06.06.2018

Studietur til Barcelona? Ja takk!

av Mona Igland

Hvert år reiser 2. og 3. kull i Trainee Sør på en studietur til utlandet, og etter gode innspill fra enkelte traineer ble årets destinasjon Barcelona! 


I kjent stil ble kofferten pakket kvelden før, og med noen få timer søvn var jeg klar for avreise en tidlig torsdags morgen i slutten av mai. Turen ble arrangert av en gjeng internt i Trainee Sør, og takket være dem fikk vi en sosial tur med et topp program. I tillegg til sosiale aktiviteter fikk vi besøke tre forskjellige organisasjoner, hvor temaene politikk, reiseliv, og kundedata sto høyt på listen.


Første besøk var til Universitat Rovira i Virgili hvor vi fikk en grundig gjennomgang av den historiske og politiske bakgrunnen av Catalonia-konflikten. Den mye omtalte konflikten baserer seg på en ulovlig folkeavstemning, gjennomført av Catalonias regionale regjering høsten 2017, om Catalonias uavhengighet fra Spania. Spansk høyesterett erklærte i forkant av avstemningen at den var grunnlovsstridig, og dermed ikke gyldig. Vi fikk videre innsikt i konfliktens ringvirkninger, og hvordan konflikten påvirker Catalonias innbyggere fortsatt, både på jobb og privat.


Med et godt politisk innblikk i situasjonen i Catalonia var neste bedriftsbesøk eDREAMS – et av verdens største online reisebyråer. Bedriften består av en gjennomsnittlig ung stab fra flere land, og vi fikk blant annet høre om hvordan dette var med på å drive bedriften fremover. Det oppsto gode diskusjoner mellom representanten fra eDREAMS og traineene hvor bedriftens omgivelser, reguleringer, teknologi og utfordringer ble diskutert. En av traineene kom til og med opp med en ny forretningsidé for bedriften!


Det tredje og siste bedriftsbesøket var til Schibsted Media Group ved deres kontorer i Barcelona. Her var spesielt Audience Targeting på agendaen, sammen med kundedata og GDPR. Det var spesielt interessant å høre om hvordan de bruker og håndterer ulik kundedata til å utføre andre tjenester. Vel så interessant var diskusjoner rundt GDPR, EUs nye forordning for personvern, som trådte i kraft i EU den samme dagen vi besøkte bedriften.

 


I tillegg til spennende bedriftsbesøk fikk vi oppleve Barcelonas kulturelle sider. God mat og drikke er en selvfølge på tur. Restauranten Sensi Bistro ble min klare favoritt, hvor vi fikk smake på tidenes tapasretter. Selv om det var varmere på Sørlandet i Norge enn i Barcelona fikk vi oppleve strandlivet, og sommer-outfiten ble godt testet. Vi fikk også en guidet tur for å se på noen av Barcelonas mange severdigheter – deriblant La Sagrada Familia.


Til slutt må jeg trekke frem den sosiale delen av en slik reise. Det har vært veldig gøy å bli bedre kjent med de andre traineene. Å være en del av en tverrfaglig trainee-gruppe er noe jeg verdsetter høyt, og med gode bånd oss imellom mener jeg vi kan i større grad hjelpe hverandre og dra nytte av hverandres kompetanse.

 


Takk for turen, gjengen! Den var fantastisk!

 


[Tilbake]