1theodor

Hva gjør en politisk filosof i KRS/BIZ? med Theodor Barndon Helland

Theodor Barndon Helland har studert statsvitenskap og fordypet seg innenfor politisk filosofi. Etter endt studie fikk Helland jobb hos Trainee Sør, og jobber nå hos Business Region Kristiansand (KRS/BIZ). Her har traineen jobbet med Brexit i sammenheng med næringslivet i Kristiansand.

I foreldrenes fotspor

Theodor Barndon Helland er 25 år og er vokst opp på Hjellestad i Bergen. «Hjellestad er nok det stedet på Vestlandet som minner mest om Sørlandet», sier den ferske traineen, og legger samtidig til at foreldrene hans kommer fra Kristiansand. Han har bodd i Kristiansand siden 2013.

Statsvitenskap og politisk filosof

Barndon Helland har studert master i statsvitenskap, og har fordypet seg innenfor politisk filosofi og europeisk integrasjon. Ved siden av studiene har den nyansatte traineen utøvd politikk i ulike fora, både lokalt og nasjonalt. Statsviteren blir blant annet inspirert av professor Jan Thorsvik. 

«Han er sjelden vare blant akademikere og formidlere, og har inspirert meg faglig gjennom hele min utdanning. Særlig med hans utømmelig kunnskap om både politisk filosofi og praktisk politikk, samt evne til å se disse i aktuelle sammenhenger» sier Barndon Helland.

Stort spenn i Krs/Biz

Første plassering for Helland er hos Business Region Kristiansand. 

«Jeg får være med på mye spennende i Business Region Kristiansand. Spennet i hva Business Region Kristiansand jobber med er stort, hvilket materialiserer seg i mange ulike konkrete oppgaver. Alle som jobber her er svært kompetente og utrolig imøtekommende overfor meg. Jeg har allerede rukket å være dommer både ved Ungt Entreprenørskap Agders fylkesmesse og ved Venture Cup på UiA. I tillegg har jeg fått jobbe med Brexit, og hvordan dette kan påvirke næringslivet på Sørlandet.» forteller traineen. 

Han nevner at det er veldig mye nytt å sette seg inn i.

«Jeg ønsker å lære mest mulig av å jobbe i Business Region Kristiansand,» poengterer Barndon Helland. 

Traineen har enda ikke funnet ut hva som er drømmejobben, men gleder seg til å oppdage mulighetene i arbeidslivet på veien.

Ærlighet varer lengst

I arbeidslivet synes traineen det viktigste er ærlig og direkte kommunikasjon. 

«Jeg setter pris på både kritikk og komplimenter så lenge man forholder seg til hverandre ærlig og direkte. Det føler jeg de jeg jobber sammen med nå er i aller høyeste grad,» sier Barndon Helland. 

Han beskriver seg selv som positiv, effektiv og grundig.

Fra "en garde" til småvildtjakt

På fritiden liker Barndon Helland å være aktiv samt å besøke venner og familie. I tillegg er han musikalsk og synger gjerne mens han spiller på gitaren. 

«I ferien liker jeg godt å reise ut så vel som å feriere hjemme i Norge, gjerne hjemme på Sørlandet eller på Vestlandet,» sier han. 

For øvrig er 25-åringen en kløpper til å fekte, ettersom han driver med kårdefekting på hobbybasis. Kårde er altså det største og tyngste (opp mot 770 gram) av tre våpen som benyttes i fektesporten.

Helland er også glad i å gå på småviltjakt og har en Gordon setter fuglehund hos foreldrene i Bergen. 

«Det beste med å gå på jakt er å få være sammen med pappa, min onkel og hunden vår. I terrenget vi jakter er det dessuten enkle kår. Vi henter vann i bekken, fyrer i peisen og har ingen elektrisitet overhodet. Det er deilig å komme seg litt bort. Min far og min onkel har jaktet på Ose i Bygland siden 70-tallet», forteller Barndon Helland.

Theodor Barndon Helland ser frem til fortsettelsen i Business Region Kristiansand, og følgelig andre plasseringer. På bloggen til Barndon Helland vil du etter hvert få et bedre innblikk i hverdagen til 25-åringen som trainee. 

CV - Theodor Barndon Helland