3img_20200421_122615

Fra cellekontor til hjemmekontor

Jeg har til nå hatt to engasjerende plasseringer, første plassering var hos Sørlandet Sykehus og i skrivende stund er jeg hos IKT Agder. I dette blogginnlegget kan du bli med på overgangen til hjemmekontor.

Jeg begynte i min andre plassering 2. mars hos IKT Agder, nærmere bestemt i avdelingen for innovasjon og prosjekt. Jeg møtte opp på kontoret i Kristiansand, hvor ble jeg godt tatt imot av nærmeste leder og kolleger. Arbeidsplassen min stod klar og det var pyntet med en kjempefin orkidé. De to første ukene bestod av omvisningsrunder i lokaler, hilserunde på kontoret i Kristiansand og Arendal, prosjektmøter, heldagssamlinger, bli kjent samtaler, workshops og eiersamling for å nevne noe. 

IKT Agder hjelper innbyggere, ansatte og politikere med tjenester og teknologi som skaper en enklere hverdag.

I slutten av første arbeidsuke og begynnelsen av uken etter, begynte jeg å tenke at det ikke kom til å være så lenge til vi ville bli plassert på hjemmekontor som følge av coronaviruset, og den siste dagen av eiersamlingen ble det bekreftet. Vi ble sendt hjem fra eiersamlingen noe tidlig, og hjemmekontor var nå den nye arbeidshverdagen. Jeg hadde noe kontorutstyr etter studietiden, men jeg fikk muligheten til å låne noe utstyr fra kontoret, slik som skjerm og dockingstasjon. Dette bidro til at jeg fikk en god løsning på hjemmekontoret. 

Avdelingen har hatt et virtuelt pauserom, som har bidratt til at jeg har blitt litt bedre kjent med kollegaer. Faste møter med avdelingen og teamet har vært gode holdepunkter de siste ukene.  Kollegaer har vært flinke til å inkludere meg i møter, og vært tydelige fra første arbeidsdag om at jeg bare må spørre om det er noe jeg lurer på. 

De siste ukene har jeg fått muligheten til å delta på forskjellige webinarer og møter, og min nærmeste leder har oppmuntret til deltakelse på webinar. Jeg setter pris på muligheten til å påvirke min egen arbeidshverdag, og det er er spennende og viktig å få faglig påfyll nå som vi alle sitter mye alene på hjemmekontor. 

Jeg har vært en person som også tidligere har benyttet meg av muligheten til å sitte på hjemmekontor enkelte dager, men gleder meg til å komme tilbake på kontoret.