Blogg arkiv

15.12.2017
Hektisk og spennende hverdag i Sparebanken Sør
av Fredrik Sandved

Inntog av nye teknologier og internasjonale aktører gjør at den bankbransjen vi tradisjonelt kjenner blir sterkt utfordret og forandret i tiden som kommer. Tre måneder ut i min trainee-periode i Sparebanken Sør har jeg fått litt innsikt i de muligheter og trusler som banken nå står overfor. 

Les mer »
08.12.2017
Traineer på innovasjonsturne i Kristiansandsområdet
av Even Fjellestad

Kull 1 og 2 besøkte flere svært spennende Sørlandsvirksomheter med innovasjon og teknologi som viktige suksesskriterier. Agder Energi Kraftforvaltning, Nye Veier, NCE Eyde og Grønn Kontakt delte alle villig vekk om dagens og morgendagens utfordringer og muligheter.

Les mer »
01.12.2017
Hva gjør en økonom i IT-verden?
av Sten Kristian K Mydland

Siden september har jeg jobbet med logistikk og innkjøp på IT-avdelingen ved Universitetet i Agder. Det høres kanskje monotont og kjedelig ut for noen, men for en økonom med stor interesse for IT er det veldig spennende å jobbe i krysningen mellom disse to områdene! 

Les mer »
27.11.2017
Om det å stå i bakgrunnen
av Lena Bekken

Før Gründeruka Agder ville jeg ikke vurdert arbeidet som ligger i å lage et arrangement i mer enn et millisekund før jeg ville sagt «dette var bra!» eller «dette var dårlig!». Jeg er nesten flau når jeg tenker på det.

Les mer »
23.11.2017
Kyberhva?
av Solveig Steinsland

«Solveig, hva er det du jobber med da?»

«Jeg er sivilingeniør innen kybernetikk, så jeg driver å...»

«Kyberhva?»

Les mer »
21.11.2017
Høstens koseligste fest
av Margrethe Saga

Det er en typisk fredag i november. Se det for deg: det er kaldt, det blåser og det regner sidelengs. Men inne er det varmt! I alle fall på Klubben, hvor Trainee Sørs tradisjonsrike høstbord fant sted tidligere denne måneden. 

Les mer »
23.10.2017
Fordelene med å ha en trainee
av Martin Svendsen

Har raskt oppdaget fordelene med å ha trainee

Etter å ha prøvekjørt traineeordningen til Trainee Sør en drøy måned, merker Egde Consulting allerede de mange fordelene med å ha en fleksibel og nysgjerrig ekstraressurs på kontoret.

Les mer »
20.10.2017
Traineer på glattisen
av Camille Espagne

I dag er det curling med Trainee Sør! Som en del av Trainee-programmet har vi jevnlig sosiale aktiviteter og i kveld skal den være sporty.

Les mer »
13.10.2017
Min første måned, pluss litt til.
av Daniel Møller Stray

Klar, ferdig, GÅ!

Endelig er eventyret i gang, og jeg prøver å sette litt ord på hvordan den første måneden min i Trainee Sør, og Kristiansand kommune har vært. 

Les mer »
12.10.2017
iNudgeyou
av Hilde Kristin Steen

Alle vil være miljøvennlige og at CO2-utslippene skal ned, men få vil endre seg og sine rutiner. Hvordan da få et helt sykehus til å tenke miljø?

Les mer »
22.09.2017
For en gjeng!
av Hilde Kristin Steen

Det er torsdag og klokka er fire. Traineene skynder seg fra jobb i Arendal, Grimstad og Kristiansand, men ikke for å dra hjem og slappe av foran TV. Nei, de skynder seg til dugnad "hvordan kan Trainee Sør få flere aktive medlemsbedrifter?"

Les mer »
15.09.2017
TedX Arendal og fremtida
av Lena Bekken

Jeg var ganske glad når jeg fikk vite at månedens desidert største dose faglige påfyll ville forekomme i min nye hjemby: Arendal. Enda gladere ble jeg (det er fare for at jeg på et tidspunkt var så spent at jeg satt så langt utpå stolkanten at jeg nesten ramla ned) da jeg fikk høre ordene: «TedX Arendal».

Les mer »
05.09.2017
Inspirerende aften i Dyreparken
av Sten Kristian K Mydland

Torsdag 24. august tok traineer, mentorer og medlemsbedrifter turen til Dyreparken for omvisning og foredrag. 

Les mer »
30.08.2017
Snipp snapp snute …
av Maria Steinstø

… Så var eventyret ute.


Les mer »
14.08.2017
Au revior!
av Hilde Kristin Steen

Nå nærmer det seg allerede slutten for mitt Brusselopphold og for noen innholdsrike seks måneder det har vært. I mai skrev jeg om livet i Brussel med fokus på jobb og det sosiale. Dette blogginnlegget vier jeg til byen Brussel.

Les mer »
14.07.2017
Litt som "First rule of Fight Club..."
av Marte B Drageset

Pilotprosjektet Likestilt Arbeidsliv utarbeider en sertifiseringsordning for likestilling og mangfold. Trainee Marte sommerblogger om sitt arbeid i prosjektet. 

Les mer »
30.06.2017
Traineeportrett: Lena Bekken
av Martin Svendsen

Bli kjent med Trainee Sørs egen villmarksdronning. Et sted mellom 30-50 overnattingsdøgn i naturen er 25 år gamle Lena Bekkens mål for 2017, og målene hun setter seg, har hun for vane å nå. 


Les mer »
14.06.2017
Traineeportrett: Fredrik Sandved
av Martin Svendsen

En rolig båttur i Kristiansands vakre skjærgård danner omgivelsene når vi nå skal bli bedre kjent med enda en av traineene fra vårens kull, den 26 år gamle nybakte familiefaren Fredrik Sandved fra Hånes i Kristiansand.

Les mer »
19.05.2017
Traineeportrett: Faizan M Ilyas
av Martin Svendsen

Bli bedre kjent med Faizan M Ilyas ved å slå følge med han på en reise gjennom en av livets kanskje vanligste dager, en ganske alminnelig onsdag i mai.

Les mer »
09.05.2017
Livet i Brussel
av Hilde Kristin Steen

Hva er det du gjør i Brussel egentlig? Hva er oppgavene dine, liksom? blir jeg ofte spurt. Det skal jeg fortelle nå, og godt er det at jeg har et helt blogginnlegg til å boltre meg på.


Les mer »
04.05.2017
Traineeportrett: Even Fjellestad
av Martin Svendsen

Bli kjent med Even Fjellestad. Venneslas største fan av kultserien «Frasier», som i sin første utplassering er i ferd med å finne seg godt til rette i organisasjonssektoren i Kristiansand kommune.


Les mer »
02.05.2017
Høyt og Lavt på Hellemyr
av Even Fjellestad

Tittelen er navnet på klatreparken vi besøkte, men også en beskrivelse av eget følelsesliv en ettermiddag i slutten av april.

Les mer »
27.04.2017
Traineeportrett: Marte Bredesen Drageset
av Martin Svendsen

Hils på det vandrende smilet Marte B Drageset(24). Hun gikk sine første skritt i trivselsfylket Sogn og Fjordane, og har med det fått vandring langs fjell og fjorder inn med morsmelken. 

Les mer »
11.04.2017
Traineeportrett: Sten Kristian Mydland
av Martin Svendsen

Møt Sten Kristian Mydland, den 26 år gamle eventyrlystne Lyngdølen som lærte å kjøre moped lenge før støttehjulene forsvant av tråsykkelen. 

Les mer »
21.03.2017
Jeg er blitt slukt! - Jippi!
av Lena Bekken

Endring er uforutsigbart, og endring er flott! Det kan stå stille i et øyeblikk og plutselig sitter man der med kofferten i en hånd og ambisjon og pågangsmot i den andre. Mitt livsmotto er "Det gror ikke mose på stein som ruller".  Som helt fersk Trainee har jeg fått kjent mye på det den siste tida.

Les mer »
07.03.2017
Farvel til gamle og velkommen til de nye!
av Trym Krogstad

Etter en hyggelig første periode som trainee har tiden kommet for å si farvel til traineene fra kull 1502. En flott gjeng med dyktige og hyggelige mennesker. Tiden har også kommet for å bli kjent med en gjeng med nye traineer, nemlig kull 1701:)

Les mer »
01.03.2017
Et spennende utviklingsarbeid knyttet til vold i nære relasjoner
av Rebekka Fjellvang Avtjern

Det siste halvåret har jeg vært så heldig å få jobbe i Barneverntjenesten for Kristiansandsregionen.  Gjennom denne traineeplasseringen har jeg fått være med på mye spennende, blant annet etableringen av barneverntjenestens voldsrisikoteam.

Les mer »
27.02.2017
Takk for meg!
av Hilde Kristin Steen

Det er februar allerede og perioden min i Agder Energi Teknologi snart er over. Jeg tillater meg selv i å være litt trist, men smiler når jeg ser tilbake på noe av det jeg har lært de siste seks månedene.


Les mer »
22.02.2017
Implementering av Sharepoint hos Avigo
av Kezia Drevdal

En spennende og lærerik periode hos Avigo går mot slutten. I løpet av de siste månedene har jeg ledet en prosess med å implementere nytt dokumentstyringssystem. Det har vært krevende, men takket være gode kolleger og støtte fra ledelsen nærmer vi oss nå målet!

Les mer »
13.02.2017
Smartere@UiA
av Miroslav Takev

Det siste halvåret har jeg jobbet med smartere@UiA som skal fremme kontinuerlig prosessforbedring ved Universitet i Agder. Hva er smartere UiA?

Les mer »
02.02.2017
Innholdsrik studietur til Oslo!
av Simen Strømme Lian

I januar var det tid for Trainee Sørs årlige studietur, og år var temaet "Digitalisering – tjenestedesign og brukerreise." Vi besøkte flere knallsterke kandidater.

Les mer »