picture-(1)

Våre nye traineer – bli kjent med Henrik Kyte Assmann

Rockeband, digitalisering, røkt sauekjøtt, kajakk, maurdokumentarer og kverna kaffebønner. Henrik er en mann med usedvanlig mange interesser og godt humør!

26-åringen kommer fra Valle i Setesdal. «En kulturell bygd med 1 000 innbyggere og 5 000 sau. Vallemålet er kjent for å være Norges vanskeligste dialekt, vi har hele fire kasuser, og til og med tallord bøyes etter kjønn. Man får noen spesielle egenskaper ved å vokse opp på bygda, spesielt det med å skape sin egen moro og ta initiativ. Dessuten opplever man alltid å bli heiet frem, enten det dreier seg om å lage bandrom, arrangere rocke-festival eller søke om lån i lokalbanken» forteller Henrik engasjert om hjembygda. 

Siviløkonom som utvikler roboter

Det er ingen tvil om at første utplassering hos Universitetet i Agder har bydd på spennende utfordringer. «Jeg jobber med digitalisering og robotisering. Kunne ingen av delene da jeg begynte, men prøver å samarbeide godt med de som kan det. Det fungerer fint foreløpig, og vi har allerede utviklet en robot», forteller han.

Henrik er siviløkonom, men omtaler seg selv som «litt mer sivil og litt mindre økonom». Når vi spør om hva han har studert, forklarer han videre. «Livets harde skole. Neida, det hardeste jeg har vært igjennom var nok helvetesuka i Forsvaret og eksamen i finansregnskap på Norges Handelshøyskole. Er ikke så glad i tall, men heller glad i mennesker. Var også aktiv i studentforeningen hvor jeg spilte i Direksjonsmusikken, et studentorkester som blåser, spiller og skyter (!) publikum av banen. Jeg var en del av trommerekka som bestod av tre trommiser og én haglist! Sjekk her for å se Holmenkollmarsjen på haglesolo!». Det er litt av et show, anbefales å ta en titt.

«Hvert måltid er en fest»

Det er ingen tvil om at Henrik er matglad. Sørlandske råvarer står på rekke og rad blant favorittene. Dagen starter med tre skiver hjemmebakt brød med Jens Eide leverpostei, Reinhartsen røkt makrell og godt bringebærsyltetøy. I helgene kvernes kaffebønnene. «Frokosten skal være en fest!». Middagen skal også være en ganefryd, skal vi tro Henrik. Favorittmåltidet er intet ringere enn Nepespa. Hva er det? «Består av røkt sauekjøtt, hvit saus laget på kålrotkraft og setesdalslefser som jeg har bakt sammen med mamma. Ingen jul uten», konstaterer han.

Bestige Mount Everest og spise kobe-biff på toppen

Utenom matlaging og spising, har Henrik en rekke fritidsaktiviteter som quizlag, rockeband konsertfoto og jakt. For å koble av er kajakkpadling, klatring og sykkeltur på elsykkel blant favorittene. Av andre ting han kunne ønske seg å gjøre, står «bestige Mount Everest og spise kobe-biff på toppen». Noen andre som tar utfordringen? For øvrig er fremtidsplanene nok så tradisjonelle. Vi spurte hva han så for seg om ti år. «Jeg sitter på en brygge og ser ut over havet. Uten å synge videre har jeg også familie, stasjonsvogn, hytte med sjøen og en jobb som gjør meg lykkelig», forteller Henrik lystig.

5 kjappe

  • Aktiv på sosiale medier? Nei. Har femårsplaner på profilbilder på Facebook og min lengste snap-streak er to dager. Men aktiv sosialt.
  • Beste med din nåværende plassering? Når mine kollegaer har bursdag, for da er det kake. Men så er det også ganske gøy når vi klarer å samarbeide for å utvikle nyskapende digitale løsninger.
  • Neste og favoritt reisemål? Nord-Norge med elsykkel og Nord-Norge med elsykkel
  • Favoritt tv-program? Her må jeg si South Park, Game of Thrones og YouTube-dokumentarer om maur og aliens. Det er utrolig alt det man kan finne på YouTube.
  • Beste opplevelse i Trainee Sør så langt? «Maten. Nei, nå må jeg slutte. Min beste opplevelse er nok da jeg etter assessmentsenter ble oppringt og fikk tilbudt jobben som trainee, da felte jeg en gledeståre mens Anna hørte på. Det var egentlig bare fint.»

Henrik søkte som Trainee for å jobbe i tre ulike bransjer på kort tid, og dermed komme litt nærmere svaret på hva han ønsker å bruke utdannelsen og fritidsinteressene til. Dessuten var Trainee Sør en gylden anledning til å flytte hjem til Sørlandet. Vi er kjempeglade for å ha Henrik i årets første kull, og gleder oss til å følge med på hans videre utvikling og nye sprell.