mintid

Min tid som trainee

For 17,5 måneder siden startet jeg min tid i Trainee Sør. Det kan bare bety én ting - at det er i underkant av to uker igjen til den er forbi. Men hva har jeg egentlig opplevd i løpet av min tid som trainee?

Hei bloggen! I dag skal jeg blogge om meg selv! Endelig tenker nok du! Men jeg må nok skuffe deg hvis du håpte på en typisk rosablogg. Dette blogginnlegget handler nemlig om min tid og mine plasseringer i Trainee Sør.

Fra Karrieredagen ved UiA i Kristiansand

Det er en melankolsk dag når man skriver sitt siste blogginnlegg på Trainee Sør-bloggen. Det kan bare bety én ting. Tiden som trainee er straks forbi. For min del, som for mange andre traineer, så blir overgangen ganske flytende da jeg fortsetter som ansatt i min nåværende plassering. Likevel blir det veldig annerledes å ikke skulle være en del av alt trainee-livet byr på. Hvilket tar meg til temaet for dette blogginnlegget.

Jeg startet min trainee-periode som ung og uvitende. Vel, i all ærlighet så var jeg kanskje ikke så ung, men uvitende – det var jeg i det minste. I hvert fall med hensyn til hva et trainee-liv har å by på. Det hele startet med en tøff men spennende utvelgelsesprosess, hvor jeg og seks andre snek oss gjennom nåløyet. Og etter et par samtaler med noen av medlemsbedriftene fikk jeg starte min første periode hos Sørlandet Sykehus HF i seksjonen for e-Helse. Dette var en fin start på trainee-livet, og enda finere var det jo at jeg slapp å starte alene. Jeg delte nemlig kontor med Ida, som er i samme kull som meg og som jobbet i en annen avdeling. Under min tid på SSHF fikk jeg blant annet jobbe mye sammen med tidligere trainee Steinar med innovasjonsarbeidet på sykehuset. Jeg ble også involvert i ulike prosjekter på både lokalt og regionalt nivå. Noe av det fineste med plasseringen på sykehuset var at vi som traineer fikk sitte tett på ledelsen i teknologiavdelingen. Dette bidro til en økt forståelse for ledelsesprosesser, og for hvordan å tilnærme seg ledere.

Fra innovasjonsworkshop vedr. vertikal evakuering av pasienter

I min andre periode fikk jeg være trainee i operasjonsavdelingen til Siem Offshore, hvilket var spesielt ettersom jeg har jobbet for Siem Offshore som matros flere år tidligere. Her ble jeg tatt godt imot i et artig og hyggelig arbeidsmiljø. En av mine hovedoppgaver under trainee-perioden min var å sikre sertifiseringen av to av ankerhåndteringsfartøyene i henhold til et helt nytt regelverk. Dette var både stressende, utfordrende og veldig givende og lærerikt.

Ankerhåndteringsfartøyet Siem Aquamarine av Øyvind Larsen

Siste plasseringen min, som jeg nå har omtrent to uker igjen av, er i Nye Veier som helt fra første stund i 2016 har hatt sterke tradisjoner for å ta inn traineer. Her gjør jeg veldig mye forskjellig, alt fra arbeid med digitaliseringsprosjekter, til å bygge struktur for dokumenthåndtering, til prosjektstyringsoppgaver. Både arbeidsmiljøet og oppgavene her trives jeg svært godt med, så vel som muligheten til å være med på å påvirke et så ungt og fremoverlent selskap, og jeg ser frem til å bli værende her også etter Trainee Sør. Litt artig er det jo også at noen av mine nærmeste kollegaer i selskapet er/var tidligere traineer Roger og Magnus (sistnevnte har nylig tatt en ny retning i karrieren sin).

På befaring av E18 under bygging

Men nok om arbeidet da, tenker nok du! Hva med alt det andre? For det er jo mye annet også. I løpet av mine 18 måneder har jeg tatt del i Trainee Sør sin mentorordning, jeg har vært med på Lean-kurs, kurs i presentasjonsteknikk, faglige samlinger som TedX i Arendal og «Trainee Tour», og ikke minst en god miks av faglig og sosialt innhold på våre turer. Jeg har blant annet vært så heldig å få være med på to Oslo-turer hvor dagene er fylt med inspirerende bedriftspresentasjoner så vel som sosiale aktiviteter. Vi har også hatt månedlige sosiale aktiviteter hvor vi har fokusert på å bli bedre kjent og å ha det gøy. 

Høydepunktet blant slike trainee-aktiviteter er likevel uten tvil når vi dro til Barcelona. Også her var det svært spennende bedriftspresentasjoner, men det ble også en helt unik sosial opplevelse og relasjon mellom oss traineer.

Alt i alt har jeg med andre ord hatt en utrolig fin reise med Trainee Sør, som jeg nå ser frem til å fortsette utenfor rammene som trainee. Og så gleder jeg meg allerede til å møte alle sammen igjen på høstbord og andre tilstelninger som alumni!

(Richard har Master Industriell økonomi og teknologiledelse UiA, Bachelor Mekatronikk UiA, samt fagbrev Matrosfaget fra før universitetsutdannelsen).