caroline

Suppe sterk som Stordalen med Caroline Hallgren

Caroline Sonanta Hallgren jobber med ERP-implementering i Nye Kristiansand. 27-åringen liker å utfordre seg selv, og har blant annet tatt dykkerlappen ned til 18-meters dyp. Hun nyter samboerskapet med kjæresten, Bond, og Doggy (på bildet).

KOMMET FOR Å BLI

Caroline Sonanta Hallgren trådde sine barnesko i Tveit i Kristiansand. Stedet er Sørlandets svar på «bondeland», kjent for sine landlige ormgivelser og umiddelbare nærhet til flyplassen. Etter at foreldrene hennes flyttet til Thailand, fikk Hallgren tilbud om å overta huset. Sjansen ble benyttet, og derfor har Hallgren flyttet fra Oslo og tilbake til Kristiansand med hensikt å etablere seg på langsikt. 

KRISTIANSAND, SINGAPORE, OG LONDON

27-åringen studerte bachelor i økonomi og administrasjon på BI Kristiansand, med ett års utveksling ved Nanyang Technological University i Singapore. Her ble hun også kåret til Beste Student 2013 i sitt kull. Deretter studerte hun master i internasjonal handel og ledelse ved Grenoble Graduate School of Business i London. Etter endt utdannelse og noen år som applikasjonskonsulent i Oslo, fikk Hallgren jobb hos Trainee Sør. Første plassering har traineen hos Kristiansand kommune.

ERP-IMPLEMENTERING I NYE KRISTIANSAND

«Min jobb er i økonomienheten, hvor jeg arbeider med rutiner og reglement for ERP-implementering i Nye Kristiansand kommune (sammenslåingen av Kristiansand, Søgne og Songdalen kommune i 2020). Dette er et utrolig spennende prosjekt som jeg føler et slags samfunnsengasjement ovenfor, ettersom jeg er oppvokst her i Kristiansand.

 

Jeg får mulighet til å utfordre dagens system og være med på utviklingen av Nye Kristiansand. Dessuten får jeg være med på møter og konferanser hvor jeg lærer mye om hvordan administrasjonen i kommunen fungerer. I løpet av de første ukene fikk jeg også mye ansvar slik at jeg kunne arbeide selvstendig, og presentere funn for prosjektleder. Dette gir en god mestringsfølelse og en følelse av at jeg har mye å bidra med.  Det hjelper også at jeg har veldig hyggelige kolleger her i kommunen. Alt i alt trives jeg utrolig godt!» sier Hallgren.

«Først og fremst ønsker jeg å lære mer om hvordan hverdagen i kommunen er, og hvilke muligheten man har som ansatt her. Dessuten ønsker jeg å opparbeide meg mer kunnskap innen ERP-implementering i offentlig sektor. Målet er å bli mer selvsikker innenfor mitt fagfelt og våge å utfordre dagens løsning,» sier Hallgren.

ERP står for Enterprise Resource Planning, og er store komplekse informasjonssystemer som har til hensikt å kunne samle all informasjon fra en organisasjon i en stor database og gjøre denne tilgjengelig for hele bedriften. I tillegg ønsker man å forbedre prosesser eller automatisere dem (kilde).

NYSGJERRIG, ÅPEN FOR FEIL, OG UTFORDRER LEDERE

Trainee Hallgren har lært flere ting i første plassering, men ønsker å trekke frem tre ting: 

«Vær nysgjerrig, spør om absolutt alt. Jeg har erfart at kollegene mine heller verdsetter at jeg spør og interesserer meg om arbeidsoppgavene deres enn at jeg ikke gjør det. Dessuten får de masse repetisjon av ting som fort kan bli glemt.

Som trainee er det rom for å gjøre feil. På den måten skapes det åpenhet og tillit, med mulighet for utvikling og å tenke utenfor boksen. Det er også viktig å dele erfaringer, både når vi feiler og lykkes.

Det er lov å utfordre ledere, og en kommer langt med en god dose respekt og ydmykhet,» sier traineen.

YOGA I TROPEVARME OG KVALITETSTID MED KJÆRESTEN

På fritiden liker Hallgren å tilbringe kvalitetstid med kjæresten og gode venner.

«Jeg elsker hot yoga, som virkelig er en detox for kropp og sjel. Jeg liker også turer i skogen med min whippet og dvergschnauzer, Bond og Doggy, og å tilbringe tid med svigerfamilien på sommerhytta på Ågerøya, Lillesand. Ellers går det mye tid til å facetime med foreldre og lillebror i Thailand,» sier hun.

27-åringen liker spenning i hverdagen, og har blant annet dykkerlapp fra Thailand i 2017. Men for å gjennomføre kurset, måtte hun overgå vannskrekken; som liten fikk Hallgren en brennmanet i fanget under en båttur. Dette til tross, lever traineen etter ordtaket «den som intet våger, intet vinner», og gjennomførte dykk ned til 18-meters dyp.

Om ti år ønsker Hallgren å være lykkelig gift, samt ha to-tre barn med sin nåværende samboer. I tillegg ønsker hun bred ledererfaring i en bedrift som fokuserer på innovasjon og teknologi på Sørlandet. Hun beskriver seg selv som engasjert, lærevillig og tilpasningsdyktig, og blant sine medarbeidere verdsetter hun god kommunikasjons- og samarbeidsevne.

EN THAI-SUPPE LIKE STERK SOM GUNHILD STORDALEN

Dersom Hallgren skal lage skikkelig god mat, ville hun tilberedt indrefilet med peppersaus, asparges og søtpotetpuré, eller en næringsrik thailandsk suppe så sterk at den gir utslag på pulsklokken. Og én skål hadde hun tildelt Gunhild Stordalen, grunnlegger av EAT-forum.

«For meg er hun en utrolig sterk dame som har kommet seg gjennom en vanskelig tid med sykdom, og som likevel viser brennende engasjement for politikk og bærekraftig matproduksjon. Jeg kunne absolutt hatt mye å lære, både i forhold til fokus på matsvinn og i tillegg hvordan man utvikler en gründervirksomhet med stor suksess,» sier traineen.

NETTVERK, UTVEKSLING, OG PROAKTIV PRIORITERING!

Avslutningsvis har 27-årige Hallgren et par tips til unge studenter.

«Bruk studietiden til å skaffe deg et stort nettverk. Å studere i utlandet er absolutt noe jeg kan anbefale, da man lærer om ny kultur og raskt tilegner seg evne til å bli selvstendig. Dessuten får du mange nye venner fra hele verden! Nyt studietiden, men husk å være proaktiv i forhold til hva du ønsker å jobbe med. Vær tidlig ute i søknadsprosessen og ikke vær redd for å vise hvem du er på jobbintervjuet!» sier hun. 

Av Hans Jørgen Assmann