brage

Våre nye traineer – bli kjent med Brage Skånøy

Han er målrettet, nysgjerrig og elsker å lære nye ting. Brage liker fart og spenning, kombinert med en dose kontroll. Det er derfor ingen overraskelse at han trives så godt i skjæringspunktet mellom teknologi, ledelse og økonomi!

27-åringen er fra Rissa på Fosen i Sør-Trøndelag. «Det er et rolig tettsted på landsbygda mest kjent for Rissa-raset, verdens første kvikkleireskred festet til film i 1978», forteller han. Brages bakgrunn er tverrfaglig med bachelor i materialteknologi og master i ledelse av teknologi. Vi forstår derfor at første stopp hos Nye Veier falt i smak. «Det at Nye Veier er en relativt ny organisasjon der kompetansetunge og endringsvillige folk utfordrer det etablerte motiverer veldig», poengterer han. I selskapet jobber han med teknologi og utbyggingsstrategi, der han får brukt kompetanse fra utdanningen og lærer mye nytt. «Arbeidsmiljøet er åpent og inkluderende og jeg får arbeide med relevante og interessante arbeidsoppgaver på tvers av flere fagfelt», legger han til.

Brage er målrettet og trives godt i skjæringspunktet mellom teknologi, ledelse og økonomi. I fremtiden er det også der han ser seg selv, med gradvis mer lederansvar og gjerne i et selskap med internasjonale muligheter. Det kommer tydelig frem at Brage liker fart og spenning, kombinert med en dose kontroll. «Rull rolig og kontrollert gjennom svingen og gi gass på tur ut», beskriver han som livsmotto. «Synes avslutningen på blogginnlegget og gokartterminologien er en fin parallell til livet som Trainee og således passer bra», legger han til. Egenskaper som kommer godt med når man jobber med fremtidens teknologiske løsninger, i en hverdag som endres raskt.

5 kjappe

  • Favoritt tv-program?: Top Gear. Liker at programmet kombinerer biler, humor og konkurranser med reising til eksotiske destinasjoner.
  • Favorittmat?: Tar gjerne en bedre biffmiddag, men om sommeren er det ingenting som slår jordbær og fløte.
  • Music of choice?: Hører generelt mye på musikk og alt fra AC/DC til klassisk musikk avhengig av anledningen.
  • Fritidsaktiviteter?: Som nyinnflyttet til Sørlandet er det spennende å dra på tur og utforske nærområdet både til fots og lengre unna med bil. Spiller gjerne fotball på løkka og klimprer litt på gitar.
  • Aktiv på sosiale medier?: Begrenser meg stort sett til Facebook og Linkedin, men har faktisk debutert som blogger for Trainee Sør med blogginnlegg om gokart!

Nysgjerrig med pågangsmot

Brage søkte Trainee Sør fordi han anser muligheten til å jobbe i tre ulike bedrifter tidlig i karrieren som en stor fordel. «Man får raskt erfaring og innblikk i et bredt spekter av arbeidsoppgaver. Læringen er satt godt i system i bedrift, gjennom mentorordningen og nettverket Trainee’ene i sum utgjør. Alt ligger til rette for faglig og personlig progresjon», utdyper han. Selv tror han at han ble valgt ut på bakgrunn av utdanning, kompetanse og nysgjerrighet. «Kombinasjonen med en grunnleggende nysgjerrighet for å lære, sette meg inn i og forstå nye ting, organisasjoner og mennesker, kan ha vært utslagsgivende», legger han til.

Det skulle vise seg at veien til å bli Trainee ikke gikk helt som forventet for Brage. Grunnet store snømengder, utsatte og kansellerte flyavganger i november var det bare så vidt han kom seg ned til Kristiansand på assessmentsenter og dermed ble med i Trainee Sør. «Flybilletten Trondheim-Gardermoen ble uten videre kansellert av flyselskapet og først etter 30min på telefon med kundeservice ble en senere avgang ordnet. Deretter måtte jeg vente om lag 4 timer på fly til Gardermoen og jeg så for meg flere utsettelser/kanselleringer og/eller sprint på flyplassen for å rekke flyet til Kristiansand», forteller han mens han ler. Det gikk heldigvis i skjønneste orden da Trondheimsflyet også skulle fly videre til Kristiansand. Han var i seng klokka halv tre, klar for assessmentsenter neste dag! Det er mer som skal til for å stoppe Brage fra å nå sine mål. Vi er hvertfall veldig glade for at Brage også(tydeligvis) fungerer uten tilstrekkelig med søvn, og at han er blant årets traineer!