Blogg arkiv

16.12.2018
Presentasjonskurs
av Elin Osnes Strand

Klamme hender, skjelvande stemme, hetetokter og eit kaotisk hovud? Det å halde foredrag og små innlegg er noko somme elskar, og som andre knyter stort ubehag til. Det var derfor fleire som hadde blanda kjensler då vi stilte opp til presentasjonskurs denne veka.

Les mer »
13.12.2018
Julebord til sjøs!
av Jannicke Tharaldsen Stensholt

Julen nærmer seg med stormskritt, og forrige fredag var det duket for årets julebord i Trainee Sør. I år, som i fjor, ble julebordet lagt til Color Line Superspeed. 

Les mer »
10.12.2018
It's not too late!
av Mona Igland

For meg har første desember i år representert noe annet enn første dagen i julemåneden. I år har denne datoen representert en lansering av et merkenavn som jeg, sammen med mange andre, har vært så heldig å kunne arbeide med. Nemlig Entelios! 

Les mer »
05.12.2018
Trainee Tour – Dyreparken og Hennig-Olsen Is
av Line Marie Ekse

Alle kullene i Trainee Sør besøkte i forrige uke to sørlandsvirksomheter for å få kjennskap til hvordan virksomhetene jobber med LEAN i praksis. Innenfor LEAN eksisterer det mange ord og uttrykk. Vi fikk virkelig et godt innblikk i LEAN og hvordan det utføres i praksis. En ting er å lese teori om LEAN eller å lære om det på kurs, slik vi gjorde på LEANovation kurset med Deloitte. Men det å få høre og spørre om hvordan det utføres i en virksomhets hverdag var virkelig spennende!

Les mer »
26.11.2018
Gult belte i LEANovation
av Caroline Hallgren

Endelig var det vår tur til å delta på kurs i leanovation som ble holdt hos Deloitte sine flotte lokaler på Sør Arena. Noen av kursdetakerne hadde vært innom pensum fra tidligere studier og fikk derfor terpet på kunnskapen, mens andre så fram til å få seg en skikkelig aha-opplevelse. Forventingene var i hvert fall skyhøye og vi var klare til å ta fatt på utfordringene på strak arm.

Les mer »
20.11.2018
Innovasjon på dagsorden
av Per-Joakim Høgsaas

I skrivende stund kjemper vår alles kjære Magnus Carlsen tappert om å beholde sin verdensmester-tittel i sjakk under verdens øyne i London. Carlsen, som er knappe tre dager eldre enn meg selv, har allerede dominert sporten i en årrekke med sin eksepsjonelle spillestil og rangering. Samtidig er utviklingen innen selvlærende sjakk-computere basert på kunstig intelligens i rasende utvikling, med algoritmer rangert langt over selveste Carlsen. Kunnskapen denne nye kunnskapen gir oss vil utvilsomt være med å prege forståelsen og utførelsen av spillet fremover. 

Les mer »
19.11.2018
Ut og bowle
av Criyonit Kayoka

Nå har jeg vært en del av Trainee Sør i et par måneder. Ja, allerede! Tiden går utrolig fort, og det er så utrolig gøy å se tilbake allerede på så mange gode minner på så kort tid!

Les mer »
12.11.2018
Ut i verden med Schibsted!
av Monika Lundh Broen

I min første plassering er jeg så heldig å få jobbe i Fædrelandsvennen. Jeg får vært med på flere spennende prosjekter innen programmering og design. I tillegg er jeg med på workshops og konferanser i både Norge og Europa. Fantastisk gøy!

Les mer »
01.11.2018
Fremtidens teknologi testet i dag
av Brage Skånøy

Future Materials er katapultsenteret som skal sikre norske bedrifters konkurransefortrinn innen materialteknologifeltet i fremtiden. Som Trainee har jeg fått innblikk i hvordan dette skal oppnås. 


Les mer »
30.10.2018
Skål for et vellykket høstbord!
av Kristine Amundsen Wold

Trainee Sør sitt høstbord kan sammenlignes med et julebord-bare bedre. 

Les mer »
24.09.2018
En stor takk og en bitteliten vær så god til Trainee Sør
av Even Fjellestad

Det å være trainee er som et kinderegg - Man får oppfylt tre ønsker i samme pakka: Erfaring, nettverk og en god porsjon læring om seg selv.

Les mer »
26.06.2018
Hiv og hoi!
av Sten Kristian K Mydland

Overskriften høres nesten ut som starten på en velkjent Kaptein Sabeltann-sang, men siden 1. mars har jeg jobbet for Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet. SS Sørlandet er verdens eldste operative fullriggede seilskip og vi tilbyr elever i videregående utdanning et utvekslingsår helt utenom det vanlige!

Les mer »
22.06.2018
48 timer med søreuropeiske tilstander på Sørlandet
av Martin Svendsen

Hvor var du da to ganske alminnelige maidager ble forvandlet til et sykkeleventyr, en folkefest og gater preget av søreuropeiske tilstander langs Norges vakreste kyststripe her på det blide Sørland? 

Les mer »
21.06.2018
Kurs i presentasjonsteknikk
av Preben Nilsen

Alle traineer i Trainee Sør skal gjennom et kurs i kommunikasjon og presentasjon. Den 11. juni var det kull 2 sin tur. Vi skulle lære oss kunsten å forføre lytterne, selv med et kjedelig innhold.


Les mer »
20.06.2018
Min første plassering i Trainee Sør
av Siren Bruskeland

I dette innlegget skal jeg fortelle litt om hvordan min første plassering i Trainee Sør, og Agder Kollektivtrafikk har vært. 

Les mer »
06.06.2018
Studietur til Barcelona? Ja takk!
av Mona Igland

Hvert år reiser 2. og 3. kull i Trainee Sør på en studietur til utlandet, og etter gode innspill fra enkelte traineer ble årets destinasjon Barcelona! 


Les mer »
21.05.2018
Bredt spekter i Agder Energi!
av Jørgen S. Åsrud

Dette innlegget forteller deg litt om hvordan det er å være en nyutdannet ingeniør i Agder Energi. Det forteller heller mye om hvordan det er å være trainee i et selskap som er godt vant til å ha traineer hos seg!

Les mer »
13.05.2018
Sommer, sol og Sørland!
av Ivar Bergem Strand

Vi gir deg ikke bare en god grunn, men selve essensen til hvorfor vi ikke angrer på å ha vendt snuten mot vår sørligste landsdel.

Les mer »
30.04.2018
Står du stille blir du skutt!
av Henrik Kyte Assmann

Under Trainee Sørs årlige management-seminar og årsmøte var beskjeden krystallklar: En bedrift som ikke utvikler seg, vil dø. Men hva har dette med Trainee Sør å gjøre? Det meste, egentlig.

Les mer »
23.04.2018
Fart og spenning på gokart med Trainee Sør!
av Brage Skånøy

Høy fart, sunt konkurranseinstinkt og god stemning preget månedens sosiale aktivitet som for anledningen ble lagt til Villkatt gokart i Sørlandsparken.

Les mer »
19.04.2018
Hva er egentlig LEANovation?
av Kristine Amundsen Wold

LEAN. Et ganske så fancy uttrykk. Jeg har hørt det i flere sammenhenger, men aldri egentlig forstått hva som menes med det. I løpet av dagen ble skeptikeren i meg overbevist. Jeg forstod hvorfor flere av Norges største bedrifter har innført disse prinsippene.


Les mer »
15.03.2018
Trainee Sør sin egen turserie!
av Lena Bekken

En helt vanlig Onsdag i Mars startet Trainee Sør sin turserie. Den første av ti turer gikk til Baneheia.

Les mer »
16.02.2018
Trainee Sør på Karrieredagen ved UiA Grimstad
av Richard Stake

7. februar var det igjen duket for Karrieredagen ved UiA i Grimstad. Karrieredagen har etablert seg som en viktig og hyggelig arena for Trainee Sør i møte med potensielt nye traineer, så vel som med næringslivet i regionen.

Les mer »
01.02.2018
28 dager igjen
av Hilde Kristin Steen

«Jeg er trai.. nei, jeg mener vanlig ansatt».

Les mer »
26.01.2018
Trainee tur til Oslo
av Ida Marie Scheie Ørvik

Javel, se det. Da var det på tide med et blogginnlegg fra hovedstaden. Tirsdag 16. januar gikk turen til Oslo for å besøke Stortinget og en rekke spennende bedrifter. Tema for turen var hvordan teknologien endrer samfunnet vi lever i. Vi ville høre hvordan etablerte tankesett, forretningsstrukturer og ledelse i norsk næringsliv blir utfordret av dagens teknologi.


Les mer »
10.01.2018
Forvaltningsrevisjon - ikke så kjedelig som du tror
av Mona Igland

Da jeg startet som trainee i Aust-Agder Revisjon september 2017 var forvaltningsrevisjon for meg et ukjent tjenesteområde. Og ikke visste jeg at dette skulle bli noe jeg virkelig fikk sansen for. Hva jeg synes er så spennende med akkurat forvaltningsrevisjon skal jeg fortelle deg i dette blogginnlegget.


Les mer »