marthe

Øst til sørvest med Marthe Syvertsen

Marthe Syvertsen bidrar med nye impulser i Nye Kristiansand, ønsker å flytte til Italia, vil ta dykkerlappen i Middelhavet, og har ellers sans for å være "bonde i byen". Om somrene trives Syvertsen og samboeren best på Sørlandet.

FRA ØST TIL SØR

Syvertsen har studert alle seks årene ved Universitetet i Agder. Til å begynne med hadde hun årsstudium i utviklingsstudier, og tok deretter bachelorgrad i markedsføring og ledelse, etterfulgt av master i innovasjon og kunnskapsutvikling. Hun tilbrakte alle universitetsårene på UiA, og ble værende i Kristiansand etter ansettelsen hos Trainee Sør.

HØYT TEMPO OG HØY MOTIVASJON

Hennes nåværende arbeidsplass i Trainee Sør er som trainee i Nye Kristiansand, med hovedfokus på innovasjon og kommunikasjon. Arbeidsoppgavene er varierte, og traineen får jobbe i ulike prosjekter.

«Akkurat nå er jeg mest involvert i kommunikasjon og organisering av FoUI i den nye kommunen, omhandlende forskning, utvikling og innovasjon. Det er høyt trykk og mange spennende oppgaver, noe jeg stortrives med. Jeg har engasjerte medarbeidere som tar meg med på mye. De involverer meg i prosesser og introduserer meg for mennesker som er relevante for min arbeidshverdag. Det tilrettelegger for at jeg kan jobbe mer selvstendig.

 

Jeg får prøve meg på egenhånd og vet at noen er der hvis det skulle gå gærent. Jeg får oppgaver som pusher meg ut av komfortsonen, men ikke lenger enn at jeg håndterer det og kjenner mestring. Ikke minst er jeg er omringet av dedikerte medarbeidere med smittende arbeidsmoral og godt sosialt miljø,» sier hun.

"HVA ØNSKER DU Å OPPNÅ?"

Etter første perioden håper Syvertsen å se tilbake på en lærerik og gøy tid som trainee.

«Jeg har et mål om å sitte igjen med en bedre forståelse for kommunikasjon og innovasjon i offentlig sektor. Jeg kunne lite om kommunal organisering før jeg startet, og har et ønske om økt forståelse for det når perioden tar slutt.

I tillegg håper jeg også at mitt engasjement fører til personlig utvikling og et større nettverk. Sist men ikke minst, håper jeg selvfølgelig også at Nye Kristiansand har hatt et utbytte av å ha meg her,» sier traineen.

EN NYSKAPENDE BIDRAGSYTER

25-åringen har flere erfaringer som trainee, men synes det er spesielt utfordrende og spennende å se sammenhengen mellom teori og praksis. Over lengre sikt ønsker østlendingen en spennende jobbhverdag, og være bidragsyter til utvikling og innovasjon. Den nysgjerrige, strukturerte og glade traineen verdsetter inkluderende, motiverende og morsomme medarbeidere som tør å utfordre etablert tankesett og tenke nytt.

Syvertsen har for øyeblikket ønsker om å bli værende i regionen og tilbringe somrene på Fiskebrygga. Men hun har også lyst å flytte til Italia for en periode og lære språket, samt ta dykkerlappen i Middelhavet.

INNOVATIV TRIO MED SANS FOR TRADISJONSMAT

På fritiden liker østlendingen å koble av med en løpetur, stå på ski, være med venner, og reise.

Ellers synes Syvertsen mye godt om den lokale restauranten «Bønder i byen», og foretrekker pinnekjøttet fra spisestedets meny. Dersom hun skulle invitert noen ut på middag, hadde det vært enten Alexander Osterwalder eller Dr. Robert Cooper.

«Det er umulig å velge én av dem,» sier 25-åringen. Sammen skulle de diskutert tema angående innovasjonsstrategi og tjenesteinnovasjonsporteføljer. Syvertsen synes duoen har spennende teorier og tankesett, og har følgelig mye å lære av nytenkerne.

ENGASJEMENT, KOMFORTSONE, OG TRAINEE SØR!

Til slutt har Syvertsen tre tips, spesielt til studenter som fortsatt er på skolebenken:

«For det første, engasjer deg! For det andre, utsett deg selv for situasjoner hvor du utfordres og mestrer samtidig. Og for det tredje, søk Trainee Sør!

Av Hans Jørgen Assmann