bra2

Fekting med Trainee Sør!

Månedens sosiale aktivitet var noe så unikt og spennende som fekting! En Garde!

Vi er så heldige å ha vår egen fekter i Trainee Sør, nemlig Theodor Barndon Helland. Sammen med fem av sine lagkamerater hadde Theodor stelt i stand slik at vi skulle få oppleve fekting på en skikkelig måte. Fekting er noe ingen av de oppmøtte traineene hadde prøvd tidligere, så vi gikk til Gimlehallen spente på hva som skulle møte oss.

Enkelt forklart er f120190514_174412ekting en kampsport hvor målet er å treffe motstanderen med tuppen av kården. Ved bruk av elektronisk scoringsutstyr registreres gyldige treff på motstanderen.

Alle fikk hvert sitt fekteutstyr, og etter kort tid var vi i gang med en introduksjon. Theodor og co. tok oss igjennom noen av de mest vanlige teknikkene i fekting, blant annet hvordan en skal bevege beinene, gjøre et utfallsangrep og finte ut motstanderen. Etter å ha fått delvis taket på basisteknikkene, satte vi gang med en offisiell Trainee Sør turnering. Nå var det på tide å ta i bruk det vi hadde lært i kamp!120190514_174452-(1)

Flere kjente nok adrenalinet pumpe mens en stod ansikt til ansikt med motstanderen og prøvde så godt en kunne å få inn et treff. Alle fikk prøvd seg i flere kamper, og det viste seg som en utfordrende og fysisk krevende sport. Til slutt  stod to jenter og to gutter igjen som de fire beste. I den første seminfinalen gikk Andy seirende ut av kampen mot Marthe, mens Mads dro frem sin indre Zorro, og  beseiret Elin.

Finalen ble en spennende og intens kamp hvor både Andy og Mads gjorde sitt beste for å kunne kalle seg den offisielle Trainee Sør fekte-mester. Akkurat som semifinalene ble dette en jevn og intens kamp, men til slutt gikk Mads seirende ut med en knepen 7-6 seier. Gratulerer!  

Fekting viste seg å være svært gøy og utfordrende. Alle koste seg og syntes det var spennende å prøve noe de aldri hadde vært borti tidligere. Når turneringen var ferdig og vinneren kåret, fikk traineene muligheten til å prøve seg  mot de profesjonelle.

Stor takk til Ida Pettersen, Erik Mørch, Cagatay Kurt, Jørund Føreland Pedersen og Thomas Gabrielsen for hjelp og veiledning under hele seansen! Masse takk til Theodor og de andre traineene som har koordinert og fått dette til å skje.