lofoten_3

En flott start på arbeidslivet!

I dette blogginnlegget forteller Erik André, som nylig ble ferdig med sin tredje og siste plassering i Trainee Sør, om sine opplevelser med traineeprogrammet. Han hadde to av sine plasseringer i Nye Veier, og fortsetter der som rådgiver i avdelingen virksomhetsstyring.

Hei, alle sammen! Mitt navn er Erik André, og jeg ble nylig ferdig med min tredje og siste plassering i Trainee Sør. I dette blogginnlegget ønsker jeg å dele litt om mine opplevelser med traineeprogrammet.

Sommeren 2019 var jeg ferdig med et femårig sivilingeniørstudie innen industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU i Trondheim. I løpet av studietiden hadde jeg mange spennende fag og jeg interesserte meg for mye forskjellig. Som mange andre, var jeg ved studieslutt usikker på hva slags bransje og bedrift jeg kunne tenke meg å jobbe i. Jeg var også usikker på hvilke arbeidsoppgaver som passet meg best. Dermed var jeg svært glad da jeg fant ut at man i Trainee Sør kunne prøve ut hele tre bedrifter i løpet av bare 1,5 år, samtidig som man hadde tilgang på en flott mentorordning og mye sosialt og faglig sammen med de andre traineene.

Da jeg startet i Trainee Sør, hadde jeg med utgangspunkt i min faglige bakgrunn sett for meg å jobbe i produksjonsbedrifter innenfor industri og kanskje i konsulentbransjen. Det var derfor litt uventet at jeg skulle ha min første plassering i Nye Veier, men jeg kan trygt si at jeg ikke har angret på at jeg tok sjansen på å prøve noe litt annet enn hva jeg i utgangspunktet hadde sett for meg. Med et bredt spekter av oppgaver, hyggelige og dyktige medkolleger og høy grad av tillit og ansvar, endte jeg opp med å trives veldig godt og lære mye. Jeg satt dessuten stor pris på å her kunne samarbeide tett med andre traineer fra Trainee Sør, både aktive og alumnier.

I min andre plassering hadde jeg et veldig fint opphold i PwC i Kristiansand, hvor jeg ble kjent med hverdagen som konsulent. Også her fikk jeg bryne meg på et bredt spekter av spennende oppgaver og ble kjent med veldig dyktige og hyggelige kolleger, med en svært variert kompetanse. Det var spennende å få jobbe for ulike kunder i forskjellige bransjer. Blant annet har jeg fått jobbe med prosjekter innen bærekraft, pleie- og omsorgssektoren og kommunale tjenester. Arbeidet som konsulentene i PwC gjør, utgjør virkelig en positiv forskjell for samfunnet, og jeg sitter igjen med mye verdifull erfaring herfra.

I min tredje plassering var jeg tilbake igjen i Nye Veier, mye på grunn av at jeg hadde trivdes så godt i min første plassering her. Også denne gangen fikk jeg spennende oppgaver og mye ny lærdom. Blant annet har jeg jobbet og jobber fortsatt mye med selskapets eierstyringsmodell, porteføljeprioriteringsmetodikk og styringssystem. Jeg fikk i løpet av denne plasseringen tilbud om å få fortsette i selskapet, noe jeg svært gledelig takket ja til. Jeg synes dette er et godt eksempel på det potensialet som ligger i Trainee Sør: Her får vi prøve oss på mye forskjellig, også i bedrifter og med oppgaver som en ikke hadde sett for seg å ende opp i med det første, men som kan vise seg å fungere fantastisk bra!

Jeg har dessuten satt stor pris på det gode sosiale samholdet i Trainee Sør, både i og mellom kullene. I mitt introduksjonsinnlegg her på Trainee Sør sine sider sa jeg at vi er som en stor familie, og det står jeg fortsatt ved! Man blir en del av et stort og godt miljø, hvor jeg opplever at man tar vare på hverandre og interesserer seg for hva de andre traineene driver på med både på jobb og ellers. Gjennom mye sosialt opplegg, som månedlige sosiale aktiviteter og turer, har jeg stiftet gode vennskap som jeg tar med meg videre. I tillegg synes jeg det er veldig positivt at en også som alumni har flere treffpunkter med de tidligere traineene, som f.eks. det årlige høstbordet.

 

Oppsummert har mine høye forventninger til traineeprogrammet virkelig blitt innfridd. Jeg har lært mye om meg selv, både faglig og personlig, samt stiftet gode vennskap, og er klar for å ta fatt på nye spennende arbeidsoppgaver i Nye Veier! Dersom du som leser sitter med noen spørsmål angående hvordan det var å være trainee, kan du veldig gjerne ta kontakt med meg. Søknadsfristen er 15. mars, og jeg vil sterkt oppfordre til å søke dersom du ønsker å prøve ut ulike næringer, utvikle Sørlandet og stifte gode bekjentskaper! 😊