har trivdes fra første stund, og perioden i Agder Energi har gitt meg god ballast videre i yrkeskarrieren. Men jeg må jo innrømme at jeg bærer på et aldri så lite ønske om å komme tilbake en vakker dag, sier Tina - som snart er plassert hos rådmannens stab i Kristiansand kommune.

Agder Energi har totalt ansatt 7 personer som følge av samarbeidet med Trainee Sør.

Tiden som trainee Forretningsutvikling og rammebetingelser har vært spennende for Tina. Etter seks måneder i Agder Energi er det nå på tide å gå videre til sin andre av totalt tre traineeperioder i bedrifter på Sørlandet.

[Tilbake]