Blogg arkiv

16.02.2019
Elektrisitet rundt halve jordas omkrets
av Øystein Dyvik Eide

Mer og mer av vår hverdag blir elektrifisert, og på veien mot et fornybart og fullelektrisk samfunn får vi behov for å overføre enda mer strøm til de tusen hjem enn i dag. Vi bytter ut diesel- og bensinbilen med elbil, og vi bruker stadig mer strøm samtidig; om morgenen og om ettermiddagen. Denne strømmen må leveres uten at vi overbelaster strømnettet. Er strømnettet sterkt nok til å takle den økte belastningen? Og hvordan påvirker det meg og deg?

Les mer »
16.02.2019
Min tid som trainee
av Richard Stake

For 17,5 måneder siden startet jeg min tid i Trainee Sør. Det kan bare bety én ting - at det er i underkant av to uker igjen til den er forbi. Men hva har jeg egentlig opplevd i løpet av min tid som trainee?

Les mer »
05.02.2019
=SILICON VALLEY
av Henrik Kyte Assmann

Visste du at gründerne bak frisørkjeden Cutters driver begravelsesbyrå, at Silicon Valley ikke er så kult som du tror, og at det bor en kunstmaler i oss alle?

Mye tyder på at Norge er i ferd med å bli et globalt senter for nye forretningsmodeller, fintech og utvikling varehandel – tematikken for Trainee Sørs årlige Oslo-tur.

Les mer »
31.01.2019
En siste respekt
av Ida Marie Scheie Ørvik

Mine dager som trainee går mot slutten. Selv om jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidslivet helt på egenhånd, er jeg også smått nervøs for hva som venter meg. Kommer jeg til å treffe like mange fantastiske venner og kolleger som jeg har gjort gjennom Trainee Sør? 

Les mer »
16.01.2019
Frå skulebenken til arbeidslivet – Ei samanlikning– Inspirert av årstida
av Daniel Ommedal

Koreleis kan ein tur i slalåmbakken samanliknast med steget ein tek frå skulebenken til arbeidslivet? I dette blogginnlegget blir denne samanlikninga brukt, frå ein Nordfjording’s perspektiv, inspirert av årstida.

Les mer »
16.12.2018
Presentasjonskurs
av Elin Osnes Strand

Klamme hender, skjelvande stemme, hetetokter og eit kaotisk hovud? Det å halde foredrag og små innlegg er noko somme elskar, og som andre knyter stort ubehag til. Det var derfor fleire som hadde blanda kjensler då vi stilte opp til presentasjonskurs denne veka.

Les mer »
13.12.2018
Julebord til sjøs!
av Jannicke Tharaldsen Stensholt

Julen nærmer seg med stormskritt, og forrige fredag var det duket for årets julebord i Trainee Sør. I år, som i fjor, ble julebordet lagt til Color Line Superspeed. 

Les mer »
10.12.2018
It's not too late!
av Mona Igland

For meg har første desember i år representert noe annet enn første dagen i julemåneden. I år har denne datoen representert en lansering av et merkenavn som jeg, sammen med mange andre, har vært så heldig å kunne arbeide med. Nemlig Entelios! 

Les mer »
05.12.2018
Trainee Tour – Dyreparken og Hennig-Olsen Is
av Line Marie Ekse

Alle kullene i Trainee Sør besøkte i forrige uke to sørlandsvirksomheter for å få kjennskap til hvordan virksomhetene jobber med LEAN i praksis. Innenfor LEAN eksisterer det mange ord og uttrykk. Vi fikk virkelig et godt innblikk i LEAN og hvordan det utføres i praksis. En ting er å lese teori om LEAN eller å lære om det på kurs, slik vi gjorde på LEANovation kurset med Deloitte. Men det å få høre og spørre om hvordan det utføres i en virksomhets hverdag var virkelig spennende!

Les mer »
26.11.2018
Gult belte i LEANovation
av Caroline Hallgren

Endelig var det vår tur til å delta på kurs i leanovation som ble holdt hos Deloitte sine flotte lokaler på Sør Arena. Noen av kursdetakerne hadde vært innom pensum fra tidligere studier og fikk derfor terpet på kunnskapen, mens andre så fram til å få seg en skikkelig aha-opplevelse. Forventingene var i hvert fall skyhøye og vi var klare til å ta fatt på utfordringene på strak arm.

Les mer »
20.11.2018
Innovasjon på dagsorden
av Per-Joakim Høgsaas

I skrivende stund kjemper vår alles kjære Magnus Carlsen tappert om å beholde sin verdensmester-tittel i sjakk under verdens øyne i London. Carlsen, som er knappe tre dager eldre enn meg selv, har allerede dominert sporten i en årrekke med sin eksepsjonelle spillestil og rangering. Samtidig er utviklingen innen selvlærende sjakk-computere basert på kunstig intelligens i rasende utvikling, med algoritmer rangert langt over selveste Carlsen. Kunnskapen denne nye kunnskapen gir oss vil utvilsomt være med å prege forståelsen og utførelsen av spillet fremover. 

Les mer »
19.11.2018
Ut og bowle
av Criyonit Kayoka

Nå har jeg vært en del av Trainee Sør i et par måneder. Ja, allerede! Tiden går utrolig fort, og det er så utrolig gøy å se tilbake allerede på så mange gode minner på så kort tid!

Les mer »
12.11.2018
Ut i verden med Schibsted!
av Monika Lundh Broen

I min første plassering er jeg så heldig å få jobbe i Fædrelandsvennen. Jeg får vært med på flere spennende prosjekter innen programmering og design. I tillegg er jeg med på workshops og konferanser i både Norge og Europa. Fantastisk gøy!

Les mer »
01.11.2018
Fremtidens teknologi testet i dag
av Brage Skånøy

Future Materials er katapultsenteret som skal sikre norske bedrifters konkurransefortrinn innen materialteknologifeltet i fremtiden. Som Trainee har jeg fått innblikk i hvordan dette skal oppnås. 


Les mer »
30.10.2018
Skål for et vellykket høstbord!
av Kristine Amundsen Wold

Trainee Sør sitt høstbord kan sammenlignes med et julebord-bare bedre. 

Les mer »
24.09.2018
En stor takk og en bitteliten vær så god til Trainee Sør
av Even Fjellestad

Det å være trainee er som et kinderegg - Man får oppfylt tre ønsker i samme pakka: Erfaring, nettverk og en god porsjon læring om seg selv.

Les mer »
26.06.2018
Hiv og hoi!
av Sten Kristian K Mydland

Overskriften høres nesten ut som starten på en velkjent Kaptein Sabeltann-sang, men siden 1. mars har jeg jobbet for Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet. SS Sørlandet er verdens eldste operative fullriggede seilskip og vi tilbyr elever i videregående utdanning et utvekslingsår helt utenom det vanlige!

Les mer »
22.06.2018
48 timer med søreuropeiske tilstander på Sørlandet
av Martin Svendsen

Hvor var du da to ganske alminnelige maidager ble forvandlet til et sykkeleventyr, en folkefest og gater preget av søreuropeiske tilstander langs Norges vakreste kyststripe her på det blide Sørland? 

Les mer »
21.06.2018
Kurs i presentasjonsteknikk
av Preben Nilsen

Alle traineer i Trainee Sør skal gjennom et kurs i kommunikasjon og presentasjon. Den 11. juni var det kull 2 sin tur. Vi skulle lære oss kunsten å forføre lytterne, selv med et kjedelig innhold.


Les mer »
20.06.2018
Min første plassering i Trainee Sør
av Siren Bruskeland

I dette innlegget skal jeg fortelle litt om hvordan min første plassering i Trainee Sør, og Agder Kollektivtrafikk har vært. 

Les mer »