13.10.2017

Min første måned, pluss litt til.

av Daniel Møller Stray

Klar, ferdig, GÅ!

Endelig er eventyret i gang, og jeg prøver å sette litt ord på hvordan den første måneden min i Trainee Sør, og Kristiansand kommune har vært. 

For å innlede dette bloginnlegget må jeg egentlig noen måneder tilbake i tid. Nærmere bestemt 29 mars. Klokken viser ca 04:37 på displayet på DAB radioen. Jeg våkner delvis, og sjekker telefonen min, hvor jeg ser at rundt midnatt tikket det inn en mail fra CR Group, som håndterer rekrutteringsprosessen til Trainee Sør. I mailen, som på tidspunktet ikke var lett å lese med trøtte øyne, stod det at jeg var ønsket inn til førstegangsintervju. Jeg sovnet raskt igjen, våknet når alarmen ringte ca kl 07:30, og var da selvfølgelig overbevist om at dette var en drøm. Resten er historie.

Nå har jeg fullført min første måned, pluss noen dager, i Kristiansand kommune, som er min første plassering i programmet. Mastergraden min er tatt på UIA Grimstad, og heter «Multimedia and educational technolgy», og er bare et to år gammelt program. For meg kom den akkurat tidsnok. Det snakkes om digitalisering, som er blitt et skikkelig mote-begrep. I dette begrepet finner man E-Læring, som helt overordnet handler om å digital kompetansebygging. E-Læring står sterkt i kommunens planer, spesielt inn mot den nye storkommunen «K3», hvor Kristiansand slår seg sammen med Søgne og Songdalen i starten av 2020. Å kunne nå ut til «alle», hvor læringen kan foregå foruten en fast tid og et fast sted, er avgjørende for å effektivisere arbeidshverdagen i allerede fulle timeplaner.

Men for en første måned det har vært. «Endelig er jeg i gang», tenker jeg hver eneste dag jeg går på jobb. Denne første tiden har selvfølgelig vært preget av det de aller fleste opplever som ny i en jobb. Utstyr må på plass, godkjenninger og brukertillatelser må innhentes, og ikke minst må man må gjøre seg kjent. For min del var det spesielt det siste, «og gjøre seg kjent» som var viktig. Siden det bare er meg (foreløpig) som jobber dedikert med E-Læring i kommunen, gikk jeg tidlig i gang med en kartleggingsprosess, hvor målet var, og fortatt er, å kartlegge hvilke behov de ulike sektorene og enhetene har. I tillegg måtte jeg vite hva slags opplæring og kursing som i dag gjøres på gamle måten, også kalt klasseromsundervisning. Det jeg opplever i samtaler med sektorer og med ulike enhetsledere, er et stort engasjement for E-Læring, og ikke minst et stort behov. Som skrevet er engasjementet stort, og ekspertisen på de ulike fagområdene finnes jo. Det som nok har manglet er folk med kompetanse på hvordan kurs skal bygges, noen ganger teknisk, noen ganger pedagogisk, noen ganger designmessig, og noen ganger alle disse tre i kombinasjon. Da er det jo fantastisk at jeg kan få muligheten til å bidra. Det jeg ser er at Kristiansand kommune er fremoverlent i tankegangen rundt digitaliseringen. Det hentes inn kompetanse på ulike områder som kan bidra med å styrke kommunen digitalt.

Arbeidet denne første måneden har stort sett vært preget av de tre nevnte «fenomenene» man møter i en ny jobb. Likevel har jeg allerede produsert og levert mindre prosjekter til ulike enheter. Det er kartleggingsprosessen som har stått sterkest, og selv om denne prosessen egentlig aldri stopper, vil den spise mindre og mindre av timeplanen min, som vil fylles mer og mer av produksjon og utvikling sammen med all den faglige ekspertisen som finnes i kommunen.

Jeg har i underkant av fem måneder igjen, og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet som kommer fremover. Helt til slutt ønsker jeg å sende en liten shout-out alle de flotte kollegene mine som har tatt meg godt imot. Spesielt de jeg sitter sammen med hver dag, men også alle jeg treffer i gangen, i møter, i lunsj osv. Dere er fantastiske!

 

Trainee – Daniel Møller-Stray


[Tilbake]