01.02.2018

28 dager igjen

av Hilde Kristin Steen

«Jeg er trai.. nei, jeg mener vanlig ansatt».

Jeg har allerede brukt opp de opplagte overskriftene etter Takk for meg, fra min første plassering i Agder Energi, og Au Revior etter min tid i Brussel. Så nå er jeg tom for overskrifter. Men selv om jeg kun er  trainee i 28 dager til, og det er avslutning, er det også en begynnelse. For første gang skal jeg ut i arbeidslivet, helt selv og helt på egenhånd.

De siste 18 månedene har jeg vært trainee sammen med 35 superflotte traineer. Vi har vært på tur til både Oslo og Stockholm sammen, spist middager ute, vært i klatreparken, på curling, escaperoom, og sett forestillinger i Kilden. Vi har møttes til sommerfest, høstbord og julebord. Vi blitt faglig inspirert på TedX, Lederløftet og Agderkonferansen. Vi har besøkt lokale bedrifter som AKT, Statens Vegvesen, Dyreparken, samt bedrifter ute som SAS, Ericsson, Ruter, No Isolation, Gjensidige, Schibsted, Oslo Business Forum og Startup Lab. Og ja, vi har også jobbet.

Jeg har jobbet med kjempesmarte integrasjonsarkitekter på Agder Energi (siv.øk. i en teknologiavd.), bodd i Brussel sammen med Europas viktige byråkrater (livet i Brussel), og avsluttet med resertifiseringen av Sørlandet sykehuset etter ISO 14001 (ytre miljø) (iNudgeyou).

Jeg husker jeg satt på biblioteket på UiA og skrev på min masteroppgave i 2016 da telefonen min ringte. Det var Anna og hun tilbød meg plass i Trainee Sør. Hun fortalte om en svarfrist- som om jeg trengte betenkningstid. Jeg sa ja der og da, og er fremdeles glad for det.


I halvannet år har jeg fulgt med på listen til Anna over plasseringene til traineene. Første gang jeg så den var jeg kull 1 og siden har jeg klatret oppover til kull 2, og deretter kull 3. Som styremedlem i Trainee Sør, så jeg listen igjen til styremøtet før jul, og jeg ble både trist og glad samtidig. For første gang var ikke navnet mitt på listen. Men det var mange bra navn på kull 1, som jeg også hadde vært heldig å møte på assesseminaret, så det føltes godt. Så til de nye traineene, gled dere masse og nyt tiden som trainee - den går så altfor fort! Før du vet ord av det, sitter du og skriver ditt avslutningsblogginnlegg.

 

[Tilbake]