Blogg arkiv

15.03.2018
Trainee Sør sin egen turserie!
av Lena Bekken

En helt vanlig Onsdag i Mars startet Trainee Sør sin turserie. Den første av ti turer gikk til Baneheia.

Les mer »
16.02.2018
Trainee Sør på Karrieredagen ved UiA Grimstad
av Richard Stake

7. februar var det igjen duket for Karrieredagen ved UiA i Grimstad. Karrieredagen har etablert seg som en viktig og hyggelig arena for Trainee Sør i møte med potensielt nye traineer, så vel som med næringslivet i regionen.

Les mer »
01.02.2018
28 dager igjen
av Hilde Kristin Steen

«Jeg er trai.. nei, jeg mener vanlig ansatt».

Les mer »
26.01.2018
Trainee tur til Oslo
av Ida Marie Scheie Ørvik

Javel, se det. Da var det på tide med et blogginnlegg fra hovedstaden. Tirsdag 16. januar gikk turen til Oslo for å besøke Stortinget og en rekke spennende bedrifter. Tema for turen var hvordan teknologien endrer samfunnet vi lever i. Vi ville høre hvordan etablerte tankesett, forretningsstrukturer og ledelse i norsk næringsliv blir utfordret av dagens teknologi.


Les mer »
10.01.2018
Forvaltningsrevisjon - ikke så kjedelig som du tror
av Mona Igland

Da jeg startet som trainee i Aust-Agder Revisjon september 2017 var forvaltningsrevisjon for meg et ukjent tjenesteområde. Og ikke visste jeg at dette skulle bli noe jeg virkelig fikk sansen for. Hva jeg synes er så spennende med akkurat forvaltningsrevisjon skal jeg fortelle deg i dette blogginnlegget.


Les mer »
15.12.2017
Hektisk og spennende hverdag i Sparebanken Sør
av Fredrik Sandved

Inntog av nye teknologier og internasjonale aktører gjør at den bankbransjen vi tradisjonelt kjenner blir sterkt utfordret og forandret i tiden som kommer. Tre måneder ut i min trainee-periode i Sparebanken Sør har jeg fått litt innsikt i de muligheter og trusler som banken nå står overfor. 

Les mer »
08.12.2017
Traineer på innovasjonsturne i Kristiansandsområdet
av Even Fjellestad

Kull 1 og 2 besøkte flere svært spennende Sørlandsvirksomheter med innovasjon og teknologi som viktige suksesskriterier. Agder Energi Kraftforvaltning, Nye Veier, NCE Eyde og Grønn Kontakt delte alle villig vekk om dagens og morgendagens utfordringer og muligheter.

Les mer »
01.12.2017
Hva gjør en økonom i IT-verden?
av Sten Kristian K Mydland

Siden september har jeg jobbet med logistikk og innkjøp på IT-avdelingen ved Universitetet i Agder. Det høres kanskje monotont og kjedelig ut for noen, men for en økonom med stor interesse for IT er det veldig spennende å jobbe i krysningen mellom disse to områdene! 

Les mer »
27.11.2017
Om det å stå i bakgrunnen
av Lena Bekken

Før Gründeruka Agder ville jeg ikke vurdert arbeidet som ligger i å lage et arrangement i mer enn et millisekund før jeg ville sagt «dette var bra!» eller «dette var dårlig!». Jeg er nesten flau når jeg tenker på det.

Les mer »
23.11.2017
Kyberhva?
av Solveig Steinsland

«Solveig, hva er det du jobber med da?»

«Jeg er sivilingeniør innen kybernetikk, så jeg driver å...»

«Kyberhva?»

Les mer »
21.11.2017
Høstens koseligste fest
av Margrethe Saga

Det er en typisk fredag i november. Se det for deg: det er kaldt, det blåser og det regner sidelengs. Men inne er det varmt! I alle fall på Klubben, hvor Trainee Sørs tradisjonsrike høstbord fant sted tidligere denne måneden. 

Les mer »
23.10.2017
Fordelene med å ha en trainee
av Martin Svendsen

Har raskt oppdaget fordelene med å ha trainee

Etter å ha prøvekjørt traineeordningen til Trainee Sør en drøy måned, merker Egde Consulting allerede de mange fordelene med å ha en fleksibel og nysgjerrig ekstraressurs på kontoret.

Les mer »
20.10.2017
Traineer på glattisen
av Camille Espagne

I dag er det curling med Trainee Sør! Som en del av Trainee-programmet har vi jevnlig sosiale aktiviteter og i kveld skal den være sporty.

Les mer »
13.10.2017
Min første måned, pluss litt til.
av Daniel Møller Stray

Klar, ferdig, GÅ!

Endelig er eventyret i gang, og jeg prøver å sette litt ord på hvordan den første måneden min i Trainee Sør, og Kristiansand kommune har vært. 

Les mer »
12.10.2017
iNudgeyou
av Hilde Kristin Steen

Alle vil være miljøvennlige og at CO2-utslippene skal ned, men få vil endre seg og sine rutiner. Hvordan da få et helt sykehus til å tenke miljø?

Les mer »
22.09.2017
For en gjeng!
av Hilde Kristin Steen

Det er torsdag og klokka er fire. Traineene skynder seg fra jobb i Arendal, Grimstad og Kristiansand, men ikke for å dra hjem og slappe av foran TV. Nei, de skynder seg til dugnad "hvordan kan Trainee Sør få flere aktive medlemsbedrifter?"

Les mer »
15.09.2017
TedX Arendal og fremtida
av Lena Bekken

Jeg var ganske glad når jeg fikk vite at månedens desidert største dose faglige påfyll ville forekomme i min nye hjemby: Arendal. Enda gladere ble jeg (det er fare for at jeg på et tidspunkt var så spent at jeg satt så langt utpå stolkanten at jeg nesten ramla ned) da jeg fikk høre ordene: «TedX Arendal».

Les mer »
05.09.2017
Inspirerende aften i Dyreparken
av Sten Kristian K Mydland

Torsdag 24. august tok traineer, mentorer og medlemsbedrifter turen til Dyreparken for omvisning og foredrag. 

Les mer »
30.08.2017
Snipp snapp snute …
av Maria Steinstø

… Så var eventyret ute.


Les mer »
14.08.2017
Au revior!
av Hilde Kristin Steen

Nå nærmer det seg allerede slutten for mitt Brusselopphold og for noen innholdsrike seks måneder det har vært. I mai skrev jeg om livet i Brussel med fokus på jobb og det sosiale. Dette blogginnlegget vier jeg til byen Brussel.

Les mer »