13.05.2018

Sommer, sol og Sørland!

av Ivar Bergem Strand

Vi gir deg ikke bare en god grunn, men selve essensen til hvorfor vi ikke angrer på å ha vendt snuten mot vår sørligste landsdel.

En lett bris skyver fontenenes ellers symmetriske stråler en grad eller to til sides, men klarer ikke å gjøre det samme for solens. Brisen skyldes den varme luftens svalgang inn mot Kristiansands nesten 400 år gamle sentrum, og omtrent like lenge har landsdelen startet sommeren en måned tidligere enn landet for øvrig. Sørlandet har enda ikke gått av moten, og den kjente oppskriften funker fortsatt. Det er tidlig mai, solbrillene og shortsen er på. Gi oss en gresslette og noe kaldt i hånda, så er alt som det skal. Fra hver sin kant vandrer tretten trøtte tryner etter en dags ivrig innsats. Én etter én slutter seg til troppen og arbeidslyst byttes ut med ettermiddagssmilet. Livet er herlig, eller som Sørlendingen ville sagt: «Det er ikke så halvgale».

En månedlig sosial samling med en sosial gjeng som synes det er oppriktig hyggelig å se deg er kun en av mange fordeler ved å være ansatt i Trainee Sør. Om det er middag og ølsmaking, en intens gokart-turnering med høy prestisje, eller en skuddsikker parkopplevelse, så går det som regel rett hjem hos de fleste. Det viser seg at det ikke er aktiviteten, men folka som utgjør den gode kulturen – hvem skulle trodd det?

Man har virkelig truffet på dagen. Rundt 20 pluss på gradestokken, bare føtter i avkjølt gress, en spontan fotballkamp, vind som skaper vennskapelig debatt ved å velte over en utførlig oppsatt kubb, og en gjeng sammensveisede kolleger. Det meste stemmer. Gradestokken kryper uunngåelig nedover, men kvelden tar seg fortsatt oppover. En to minutters bryggesleng og vi befinner oss på Fiskebrygga. Praten går og de sene kveldstimer faller som dominobrikker.

På mange måter eksemplifiserer denne dagen nettopp formålet med Trainee Sør – å vise unge arbeidstakere hva Sørlandet har å by på. Det handler om å gi folk smaken på det blide Sørland, og jeg kan ikke si at jeg liker det – jeg elsker det.

[Tilbake]