27.04.2017

Traineeportrett: Marte Bredesen Drageset

av Martin Svendsen

Hils på det vandrende smilet Marte B Drageset(24). Hun gikk sine første skritt i trivselsfylket Sogn og Fjordane, og har med det fått vandring langs fjell og fjorder inn med morsmelken. 

Marte er nå nyutdannet statsviter og har spesialisert seg i europeisk integrasjon. Hun er utplassert i Vest-Agder fylkeskommune, der hun jobber med prosjekt likestilt arbeidsliv, noe hun er svært godt fornøyd med.

Det oppleves som utrolig givende at prosjektet jeg jobber med bidrar til noe som er så viktig i samfunnet. Med tanke på likestilling og mangfold lærer jeg noe nytt hele tiden, og jeg får i tillegg utfordret mine egne måter å tenke på, kan Marte fortelle.

        Marte legger ikke skjul på at tiden som trainee absolutt har levd opp til forventingene så langt, men hun innrømmer samtidig at den hittil beste, og samtidig mest nervepirrende, opplevelsen var allerede under utvelgelsen.

        - Jeg og Faizan satt og pratet på Facebook den dagen vi skulle få telefonen om at vi kom med eller ikke. Vi avtalte at vi skulle gi beskjed til hverandre etter vi hadde blitt oppringt. Han fikk først telefonen og sa han hadde kommet med. Etter det fulgte det 40 lange og intense minutter for min egen del, hvor jeg inngikk en stirrekonkurranse med telefonen min helt frem til den endelig ringte og jeg fikk beskjeden om at jeg kom med, sier Marte. 

Når Marte skal koble av liker hun blant annet å klatre, løpe, være sosial, reise, høre på podcaster og se TV-serier/film.

- Hver gang jeg ser Dirty Dancing blir jeg utrolig lei meg av tanken på at vi faktisk lever i en verden uten Patrick Swayze, legger Marte til for å understreke det siste punktet.

Til tross for sin unge alder har Marte, i tillegg til å ha studert i Tyskland, rukket å reise en hel del, noe hun har store planer om å fortsette med.

- Neste reisemål blir forhåpentligvis Australia for å gå i bryllupet til en venninne jeg ble kjent med i Tyskland. Favorittreisemålet så langt er faktisk Paris. Jeg var overbevist om at Paris var den mest oppskrytte destinasjonen i Europa, men fant ut at det absolutt ikke var tilfellet. Det å møte noen franske soldater som kunne snike i køen til alle turistattraksjonene var vel heller direkte ødeleggende for min opplevelse av Paris, sier Marte, før hun legger til: Å kunne gå gjennom køen til Eiffeltårnet mens vi fikk applaus er ikke noe man glemmer med det første. 

Det å holde reiselysten oppe er samtidig noe som fort kan vise seg å bli avgjørende for at Marte skal kunne nå sitt mål om å snakke tysk, fransk og spansk flytende.

- Jeg har et mål om at jeg på et tidspunkt skal kunne mestre alle disse tre språkene i så stor grad at jeg skal klare å holde en "basic" samtale. Foreløpig er jeg kun nesten i mål med tysken.


[Tilbake]