konferansierer-hostbord

Høstbord 2021 og et tilbakeblikk på trainee-reisen så langt

Fredag 5. november var det duket for Trainee Sørs årlige høstbord, som ble avholdt på Caledonien Hall i Kristiansand. Ansvarlig for arrangementet i år var trainee Stian Westbye, som sammen med trainee Bjørn Fjermedal, var kveldens konferansier. Disse to geleidet oss gjennom kvelden, som blant annet bestod av festmat, musikalske innslag, taler, mingling og god stemning. Denne festkvelden ble for noen av oss aktive traineer også en markering på at reisen vår nærmer seg midtveis.

Høstbordet arrangeres først og fremst for å hylle medlemsbedriftene i Trainee Sør. Uten medlemsbedrifter som tar imot traineer med jevne mellomrom, ville på ingen måte Trainee Sør ha kunnet være den ordningen den er for nyutdannede på Sørlandet. For å ta del i hyllesten og feiringen, ble også både aktive traineer og alumni, samt mentorer invitert. Til sammen var vi omtrent 100 mennesker med tilknytning til Trainee Sør som var samlet denne kvelden. For noen av oss aktive traineer, ble årets høstbord også en markering på at vi er kommet nesten midtveis i vår tid som traineer.

Vi i nåværende «kull 2» har allerede rukket å legge første plassering bak oss. 1. mars i år var vi helt ferske. Spente og klare, stilte vi opp første arbeidsdag. Vi ble kjent med kolleger, kom i gang med arbeidsoppgaver og rakk etter hvert å bli «varme i trøya». For min del var det Sørlandet sykehus Flekkefjord som var første stopp. Her fikk jeg en innholdsrik plassering hvor jeg jobbet tett på ledelsen og fikk mange spennende utfordringer å bryne meg på. Oppgavene mine bestod blant annet i utvikling og implementering av nye løsninger, og koordinering av Covid 19-vaksinering for ansatte. Jeg ble tatt godt imot av kolleger og rakk å føle ordentlig på tilhørigheten på arbeidsplassen før neste plassering stod for tur.

1. september startet ny plassering for hele mitt trainee-kull. Like spente og klare, stilte vi igjen opp til første arbeidsdag på nytt arbeidssted, men denne gangen ett hakk mer erfarne og trygge sammenlignet med sist. I skrivende stund er vi godt i gang og omtrent midt i vår andre plassering. For meg har turen gått fra Sørlandet sykehus til Agder fylkeskommune. Her jobber jeg på prosjekt Likestilt arbeidsliv - en sertifiseringsordning for virksomheter som velger å jobbe systematisk og langsiktig med likestilling, inkludering og mangfold. På prosjektet jobber vi både operativt og strategisk. Ordningen videreutvikles samtidig som flere virksomheter allerede er sertifiserte og jobber med resertifisering. Jeg jobber først og fremst med kommunikasjon, utvikling av et onboardingsverktøy og utvikling av et kompetanseprogram tilknytttet ordningen, så her har jeg lærerike og spennende arbeidsdager med dyktige kolleger.

Plasseringene har vi traineer stort sett hver for oss, men vi har likevel rukket å bli godt kjent siden oppstarten. Dette gjennom faste digitale fredagsmøter hver uke, i tillegg til aktiviteter og arrangementer også utenom jobb. Delingskultur og fremsnakk er stikkord på kulturen som er etablert. Gjennom plasseringer i ulike virksomheter opparbeider vi oss variert arbeidserfaring og får mulighet til å utforske og utvide eget kompetansefelt. Dette skaper et godt utgangspunkt for å peile ut retningen for veien videre. 

Selv sitter jeg på høstbordet denne fredagen og kjenner meg stolt av å være en del av Trainee Sør. Jeg setter pris på erfaringene og opplevelsene jeg har fått på trainee-reisen så langt, og er takknemlig for å ha et stort nettverk med en gjeng flinke og inspirerende traineer og alumni på kryss og tvers av spennende fagfelt. Takk for reisen så langt, og takk til medlemsbedriftene som gjør denne reisen mulig. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Camilla