2img_8654 (2731x1582)

London Calling

Endelig var det tid for studietur til Europas største business hub - nemlig London. Traineene i andre og tredje kull hadde pakket koffertene for tre innholdsrike dager, hvor temaet for turen var hvordan Brexit vil påvirke EU og norsk økonomi.

Den årlige studieturen arrangeres av en gjeng internt i Trainee Sør, og takket være disse kreative hodene fikk vi i virkelig oppleve en tur utenom det vanlige. Vi var svært spente på hva London hadde å by på, både faglig og sosialt. 

Etter en tre-timers flytur fra Kjevik var det bare å få satt seg på tuben mot sentrum, hvor vi spiste lunsj og ble delt inn i lag for Londonrebus. Her gjaldt det å by på seg selv, da vi fikk utfordringer som å synge nasjonalsangen foran Westminster Abbey, oppfordre til svømmetur i River Thames og danse med en gateartist – og alt skulle dokumenteres. Etter nøye evaluering av alle gode (og ikke minst pinlige) bidrag var det til slutt laget bestående av traineene Andy, Elin, Daniel, Ivar og Øystein som ble de heldige vinnerne.

Senere på kvelden var det duket for nydelig middag på restauranten Picture Fizrovia, hvor vi ble servert ikke annet enn en fem-retters gourmetmiddag. Deretter ble siste del av kvelden tilbrakt på en av de lokale pubene for å nyte noe godt i glasset.

Under dag 2 var vi så heldige å besøke The Trampery hvor den norske oppstartsbedriften No Isolation holder til. Selskapet har som mål om å redusere ufrivillig isolasjon og ensomhet ved hjelp av produktene deres AV1 og KOMP. Dette skapte engasjement hos traineene og vi er mektig imponerte over hva selskapet har fått til utenfor Norges grenser.

Til lunsj ble vi servert nydelig Afternoon Tea hos The Coral Room, hvor vi kunne nyte deilige sandwicher, scones og søtsaker. Etterpå var det tur for besøk hos Norges Ambassade i London. Her fikk vi en grundig innføring i hvordan Norge forholder seg til Brexit og hvilke konsekvenser en såkalt "no-deal" vil påvirke oss i fremtiden.

Strike a pose: Trainee Criyonit  foran bygningen til Ambassaden og er spent på å høre mer om Brexit 

Gjengen hadde booket bord hos Cinnamon Bazar, hvor det var indiske delikatesser som stod på menyen. Glade og mette fortsatte vi kvelden på Her Majesty's Theatre. Her fikk vi se spektakulære Phantom of the Opera, og vi kan godt forstå hvorfor musikalen vært populær i over 30 år!

Under dag tre var det besøk hos selveste Norges Bank Investment Management (NBIM) aka Oljefondet. Her fikk vi høre om hvordan det er å være ansatt hos NBIM og et innblikk i kompleksiteten og ansvaret som ligger i forvaltning av våre spare- og pensjonspenger i utlandet. For en inspirasjon for oss traineer!

 

Fornøyde og fulle av inntrykk var det på tide å vende snuten hjemover mot Norge.

Tusen takk til alle som tok oss imot og takk til den dyktige gjengen som organiserte turen!