27.03.2017
To nye medlemmer i Trainee Sør

 Vi er stolte av at Kilden Teater og Konserthus og Durapart as velger å samarbeide med Trainee Sør. 


Les mer »
01.11.2016
Traineer som brobyggere og ressurser

Deltagende virksomheter gir gode tilbakemeldinger på sine erfaringer med Trainee Sør-programmet. Vi har samlet det som oftest trekkes frem.

Les mer »
17.06.2016
IT-duoen i Kristiansand kommune
av Sturla Thu Økland

Trainee Miroslav og Sturla har denne våren plassering i Kristiansandregionens kommunale IKT-tjeneste (KR-IKT). Begge har utdanning innen IT og har fått deltar på interessante prosjekter innenfor digitalisering.


Les mer »
16.06.2016
Kristiansand og byutvikling - sett på med Vestlandske øyne
av Maria Steinstø

-        Jeg er oppvokst på Vestlandet. Kristiansand har for meg vært Color Line og Dyreparken. Så feil kunne en ta. Jeg er utdannet urban designer, og synes det er viktig med gode by-områder som kan skape rom for ulike aktiviteter og folkeliv.

Les mer »
02.12.2015
Gründeruka Agder-prosjektet ga mange gode erfaringer
av Elias Lien

I min første traineeperiode er jeg i Aust-Agder fylkeskommune. Der har jeg blant annet jobbet med næringsprosjektet Gründeruka Agder.

Les mer »
11.11.2015
Kompetanse for fremtiden

Trainee Hanne Wigemyr skal gi innspill på hvordan Agder Energi sikrer rett kompetanse i fremtiden.

Les mer »
12.11.2015
Traineer involvert i veksthus-prosjekt

Spennende aktører har tatt initiativet til å etablere et hus for gode ideer på Lumber i Kristiansand.

Les mer »
21.05.2012
Fra trainee til konsulent på seks måneder

Før Randi Fløystrand Moland begynte som trainee i Otera visste Bærumsjenta knapt hva selskapet drev med. Etter seks måneder har den talentfulle 28-åringen stålkontroll, og er nå ansatt som HR-konsulent i entreprenørbedriften med over 750 ansatte.

Les mer »
22.08.2012
Robot gir flere fordeler for sørlendinger

Robot teknologi på Sørlandets Sykehus vil gi en bedre hverdag for pasienter og forhåpentligvis bedre samarbeid internt på sykehuset. Trainee Knut Håkon gir oss et innblikk i sammenhengen mellom høyteknologi og organisasjonsutvikling.

Les mer »
31.10.2012
Strategisk samfunnsansvar sørpå

Medlemsvirksomhet Otera har satt seg som mål å bli bransjens beste på samfunnsansvar, og er et eksempel i  en ledende region innen dette feltet.

Les mer »
31.10.2012
Europa, expresso og eventyrlige erfaringer

Ung, student, folkevalgt og studentpraktikant. Lokal og internasjonal på en og samme tid. Isabelle-Louise Aabel (25) har lett for å la seg engasjere. Trainee Magnus forteller om sin kollega på Sørlandets Europakontor i Brussel.

Les mer »
26.11.2012
Lønnsoppgjøret vel i havn for offentlige tannleger

Tannleger i Vest-Agder Fylkeskommune fikk et gjennomsnittlig lønnsoppgjør på i underkant av 6 % ved årets forhandlinger. Trainee Sturle intervjuer Personalsjef Odd Joar Svensson.

Les mer »
08.02.2011
Trainee på plass i Brüssel

 Den påtroppende traineen Endre Amundsen står foran spennende tider. Hans tredje og siste praksisperiode gjennom Trainee Sør har et absolutt internasjonalt preg.

Les mer »
07.10.2013
Sparebanken Sør gjør landsdelen rikere

Finans og Risk Management økonomen Line Smith startet sin traineeperiode i Sparebanken Sør. Hun har intervjuet konserndirektør Rolf Søraker om samfunnsansvar og engasjement,

Les mer »
03.04.2013
En jobb for miljøet

Et av Norges ledende miljørådgiverselskap, COWI, er over hele landet i miljøets tjeneste. Trainee Hilde er bioteknolog og forteller om hennes kollegers hverdag.

Les mer »
03.04.2013
Elbilsuksess i Norge

Nå er det over 10.000 ladbare biler på veien i Norge. Trainee Andrea har en sentral rolle i "Grønn Kontakt" som skal sikre skala og en hurtig effektiv nasjonal kommersialisering av alle ladepunkter. 

Les mer »
03.04.2013
Dyreparken i rekrutteringsmodus

Trainee Ragne Karine har hatt hektiske måneder i Dyreparken. Hun og kolleger har intervjuet 1000 sesongjobb kandidater. I år skal det ansettes 350 nye medarbeidere og nå foregår utsilingsprosessen.

Les mer »
06.09.2013
Et mobiltilpasset Universitet

Universitetet i Agder skal få nye, mobiltilpassede nettsider. Trainee Vibecke forteller hvordan hverdagen vil bli enklere og informasjonen mer tilgjengelig for både studentene og ansatte.

Les mer »
04.12.2013
Elbilen: en miljøvinner, eller?

"Det har aldri vært flere elbiler på norske veier, og salget av elbiler når stadig nye høyder", forteller trainee Sami Hansen i Grønn kontakt.  Men er egentlig elbilen så miljøvennlig som vi tror?

Les mer »
11.04.2014
Tre nye virksomheter i Trainee Sør

Det er gledelig å presentere MacGregor, Vennesla kommune og J.J. Ugland Companies; tre svært forskjellig og spennende virsomheter.

Les mer »