23.10.2017

Fordelene med å ha en trainee

av Martin Svendsen

Har raskt oppdaget fordelene med å ha trainee

Etter å ha prøvekjørt traineeordningen til Trainee Sør en drøy måned, merker Egde Consulting allerede de mange fordelene med å ha en fleksibel og nysgjerrig ekstraressurs på kontoret.


- Å ha en Trainee lever absolutt opp til forventningene, sier leder for tjeneste og leveranse hos Egde, Kim Jarno-Kristiansen.


Høsten byr som vanlig på travle dager hos Egde, som i tillegg nettopp har flyttet inn i nye lokaler i Terje Løvås vei i Grimstad. De teller nå 45 ansatte, fordelt på kontorene i Grimstad og Kristiansand. Det å ta inn en trainee nå har vist seg å være perfekt timing, og Kim legger ikke skjul på at Egde forventer å få mye ut av ordningen.


- Trym Krogstad tilfører både kapasitet og kunnskap. Samtidig er han en kilde til inspirasjon for resten av oss på kontoret. Han utfordrer oss og tilfører nye måter å se ting på, i tillegg er han faglig oppdatert på det siste, legger Kim til. 
Kim Jarno-Kristiansen(t.v) og Trym Krogstad(t.h) her utenfor møterom "nysgjerrig". Møterommene i Egdes nye lokaler er navngitt etter selskapets verdier: ekte, nær og nysgjerrig. 


Rett inn som prosjektleder


En av de første oppgavene trainee Trym har fått, er å lede et prosjekt som skal forbedre Egdes kundegrensesnitt. Når prosjektet ferdigstilles skal resultatet være en digitalisering av kundereisen. Han er også involvert i andre prosjekter innen IT og virksomhetsarkitektur, og er svært så fornøyd med mottagelsen og miljøet han har møtt hos det sørlandsbaserte konsulentselskapet.


-  Jeg opplever alle som imøtekommende. De lytter godt til forslagene jeg kommer med og gir meg muligheten til å teste ideer og sparre med et sterkt kompetansemiljø, sier Trym.


Den erfarne traineen som i tidligere perioder har vært utplassert både hos fylkeskommunen og Agder Energi, beskriver den første tiden hos Egde nesten som å være en slags trainee i traineeprogrammet. For selv om programmet i seg selv byr på forskjellige utfordringer i tre ulike virksomheter, har tiden i Egde til nå bydd på svært så varierte arbeidsoppgaver.


- Her er det et bredt kompetansemiljø som jobber med mange ulike prosjekter. Det gjør at jeg får bryne meg på spennende og ulike problemstillinger nesten hver eneste dag. Kombinasjonen av å jobbe både med interne prosjekter og ute hos kunder, gjør at få dager er like her hos Egde. Det passer meg veldig fint og gjør hver dag veldig lærerik, sier Trym.Satser på fullt samarbeid fra nyttår


Etter å ha testet traineeordningen i 5-6 ukers tid, er Egde raske på avtrekkeren og ser ikke bort fra at det går mot et fullt samarbeid med Trainee Sør allerede fra nyttår.


- Vi ser alltid etter muligheter for å utvikle oss som selskap. Det å knytte oss til kompetansemiljøet Trainee Sør representerer, både i form av traineene, men også hele nettverket rundt med arrangementer og faglige møteplasser, er naturligvis interessant for oss, sier Kim.[Tilbake]