21.05.2012

Fra trainee til konsulent på seks måneder

Før Randi Fløystrand Moland begynte som trainee i Otera visste Bærumsjenta knapt hva selskapet drev med. Etter seks måneder har den talentfulle 28-åringen stålkontroll, og er nå ansatt som HR-konsulent i entreprenørbedriften med over 750 ansatte.

Jeg møter Randi på Oteras hovedkontor i Kristiansand. Med utsikt over kabelruller, master, tromler og montører i sving har hun full oversikt over det som skjer fra kontorvinduet sitt i andre etasje.  
- Det er et paradoks, sier Randi lurt mens hun skuer ut over lagerplassen. Jeg som så vidt kan skifte ei lyspære, arbeider nå for en av Norges største tekniske entreprenører.

Mangel på denne lille tekniske innsikten var ingen hindring for Randi da det seks måneder lange traineeoppholdet gjennom Trainee Sør gikk mot slutten. Så godt fornøyd var Otera med Randis arbeid at de valgte å ansette den lovende 28-åringen. Etter tre måneder som HR-konsulent forteller Randi at hun stortrives.

- Det var en hyggelig anerkjennelse om at jeg gjør en god jobb, forklarer hun beskjedent på spørsmål om hva hun tenkte da hun fikk jobbtilbudet.

For HR- direktør i Otera, Sigurd Gangnæs, var aldri i tvil. Adjektivene strømmer på både inn- og utpust når han blir bedt om å si noe om Randi. 

Randi er en god blanding av analytisk og strukturert. Hun er lett å be og ønsker å ta ansvar. I tillegg er hun flink til å skape relasjoner, noe som er svært viktig i en slik stilling.

Gangnæs forteller engasjert videre at uten Randi kunne selskapet ikke ha løst mange krevende oppgaver som det var helt avgjørende å ta tak, og at hun leverer over forventet i forhold til de oppgavene hun blir tildelt.

 
Adm direktør Jan Sigvartsen og HR direktør Sigurd Gangnæs 
 
Viktig ressurs
Randi har nå en ni måneder lang karriere i Otera bak seg, og utrettet mye allerede. Hun har blant annet bidratt med implementering av selskapets nye forretningsplan, og hadde hovedansvaret for en rekrutteringskampanje som ble belønnet med en pris på Mediepuls Awards 2012. 

- Jeg ønsket å komme raskt inn i arbeidsoppgavene og føler jeg har fått god oversikt over selskapet. Det har resultert i at mine ledere har konsultert meg med oppgaver og spørsmål og jeg har på kort tid fått mye ansvar.

Randi mener det å være trainee bringer med seg fordeler når man er ny i et selskap.

- Som trainee har man en gyldig grunn til å grave og spørre, og for å gjøre en god jobb på kort tid må man være litt frempå.

Randi trekker frem høyt tempo som noe av det beste ved å arbeide i Otera.

- Dessuten er det veldig inspirerende å jobbe sammen med folk som har en så stor interesse og stolthet for det de driver med, fortsetter hun.

HR-konsulent
Med en mastergrad i ledelse og organisasjonspsykologi passer jobben som HR-konsulent Randi ypperlig. Hun forteller ivrig om områder hun ønsker å ta tak i.

- Som i de fleste bedrifter er det nesten uendelige muligheter for forbedringer innenfor HR- feltet. Det som gjør det litt spesielt å jobbe med HR i Otera er den geografiske spredningen på organisasjonen og driften. Her i Otera er det jo ikke alle man når via en pc på et kontor. Det gjør at jeg må legge opp arbeidet mitt på en annen måte enn jeg er vant til fra andre bedrifter der de fleste kollegaer er en e-post eller en etasje unna, sier Randi.

Fem traineer
Siden september i fjor har Otera hatt fem traineer inne i bedriften, som alle har fått mye ansvar og varierte arbeidsoppgaver å bryne seg på.
Adm. dir. i Otera Jan Sigvartsen sier at traineene har vært gode konsulenter for selskapet.

- De kommer rett fra skolebenken med en akademisk kompetanse vi har stor nytte av.

Sigvartsen utelukker heller ikke at Otera vil benytte seg av traineer også i fremtiden. Så gjenstår det å se om noen av disse imponerer nok til å bli ansatt av HR-konsulent Randi Moland.
 

 FAKTABOKS

  • Otera
  • En av Norges største tekniske entreprenører innen elektro og energi
  • 750 ansatte
  • Hovedkontor: Kristiansand, med avdelinger over hele Norge og Sverige
  • Et selskap i Agder Energi-konsernet

 

Tekst:: Hanne Nyborg Abrahamsen

[Tilbake]