20.10.2017

Traineer på glattisen

av Camille Espagne

I dag er det curling med Trainee Sør! Som en del av Trainee-programmet har vi jevnlig sosiale aktiviteter og i kveld skal den være sporty.

På vei til curling arenaen lurer jeg et øyeblikk på om nordmenn har spilt curling siden barneskolen. Burde jeg ha googlet reglene på forhand og tatt med meg en hjelm? Vi møtes og jeg får høre at de fleste har faktisk ikke prøvd curling før og alle er veldig spente. Det er også hyggelig å høre hvordan traineene har det på jobb. For de fleste inkludert meg er det trivelig og travelt med spennende prosjekter!


Vi kommer til curling arenaen og det er rundt 4 grader inne. Det føltes ikke så kaldt. Det må i hvert fall ha blitt mye varmere da vi forlot arenaen!  Vi begynner å lære reglene som viser seg å være enkle, tar en kost hver og øver på å kaste et par steiner. De første forsøkene er mindre vellykkede, men etter litt øving, oppmuntring oss imellom, et par piruetter og latter, får alle det til. Det blir varmere i arenaen og vi starter å spille en liten turnering. Vi kaster steiner og koster og prater og ler. Det er en hyggelig og jovial atmosfære. Vår sosialkoordinator ler seg i hjel, en annen jubler etter et godt spark, en tredje koster desperat (og det er veldig gøy å se på!). Det er morsomt og fint, akkurat som den gangen vi spilte bowling, en fin Trainee sør-stemning. Curling er også den perfekte anledningen for å bryte isen med de traineene jeg ikke kjenner så godt fra før (ikke noe isbryting bokstavelig talt heldigvis!)


Jeg har skikkelig begynnerflaks og det er teamet mitt (første rad på bildet) som vinner! Hurra for team 2! Og hurra for alle som tok utfordringen og spilte spennende kamper.


Etter en og en halv måned som trainee i Trainee Sør og i Kristiansand kommune, har jeg en god forståelse om hvorfor nordmenn er på toppen når det gjelder tilfredshet og produktivitet på jobb.  Det er en god stemning blant kollegaer, vi stoler på hverandre, støtter hverandre, tar ansvar og det er bare naturlig å gi ekstra innsats for å gjøre en god jobb.  Jeg gleder meg til det året som kommer!


Takk for en fin kveld!

Trainee Camille


[Tilbake]