8b963a37-bfa7-40f5-ae0b-1e5cdcab6f1d

Ferdig som Trainee

Da jeg tok valget om å flytte til Kristiansand igjen etter syv år i Oslo og var så heldig at jeg fikk jobben i Trainee Sør, ante jeg ikke hvordan de neste årene ville se ut. Jeg tror ikke jeg helt innså akkurat hvor heldig jeg var – for programmet i Trainee Sør er bunnsolid og menneskene involvert er helt fantastiske. Her kommer mine refleksjoner etter 1,5 år i programmet.

I min første plassering var jeg hos UiA i Forskning- og innovasjonsavdelingen. En spennende plassering hvor jeg fikk være med å jobbe med større strategiske prosesser og viktige høringer. Jeg husker tilbake på quiz i lunsjen med en utrolig fin gjeng, gode samtaler, latter og erfaringsdeling. Videre gikk veien min til LOS og enda en fantastisk gjeng. Vi jobbet med innovasjon, forbedringer av arbeidsflyt og prosesser, vi spilte inn filmer til internt bruk (som jeg ærlig må innrømme at jeg fremdeles kan se på og le av) og hadde gode samtaler. I siste plassering fikk jeg henge meg på tidligere trainee Maria i IKT-Agder hvor jeg fikk jobbe med stort og smått. Jeg ble kjent med enda flere nydelige mennesker, spilte spill over teams på ettermiddagen, feiret hver gang det var kake på kontoret og fikk utfordret meg faglig. Men jeg har også hatt Trainee Sør - som har tilbudt turer, faglig input og hyggelige arrangementer med de andre traineene.

Det å starte karrieren hos en arbeidsgiver som er så opptatt av din utvikling og vekst er noe jeg unner alle å oppleve (og som egentlig burde være en selvfølge, spør du meg). I trygge rammer har jeg fått muligheten til å vokse, både personlig og faglig, hos tre ulike virksomheter. De trygge rammene har vært bygd opp av gode sparringspartnere i både kolleger, mentor, andre traineer, alumni og ikke minst Anna, Renate og resten av teamet rundt Trainee Sør. Jeg kunne nevnt et hav av mennesker som har vært med å gjøre de siste 1,5 årene mine veldig bra og jeg sitter igjen med så mange gode minner, nye kontakter og nye vennskap.

Nå skal jeg plutselig inn i en helt ny hverdag som rådgiver hos Puzzlepart. Jeg føler jeg nok en gang har fått en drømmearbeidsgiver. Ikke nok med at de virker som verdens fineste gjeng, men jeg får også lov til å jobbe med noe jeg virkelig brenner for: hjelpe kunder å utnytte Microsofts teknologi på best mulig måte. Dette får jeg gjøre i 3 måneder før jeg bytter ut Puzzlepart i en periode for å bli mamma til en liten jente. At jeg skulle være så heldig å finne en arbeidsgiver som ville ansette meg når jeg er 6 måneder på vei, er ikke noe jeg tar for gitt. Det tenker jeg sier mye om min nye arbeidsgiver.

Jeg tar herved av meg trainee-hatten og takker nok en gang for at jeg har fått muligheten. Jeg håper Sørlandet kollektivt fortsetter å gi unge mennesker en sjanse, for vi blir gang på gang minnet om at unge jobbsøkere syntes arbeidsmarkedet er vanskelig i regionen vår. Jeg håper jeg for alltid husker på at dersom ikke noen hadde hatt troen på meg, så hadde jeg ikke vært der jeg er nå. Nå er det min tur til å ha troen på de i neste generasjon.

Takk for meg Trainee Sør - jeg gleder meg til å bidra på andre arenaer hos dere i tiden fremover.