04.05.2017

Traineeportrett: Even Fjellestad

av Martin Svendsen

Bli kjent med Even Fjellestad. Venneslas største fan av kultserien «Frasier», som i sin første utplassering er i ferd med å finne seg godt til rette i organisasjonssektoren i Kristiansand kommune.


26 år gamle Even fra Moseidmoen i Vennesla er på alle måter en aktiv og travel herremann. Faktisk så travel at frokosten, en shaker med havregryn og melk, spises i dusjen om morgenen. Hans første plassering er i Kristiansand kommune og han er strålene fornøyd med både arbeidsplassen og måten han har blitt tatt imot på.

-  Størrelsen og kompleksiteten i organisasjonen gjør det meste ekstra utfordrende og ekstra spennende. Dessuten er det mange flotte mennesker som jeg opplever virkelig ønsker at jeg skal lykkes, og som involverer meg i det som skjer. Det er et inkluderende miljø jeg er stolt av å være en del av, sier Even.

 

Even legger til at også arbeidsoppgavene han har som en del av organisasjonsdirektørens stab er av den spennende og utfordrende sorten.

-  Jeg leder et arbeid hvor dagens FoU- og innovasjonsaktiviteter i de ulike sektorene skal kartlegges. I tillegg skal det foreslås en fremtidig organisering av disse. Det er kjempespennende og gjør at jeg blir godt kjent med organisasjonen og alle de dyktige menneskene som jobber i kommunen.

Som person er Even utadvendt og sosial, noe han ser på som en stor fordel i møte med tre ulike arbeidsgivere på 18 måneder.

-  Jeg er nysgjerrig, trives med å bli utfordret og liker å skape relasjoner. Dette tror jeg er egenskaper som passer fint i Trainee Sør, forteller Even.

Det sosiale aspektet med de andre traineene er også en side ved programmet som Even setter høyt.

-  Jeg er veldig glad for at menneskene både i mitt kull og i de andre kullene er mennesker jeg er nysgjerrig på og som jeg er overbevist om at jeg vil lære masse av. Personer som er interessante og spennende fascinerer og inspirerer meg.  

 

Even hadde god kjennskap til Trainee Sør før han søkte, ettersom samboeren hans, Stine, har vært trainee tidligere. Han ramser raskt opp gode grunner til å søke Trainee Sør.

-  Finnes det grunner til å ikke gjøre det? Man får prøvd seg på oppgaver som andre nyutdannede ikke får. Mulighetene og ansvaret er stort, hvilket gjør at læringsutbyttet blir det samme. Opplegget utenfor bedriften man er plassert i er også viktig, som mentorordningen, ulike kurs, turer etc. Til slutt må det nevnes at nettverket man sitter igjen med etter halvannet år er uvurderlig. 

 

Den vaskeekte sørlendingen viser seg tro mot sine røtter i sin beskrivelse av den perfekte dag. Den bør nemlig inneholde store doser sjøliv, bading og et skikkelig skalldyrbord. Ekstra bra blir dagen om den kan rundes av med å se et av favorittlagene Manchester United, IK Start eller Vindbjart vinne – Helst på stadion, men det går også fint foran TV-skjermen.

-  Fotball er min lidenskap i livet. Helt ok til å spille, veldig god til å se på, sier Even.

 

Even har også rukket å tegne opp en oppskrift som skal sikre at livets kompassnål peker mot lykke:

 

-  Lev vel! Gjør hyggelige ting, hold deg i aktivitet og ha et greit kosthold så lever man vel. En enkel, men god oppskrift på å ha det bra!


[Tilbake]