06.09.2013

Et mobiltilpasset Universitet

Universitetet i Agder skal få nye, mobiltilpassede nettsider. Trainee Vibecke forteller hvordan hverdagen vil bli enklere og informasjonen mer tilgjengelig for både studentene og ansatte.

- Så sent som i dag tidlig måtte jeg inn å dobbeltsjekke når timen min begynte. Jeg har forsøkt å finne timeplanen via mobiltelefonen før og vet at dette er kronglete, sier student Monica Barken (27).

 - Alternativet ble derfor å logge seg på en PC på universitetsbiblioteket for å finne ut når timen startet. Dette tok meg vel nærmere 15 min. Tenk hvor mye lettere det hadde vært hvis jeg kunne sjekket dette på mobilen på vei til skolen, tilføyer hun.

 

Monica Barken (t.v.) og Hanne Kittelsen Ryen er ivrige brukere av smarttelefon. Nå kan de snart bruke mobilen til å finne det de trenger på universitetets nye nettsider.

 - De eksisterende nettsidene er fra 2007, og mye har forandret seg siden den gang. I dag er ikke sidene tilpasset verken mobil eller nettbrett, så det er virkelig på tide at vi fornyer oss, sier assisterende universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen

Det er Smith-Tønnessen som står bak bestillingen av de nye nettsidene og hun understreker at teknologisk utvikling har vært et av de viktigste argumentene for en fornying.

 - Nettsider fungerer helt greit i dag, men det tar tid å finne det jeg trenger, sier student Hanne Ryen (26). 

- Jeg er vant til å måtte lete rundt for å finne det meste, enten det er pensumlister, timeplan eller telefonnummer til en foreleser, tilføyer hun.  

 I tillegg til at nettsidene skal få et helt nytt design og en kraftig oppgradering av innhold, vil den største endringen likevel være at nettsidene nå vil bli tilpasset alle mobile plattformer.

- De siste to årene har de fleste spørsmålene dreid seg om hvordan studentene kommer seg på nett. Først og fremst skal de på nett med sine mobiltelefoner, og da må UiAs kommunikasjon være tilpasset de mediene studentene bruker, sier Smith-Tønnessen. 

Høye forventninger

For dagens studenter er mobilen og nettbrettet et viktig hjelpemiddel i en travel hverdag, og for dem vil studiehverdagen bli enda litt enklere hvis de kjapt og enkelt kan finne den informasjonen de søker, på sin egen telefon.

Og slik skal det altså nå bli. Arbeidet med de nye sidene er godt i gang og forventningene fra både studenter, ansatte og universitetsledelsen er stor.

 - For Universitetet sin del er det viktig at vi nå oppgraderer våre nettsider slik at de gjenspeiler det vi ønsker å formidle; nemlig at vi er i front digitalt, sier Smith-Tønnessen.

 - Vi forventer at vi får nye, informative nettsider i en moderne innpakking, som på en god måte kommuniserer til nettsidenes målgrupper, understreker hun.

Prosjektfasen strekker seg ut februar 2014, men allerede i desember kan studentene forvente seg en liten smakebit av de nye nettsidene.

 - Vi gleder oss, sier Monica Barken og Hanne Ryen.

 

Skrevet av trainee Vibecke Milde Fantoft

[Tilbake]