30.04.2018

Står du stille blir du skutt!

av Henrik Kyte Assmann

Under Trainee Sørs årlige management-seminar og årsmøte var beskjeden krystallklar: En bedrift som ikke utvikler seg, vil dø. Men hva har dette med Trainee Sør å gjøre? Det meste, egentlig.

Både traineer, næringsliv og akademia var representert da Trainee Sør holdt management-seminar og årsmøte i DnBs lokaler i Markens gate. På talerlisten var blant andre BI-dropout (her i positiv forstand) og gründer Marius Røed Wang fra Oslo Business Forum. Han delte sin engasjerende historie om hvordan han sammen med en studiekamerat satset 1 million kroner på å hente Sir Alex Ferguson til Norge. Etter skyhøye salgsforventninger, men et ensifret antall solgte billetter, forstod Marius og medgründer Christoffer Omberg at faget i markedsføring var utdatert, og endret forretningsmodell fullstendig. Nye metoder skapte økt engasjement, hvor spesielt dette avisoppslaget fikk fart på salget.


Læringsvilje

Historien forteller oss hvordan to halvstuderte kamerater gikk fra å stå i gjeld til statens lånekasse og Sir Alex, og sikkert foreldrenes forventninger, til å skape en arbeidsplass med 12 ansatte som produserer podcaster, magasin og gjennomfører årlige næringslivskonferanser i stor skala. Viljen til å være i konstant utvikling var nøkkelen til overlevelse.


"Dere må bli flinkere på digitalisering"

..lød beskjeden økonomiavdelingen ved Universitetet i Agder fikk av ledelsen i januar. Det ble dermed besluttet å ansette en trainee for å bistå med digitalisering i avdelingen. Og slik gikk det til at undertegnede i mars, med siviløkonomtittel på vitnemålet, fikk digitaliseringstittel på visittkortet.


"Robotic process hva-for-no'?!"

...utbrøt jeg første arbeidsdag, og satt nesten offentlig sektor-kaffen i halsen. Jeg bestemte meg for ikke å stå igjen på den analoge perrongen, og kastet meg på det digitale (hurtig)toget. To måneder senere, etter samarbeid i tverrfaglige team, samt kurs om både LEAN og robotisering, har jeg funnet min plass i organisasjonen. Det har vært en periode med “bratt læringskurve og ansvar fra første dag” (alle bedriftspresentasjoners mor), men denne uken ruller vi ut vår første robotiserte programvare som skal automatisere en hittil manuell og kjedelig arbeidsoppgave. 


Min viktigste lærdom har vært å være fleksibel og stadig korrigere retning, for gradvis å forstå at mitt engasjement skapes der hvor jeg får være bindeledd mellom økonomiavdelingen og IT-avdelingen. Denne spagaten gir nemlig gleden av å motivere og engasjere ansatte med komplementerende kompetanse.


Det skal for øvrig nevnes at jeg samme dag som management-seminaret og årsmøtet besto jegerprøven! Og det gjelder for elgen som for mitt syn på tilværelsen som trainee - står du stille blir du skutt![Tilbake]