CroppedImage

En bedrift, to unike plasseringer

Nå er det ikke lenge siden jeg startet i min siste plassering som trainee i Trainee Sør, og om bare fire og en halv måned blir jeg nødt til å starte på nye eventyr. Dette er både skummelt og spennende, og for en opplevelse det har vært så langt.

I motsetning til de fleste traineene har jeg ikke hatt plassering i tre ulike bedrifter. Jeg startet i markedsavdelingen hos Igland Garasjen, en utrolig spennende plass å jobbe med mange nye oppgaver å sette seg inn i. Her jobbet jeg i en liten avdeling som besto av meg og markedssjefen, noe som gjorde at jeg fikk mye ansvar.

I plassering nummer to flyttet jeg meg til en litt større organisasjon, nemlig Kristiansand kommune. Her jobbet jeg som kommunikasjonsrådgiver i et program som heter Flere i arbeid. Mye av dagen gikk til planlegging og produksjon av innhold til sosiale medier og nettsider, samt møter med de ulike prosjektlederne. Også her jobbet jeg i et mindre team og var eneste kommunikasojnsressursen som jobbet 100% med programmet. Igjen følte jeg at jeg fikk mye ansvar for egne oppgaver og lærte mange nye oppgaver.

Et av hovedpoengene med trainee-programmet er å prøve seg i ulike stillinger og oppgaver, og noen ganger også i nye fagfelt. Den “tradisjonelle” oppskriften er da ofte tre plasseringer i tre ulike bedrifter. Men hva med de større organisasjonene som Kristiansand kommune?

Da jeg skulle inn i min tredje plassering åpnet det seg en mulighet i Kristiansand kommune sin kommunikasjonsavdeling. Jeg må innrømme at jeg var litt usikker på om jeg fikk mest ut av trainee-programmet hvis jeg ble i samme organisasjon to perioder, men jeg valgte å gjøre dette. Det angrer jeg ikke på, for i en storkommune med så mange avdelinger og ansatte har jeg fått muligheten til å jobbe med noe helt nytt selv om jeg har valgt å bli i samme virksomhet.

På tvers av mine tre plasseringer har jeg med andre ord tilegnet meg mye forskjellige og ikke minst ny kunnskap. Alt fra digital markedsføring til sosiale medier til strategisk kommunikasjon (og mye mer). Er det en ting man får som trainee, som man mest sannsynlig ikke hadde fått i en vanlig stilling, så er det et bredt spekter med erfaring fra ulike arbeidsoppgaver. Det er jeg utrolig takknemlig for, og er noe jeg tar med meg videre i reisen!