11.04.2017

Traineeportrett: Sten Kristian Mydland

av Martin Svendsen

Møt Sten Kristian Mydland, den 26 år gamle eventyrlystne Lyngdølen som lærte å kjøre moped lenge før støttehjulene forsvant av tråsykkelen. 

Når Sten Kristian nå har fått muligheten til å bli en del av Trainee Sør, legger han ikke skjul på at han ser lyst på tilværelsen han går i møte de neste 18 månedene.


-  Jeg søkte meg til Trainee Sør fordi jeg ønsket noe å strekke meg etter, samt få muligheten til å utvikle meg som person sammen med andre dyktige og motiverte mennesker. Det å få prøve ut forskjellige ting og kanskje finne ut hva man ønsker å gjøre i fremtiden, mens man får tett oppfølging og blir en del av et solid nettverk, var noe som virkelig fristet meg, sier Sten Kristian.


Sten Kristian har de senere årene beveget seg i miljøer som må kunne sies å være noe større enn Lyngdal. Han elsker å reise og holder California som en av sine favorittdestinasjoner. Det er også langs USAs vestkyst han for alvor har fått øynene opp for innovasjon og gründervirksomhet. Gründerskolen i San Francisco, UC Berkeley og Stanford University danner utgangspunktet for det som etter hvert har blitt et allsidig og variert utdanningsløp. Sten Kristian har nemlig også et årsstudium i idrett og en master i økonomi og administrasjon fra Universitetet i Agder. Selv mener han helt klart det er positivt å ha flere ben å stå på, han mener samtidig at det kan være en av grunnene til at han kom gjennom nåløyet hos Trainee Sør.


-  Jeg tror jeg ble valgt mye på grunn av min allsidige bakgrunn og erfaring, kombinert med pågangsmot. I tillegg er jeg sosial og veldig glad i å bli kjent med nye mennesker, forteller Sten Kristian.


I sin første utplassering hos By- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune kan Sten Kristian fortelle at han allerede har begynt å finne seg til rette.


-  Det beste med min nåværende plassering er at jeg får ta del i prosesser som danner grunnlaget for hvordan Kristiansand ønsker å utvikle seg i fremtiden. Samtidig omgås jeg hyggelige kolleger som er flinke til å følge opp og få meg til å føle meg som en del av teamet med en gang. 


Sten Kristian har heller ingen problemer med å fylle opp det som skulle bli av fritid.


-  Foruten trening og reising er jeg veldig glad i praktiske gjøremål. Jeg brygger øl, pusser opp hjemme og skrur bil og MC. Jeg er også veldig glad i å høre på musikk og hører gjerne på pop, rock og country. Deriblant The Beatles, Bruce Springsteen, Ramones og Dwight Yoakam. 


Den positivt innstilte traineen kaller seg selv en fremtidsoptimist og selv om han liker å holde flere muligheter åpne, har han likevel klare tanker rundt hvor han befinner seg om 10 år. 


-  Om ti år har jeg en jobb hvor jeg reiser rundt og får utgjøre en forskjell. I tillegg er jeg forhåpentligvis ferdig med første del av oppussingen og er blitt en mer erfaren bleieskifter, sier Sten Kristian, før han avslutter med et mantra han prøver å leve etter:


 «Hvis man aldri prøver, får man heller ikke ting til!» 


[Tilbake]