ivar

Våre nye traineer – bli kjent med Ivar Bergem Strand

Ivar er en ekte Sørlending som brenner for å utvikle regionen og slapper best av når han gjør noe nevenyttig.

Ivar er gift med trainee Elin og planlegger fremtiden på Sørlandet i deres nyinnkjøpte hus i Kristiansand. Det er imidlertid hevet over enhver tvil om at hjembyen er en favoritt. «Sørlandets fineste by og sommerdestinasjon nr. 1 – Risør», konstaterer han når vi spør hvor han kommer fra.

26-åringen er siviløkonom fra NHH, med et årsstudium i psykologi fra NTNU. Hans første utplassering er hos Aust-Agder Fylkeskommune, der han jobber som næringsrådgiver. «Det beste med nåværende plassering er ansvaret og muligheten til å utvikle regionen», konstaterer han. På fritiden går det i fotball eller noe aktivt knyttet til konkurranse og sport. «Jeg slapper best av når jeg gjør noe nevenyttig med hjernen frakoblet», forteller han. Eksempler på dette er bygging av kjøkken, sykling og FIFA, «hvor jeg ofte knuser trainee Henrik!», sier han med glimt i øyet.

Ivar har som regel en effektiv og konsis tilnærming til arbeidet han utfører, men økonomen poengterer at han også er veldig detaljorientert når det trengs. Gode egenskaper som kommer godt med i fremtidsplanene. «Om 10 år ser jeg for meg en mellomlederstilling. En ung bedrift hadde vært kult, det å være med å bygge opp et selskap», forteller han. Kombinert med hans brennende engasjement for å utvikle regionen, lover det bra for fremtidens Agder.

5 kjappe

  • Hva spiser du til frokost? Garantert havregryn med kakao, sukker og melk. Hvorfor bytte ut snart 30 år med suksess?
  • Favoritt tv-program? Huskestue.
  • Favorittmat? God mat fra hele verden.
  • Slagord? «Bare prøv, det kan jo hende det går bra!»
  • Fun fact? Er ett håndtrykk unna Donald Trump. Dette er et resultat av en tur til USA, hvor vi var en gjeng som fikk bo på gården til en tidligere guvernør av South Carolina. Vi fikk Southern hospitality, altså gjestfrihet av en annen verden, og fikk smake bacon med kandisert bacon, kjøre firhjuling og diskutere politikk med en amerikansk tilnærming. Midt i blinken for en USA-entusiast.

Unik karrierestart

Det er ingen tvil om at Ivar er fornøyd med traineetilværelsen så langt. «Det er en unik karrierestart hvor en får være med å påvirke fra dag én. At man får prøve både offentlig og privat virksomhet og at man får bo i Norges mest attraktive landsdel er fantastisk», poengterer Sørlandspatrioten. Vi helt enig og er veldig glade for at Ivar er blant årets traineer!