Blogg arkiv

14.12.2016
Desember – En tid for å reflektere over året som snart er forbi
av Maria Steinstø

Plutselig er vi midt i desember, og 2016 nærmer seg slutten. Desember-måned har alltid vært en klar favoritt for meg og min familie. Vi hører på julemusikk, baker, fyrer i peisen og reflekterer over året som gikk.

Les mer »
01.12.2016
Livet som siviløkonom i en teknologiavdeling
av Hilde Kristin Steen

I løpet av mitt 3 måneders lange yrkesliv, begynner jeg å innse at ikke alt i verden kan forstås ut fra den økonomiske teorien jeg lærte på universitetet.

Les mer »
17.11.2016
Bambi på isen!
av Linn Eriksen

Da var det tid for månedens aktivitet, og vår kreative komité hadde planlagt curling. Dette passet godt, da vi her på Sørlandet har balansert på glatta den siste tiden.

Les mer »
28.10.2016
Livet i Brussel
av Nikolai Grødum Grønberg

Jeg er nå godt i gang med min andre trainee-periode på Sørlandets Europakontor i Brussel. I løpet av de åtte månedene som har gått har jeg blitt utfordret på utallige områder, og har opparbeidet meg verdifull erfaring jeg vil nyte godt av videre. 

Les mer »
28.10.2016
Traineeportrett: Simen Strømme Lian

Møt Simen Strømme Lian. Han har bodd de siste årene i Shanghai, og tar med seg sine rike erfaringer inn i bedriftene han blir plassert i. 

Les mer »
19.10.2016
Traineeportrett: Silje Dagsvik

Silje er 28 år og kommer fra Bergen. Hun er godt etablert i Kristiansand med samboer og to barn. Som ekte bergenser nyter hun alle soldager på Sørlandet til det fulle.


Les mer »
05.10.2016
Traineeportrett: Hilde Kristin Steen

Bli bedre kjent med Hilde Kristin Steen. Hun er en del av det ferskeste traineekullet som har kommet seg igjennom nåløyet og inn i Trainee Sør.


Les mer »
27.09.2016
Traineeportrett: Trym Krogstad

Hils på Trym Krogstad. Han har sin første plassering som økonom i Aust-Agder fylkeskommune og har høye ambisjoner for fremtiden.


Les mer »
26.09.2016
En tankevekkende avdelingstur
av Susanne Hulda Tollerød

Forrige uke var jeg på tur med Kommunikasjonsavdelingen på Universitetet i Agder. Destinasjonen var den greske øya Lesbos, nærmere bestemt UiAs studiesenter Metochi. Det første som slo meg da jeg hørte vi skulle dit, var flyktningene fra Syria.


Les mer »
23.09.2016
Fredagstanker om fremtidens arbeidsmetode med byutvikling
av Maria Steinstø

I dagens samfunn er det mye snakk om hvordan fremtidens byer kommer til å se ut. Spekulasjonene går fra små inngrep som LED-belysning, til større fantasier om flytende byer.

Men hvordan jobber vi med byutvikling i fremtiden?

Les mer »
23.09.2016
Meg? Ja, hvorfor ikke?
av Solveig Steinsland

Erik, 5 år, fikk spørsmålet ”Hva er et problem?” av moren sin.

”Det er noe man skal løse,” var svaret.

”Jaha, og hvordan løser du problemet, da?” spurte moren.

Erik svarte så selvsagt som bare et barn kan: ”Jeg går ut i boden og henter litt verktøy, og så går jeg og leter etter spor. Enten kommer svaret på veien, eller så kan jeg bare bruke noe verktøy.”


Les mer »
12.09.2016
Traineeportett: Linn Jeanett Simonsen Eriksen

Møt Linn Eriksen – ei 26 år gammel jente fra det glade Sørlandet som elsker å lære nye ting og bli utfordret.


Les mer »
05.09.2016
Traineeportrett: Magnus Mariero

Magnus er nyansatt trainee i Trainee Sør. Han er 27 år gammel og samboer med Trine som kommer fra Kristiansand. De har studert sammen på NTNU.


Les mer »
01.09.2016
En helt vanlig første dag på jobben

Jeg bruker aldri så god tid på morgenstell som første dag i ny jobb. Når jeg går ut døren føler jeg meg fin og klar for nye utfordringer. Slik er det ikke noen timer senere.

Les mer »
11.07.2016
Jeg får prøve igjen i morgen
av Hanne Wigemyr Kjeldsen

Det er ikke alt som kan læres gjennom formell utdanning og kurs. Visse ferdigheter læres gjennom øvelse i praksis, som for eksempel det å holde presentasjoner. For å bli bedre på dette dro jeg og mine traineekolleger, ironisk nok, på kurs.

Les mer »
17.06.2016
IT-duoen i Kristiansand kommune
av Sturla Thu Økland

Trainee Miroslav og Sturla har denne våren plassering i Kristiansandregionens kommunale IKT-tjeneste (KR-IKT). Begge har utdanning innen IT og har fått deltar på interessante prosjekter innenfor digitalisering.


Les mer »
16.06.2016
Kristiansand og byutvikling - sett på med Vestlandske øyne
av Maria Steinstø

-        Jeg er oppvokst på Vestlandet. Kristiansand har for meg vært Color Line og Dyreparken. Så feil kunne en ta. Jeg er utdannet urban designer, og synes det er viktig med gode by-områder som kan skape rom for ulike aktiviteter og folkeliv.

Les mer »
04.03.2016
Traineeportrett: Nikolai Grødum Grønberg

Han er selvutnevnt skapnerd og har stor interesse for musikk. Bli kjent med økonomen Nikolai.

Les mer »
04.03.2016
Traineeportrett: Siv Elisabeth Rinden

Dette er ei skikkelig sørlandsjente. Les om Siv Elisabeth og hvor fornøyd hun er med sin første plassering!

Les mer »
03.03.2016
Traineeportrett: Rebekka Fjellvang Avtjern

Rebekka er ei musikalsk jente fra Sørlandet, som har med seg en solid mastergrad i jus fra Universitetet i Bergen.  Nå har hun startet på sin første plassering i Aust-Agder fylkeskommune.

Les mer »
03.03.2016
Traineeportrett: Maria Steinstø

Møt Maria Steinstø - ei 23 år gammel jente fra Vestlandet som bobler over av engasjement for sitt eget fag. Les om hennes allsidige interesser og fremtidige planer.

Les mer »
04.03.2016
Traineeportrett: Kezia Drevdal

Her kan du lese om trainee Kezia, ei aktiv jente med master i industriell økonomi. Hun tar med seg sin internasjonale bakgrunn inn i Kristiansand Eiendom denne våren.  

Les mer »
03.03.2016
Traineportrett: Erik Åbyholm

Bli bedre kjent med Erik fra Arendal. Han er en eventyrlysten handyman, med et hjerte for Arendal og livet ved sjøen. 

Les mer »
03.03.2016
Traineeportrett: Miroslav Takev

Denne samfunnsengasjerte og optimistiske ledertypen har fått sin første plassering i Kristiansnad Kommune. Les mer om Miro og lær han bedre å kjenne.

Les mer »
02.03.2016
Trainee Fabians røde tråd

Fabian har gått fra GCE NODE til Innoventus Sør, og nå skal han på sin siste plassering i utviklingen av Mechatronics Innovation Lab. Les Innoventus Sør sin artikkel om Fabians viktige rolle i veksthus-prosjektet. 

Les mer »
02.03.2016
Møt vårens nye traineekull

Rekrutteringsprosessen for våren er endelig gjennomført, og de nye håndplukkede traineene har startet i sine første plasseringer i ulike virksomheter på Sørlandet. Vi gratulerer dem med opptaket og ønsker dem velkommen til Trainee Sør!

Les mer »
25.02.2016
Et flott første halvår i AAfk og Trainee Sør
av Elias Lien

Traineeperioden i Aust-Agder fylkeskommune går mot slutten. Det har vært 6 veldig bra måneder!

Les mer »
09.02.2016
En organisasjon som rommer hele livet
av Håvard Skattum

Når jeg fullfører min andre plassering i slutten av februar, har jeg vært ett år i Kristiansand kommune. I løpet av året i kommunen har jeg virkelig fått se hvor hektisk en hverdag innenfor offentlig forvaltning kan være.

Les mer »
15.01.2016
Entreprenørskap, intraprenørskap og sosialt entreprenørskap
av Tina Norheim Abrahamsen

Hvert år tar Trainee Sør turen til Oslo, og årets tur var svært aktuell, engasjerende og lærerik. Tema for turen var entreprenørskap, intraprenørskap og sosialt entreprenørskap.

Les mer »
06.01.2016
Livet i Brussel
av Endre Helgeland

Denne høsten har jeg hatt min første traineeplassering hos Sørlandets Europakontor i Belgia. Etter flere år i utlandet var jeg egentlig klar for å returnere til Sørlandet, men da tilbudet om en stilling på kontoret i Brussel kom, og samboeren min Henrietta sa ja til å bli med, var jeg ikke i tvil om jeg skulle akseptere. Det er jeg glad for!


Les mer »
03.01.2016
2015, mitt trainee-år
av Tina Norheim Abrahamsen

Før jeg starter et nytt arbeidsår har jeg tatt turen opp i helikopteret og sett tilbake på 2015.  Ett år på tre arbeidsplasser, med spennende og utfordrende arbeidsoppgaver, og mange nye bekjentskaper.

Les mer »