julian. (367x614)

Fra bank til strøm!

Dette innlegget skrives i en litt rar periode – Kristiansand, med Sørlandet, er gått inn en periode med nye smitterekorder, og muterte virus fra både øst og vest herjer i gatene våre. Midt opp i alt dette skal man prøve og la livet gå sin vante gang med alle oppturer og nedturer det medfører. Men som de ofte sier over dammen, “the show must go on”, selv også for en trainee som er på i sin siste plassering!

Undertegnede har brukt de siste 6 måneden av livet sitt hos strategisk utvikling hos Sparebanken Sør. Der har det vært god stemning, interessante arbeidsoppgaver og kule folk. Det som slår meg, med både denne bedriften og tidligere bedrifter, er hvor utrolig engasjerte alle folkene er! De jeg har truffet ønsker genuint å være på jobb, og det er ikke nødvendigvis en selvfølge. Det som også har vært fett er at de fleste digger å prate om det de jobber med, og engasjementet for faget har vært veldig høyt hos egentlig alle jeg truffet til nå. Hos banken har jeg jobbet en del med markedsføring og digitaliseringen av dette. I utgangpunktet hadde jeg null peil på markedsføring, derfor var dette var en strålende mulighet for meg å lære meg noe nytt. Jeg var også heldig og fikk lov til å kjøre et prosjekt som baserte seg på kunstig intelligens og markedsføring! Det som var så kult her var at jeg faktisk fikk testet hvordan modellene mine gjorde det i den virkelige verden – en mulighet man som regel ikke får på et universitet! Resultatene var veldig lovende, så jeg er fornøyd og sjefen var også fornøyd (alltid en bra kombinasjon). Det var jo også korona opp i alt dette, men jeg føler vi løste det på en bra måte med «teams» fra hjemmekontor og rullering på kontortid. Personlig tror jeg at nøkkelen til å få hjemmekontor til å funke bra ligger litt i å tørre og være litt plagsom – ha en lav terskel for å ring folk på teams, tørr og si ifra hvis det er noe man stresser med etc. Som regel er det alltid positiv respons, de fleste syntes jo også det er litt døvt med hjemmekontor! Derfor er en spontan teams melding, eller telefon for den saks skyld, mest sannsynligvis bare en liten solstråle i en ellers grå hverdag på hjemmekontor. Alt i alt en god opplevelse hos Sparebanken Sør, shoutout til alle O.G`s der (dere vet hvem dere er). Men, som de også sier over dammen, «all good things must come to an end», og turen gikk videre til Agder Energi Nett 1. mars!

Til nå har det bare vært god stemning, folk har vært veldig imøtekommende og Agder Energi har en skikkelig plan på oppholdet til alle traineene de har– veldig gøy! Vi blir inkludert i masse, alt fra møter med bossman (konsernsjef Steffen Syvertsen) til likestillings arbeidet deres. Her blir man tatt vare på som trainee. Mitt arbeid er hos analyse gruppen som er ledet av Per-Oddvar Osland, en skikkelig O.G som har vært i gamet lenge. Ingen spørsmål er for små eller store for han – noe som absolutt får det best ut av meg som en trainee! God stemning! Slike personer som han kan man lære veldig mye av, både faglig og personlig, derfor jeg ser veldig frem til perioden min her. I gruppen til Per-Oddvar er det også en del andre med samme faglig bakgrunn og alder som meg, sjeldent vare her på Sørlandet. De er kjempe dyktige, og jeg merker allerede at jeg kan lære mye av dem også. Første uken har vært ganske hektisk med mange møter, nye konsepter og folk som vil si hei – et tempo som er midt i blinken for meg! Oppgavene mine her er relatert til modellering av effekt variasjon i strømforbruket til kunder, en utfordrende oppgave i en tid preget av «teslaer», Iphoner og lockdowns – og jeg digger det!

Tiden går veldig fort og før man vet ordet av det så er korona bare et vondt pust fra fortiden, og august måned er kommet (forhåpentligvis). Det betyr at traineeperioden er ferdig for min del, og planen fremover er derfor å nyte den siste tiden ved å lære så mye nytt som mulig, henge ut med kollegaen mine både i Agder Energi og Trainee Sør, og å få jobbe med å få så mange som mulig til å søke Trainee sør!

 

J