16.02.2018

Trainee Sør på Karrieredagen ved UiA Grimstad

av Richard Stake

7. februar var det igjen duket for Karrieredagen ved UiA i Grimstad. Karrieredagen har etablert seg som en viktig og hyggelig arena for Trainee Sør i møte med potensielt nye traineer, så vel som med næringslivet i regionen.


Hei bloggen,

Neida, det blir ikke fullt en slik blogg, bare nesten.

Nå har vi nylig vært på karrieredagen ved UiA Grimstad, som ifølge dekan Michael Rygaard Hansen har blitt den viktigste dagen i året for fakultetet. Vi (daglig leder Anna og undertegnede) ankom UiA Grimstad like rundt klokken 09:00, hvor vi møtte Daniel som allerede var i gang med å informere nysgjerrige studenter om Trainee Sør. Her møtte vi også Mona, som i likhet med Daniel og meg selv har god kjennskap til studielivet ved UiA Grimstad. Her har vi selv også deltatt på flere karrieredager som studenter.

Når vi ankom hadde noen få early birds allerede rukket å gjøre seg klare, mens mange var i gang med opprigging av standene sine. Vi rigget oss raskt med non-stop konkurranse, info-flyers og postere om bedriftspresentasjonen vi skal holde 27.02.18 i Uglandsstua. Daniel hadde også laget slideshow for anledningen, med blant annet profilering av medlemsbedriftene våre så vel som et utdrag av det sosiale Trainee Sør kan by på.


 

Etter x antall kaffekopper og litt rigging innimellom var vi klare for Karrieredagen 2018, og engasjerte studenter hadde allerede begynt å strømme til standen vår. Noen visste hva Trainee Sør var og hadde spørsmål rundt søknadsprosessen og opptakene, mens andre var ute etter litt mer grunnleggende informasjon om programmet. Studentene som stoppet innom var stort sett fra UiA Grimstad sine mange forskjellige studieretninger som innovasjon, indøk, fornybar energi, multimedia, data m.fl. Vi fikk for øvrig også besøk av studenter fra en folkehøyskole på tur, som nå har en klokkeklar formening om hvor de skal starte karrierene sine. Snakkes om 5-6 år på høstbordet når vi er alumni og dere er traineer :-)Spredt rundt i bygget stod det mange kjente fjes fra studietiden som kom til karrieredagen og stod på stand for sine respektive bedrifter. Flere av Trainee Sør sine medlemsbedrifter var også på plass, og godt representert av aktive traineer. Vi trengte ikke å gå langt opp i «gata» på UiA før vi traff Trym på standen til Egde Consulting. Enda litt lenger inn i bygget stod Even på stand for Agder Energi, og innerst i bygget hvor bygg- og anleggsbedriftene holdt til stod Magnus for Nye Veier. Ikke bare gjorde de en strålende jobb for sine respektive bedrifter, de frontet så klart også Trainee Sør når de fikk muligheten. Ved flere anledninger fikk vi høre av besøkende på standen at de var blitt henvist fra noen litt lenger oppe. Dette er gutter som kan gjøre to ting på en gang!

Litt utover formiddagen fikk vi også gleden av å hilse på en av våre aller ferskeste traineer, Jørgen, da han sluttet seg til standen. I ekte Trainee Sør-ånd ble han kastet ut i det, og fikk stå på stand før han i det hele tatt har rukket å starte sin første periode. En utfordring han for øvrig tok på strak arm, og håndterte svært bra. Velkommen skal du være, Jørgen!

Etter at karrieredagen offisielt var over, fikk bedriftene tilbud om å bli vist rundt på Mechatronics Innovation Lab, eller MIL som den gjerne blir kalt. UiA beskriver MIL som «Et verdensledende senter for innovasjon, pilotering og teknologikvalifisering innen mekatronikk og andre nærliggende fagområder». Her kunne Morten Kollerup Bak, teknisk sjef ved MIL, først gi oss en introduksjon til Centre for Artificial Intelligence Research (CAIR-senteret) sin satsning innenfor kunstig intelligens. Vi fikk også teste HoloLens-teknologi, som mange av oss fant svært spennende. Man får fort en futuristisk følelse av en slik opplevelse.Videre gikk vi ned i «robot-hallen» hvor vi blant annet fikk se kollaborative roboter som er ment å dele arbeidsflate med mennesker og bruker sensorteknologi til selv å begrense seg når mennesker kommer innenfor en definert avstand. Vi fikk også se Norges største klimakammer, og verdensledende 3D-printere. Ut over dette kunne Morten fortelle oss at forenklede brukergrensesnitt er noe som blir mer og mer ettertraktet innenfor robotikken, for å gjøre teknologien anvendelig også for brukere uten spesialistutdannelse på området. I denne forbindelse tok han frem en pendant, en pad for programmering, og gav en heldig trainee muligheten til å programmere en robot på under 5 minutter (med et snev av veiledning). Veldig gøy, og utrolig bra programmert! #selvskryt


 

Dagen ble avsluttet med en bankett, hvor bedriftene, fakultetet og karrieredagsteamet samlet seg og kunne nyte en veldig god 3-retters middag. Dette virket å falle godt i smak hos samtlige, som nå bare kunne sitte tilbake og hygge seg med kolleger og nye bekjentskap. En verdig avslutning på en bra dag. For noen fortsatte festlighetene på standup-show med Johan Golden, men for denne slitne traineen var det på tide å vende hjem. (Sovnet så klart på bussen og holdt på å miste stoppet mitt).

Takk for nå, sees kanskje på Karrieredagen til neste år (om ikke før)!


(Slenger med et noe mørkt bilde av Daniel og Mona fra banketten. Skylder på at jeg på dette tidspunktet hadde langt høyere fokus på maten som var på vei, enn på bildetakingen)

[Tilbake]