peter2-(1)
Trainee Sør gjør det mulig å prøve ut nye og ukjente situasjoner i arbeidslivet

Hvordan er det å jobbe med noe helt nytt?

Etter å ha studert økonomi i fem år var jeg fortsatt usikker på hva jeg ønsket å jobbe med. Men, jeg var skråsikker på en ting, jeg ville lære noe nytt. Derfor søkte jeg Trainee Sør, hvor jeg nå har min første plassering i Volue Insight, en ledende aktør innenfor analyse av kraftmarkedet.

Høsten 2020 skrev jeg master i samarbeid med Agder Energi. I prosessen lærte jeg hvor viktig data er utviklingen av fornybar energi. Samtidig ga det meg et innblikk i hvor vanskelig det er å hente inn og analysere denne dataen. Selv om masteroppgaven ble bra, satt jeg igjen og lurte på hvorfor dataen er så utilgjengelig.  Så da en bekjent anbefalte meg å søke som sommer intern hos Volue Insight for å jobbe spesifikt med data i kraftbransjen, var jeg veldig interessert.

Mange tror at en analytiker jobber med å analysere et marked, si noe om hvordan markedet beveger seg og hvilke faktorer styrer markedet. Men det vil jeg kalle en tradisjonell analytiker, en moderne analytiker jobber mer i retning av IT. En typisk arbeidsoppgave for meg som trainee er å innhente ny data fra kilder og gjøre det presentabelt til kunder. I tillegg har jeg vært med å automatisere systemer for å sjekke at dataen oppdateres som forventet. Jobben handler om å sikre at dataen er riktig, før man kan bruke den til å analysere markedet.

Som nyutdannet økonom hadde jeg lite erfaring med koding eller automatisering. Faktisk jobbet jeg mer manuelt i Excel enn de fleste jeg studerte med. Så da jeg måtte lære meg å programmere i Python, var det mildt sagt med blanke ark. Likevel sitter jeg her, litt mer enn 6 måneder senere, og mestrer programmering som om jeg skulle ha startet for lenge siden. Det er definitivt den kuleste ferdighets utviklingen jeg har opplevd så langt. Tror ikke det hadde vært mulig uten Trainee Sør, fordi som trainee kan du stille de dumme spørsmålene og lære av de beste uten at det er sky høye forventinger til deg.


Altså trives jeg veldig godt som trainee hos Volue Insight. Som trainee får du muligheter du kommer til å dra nytte av i lang tid etterpå. Du har også andre trainee-kollegaer som er i samme situasjon som deg selv, noe som gjør deg mindre usikker i en helt ny hverdag. Så hvis du lurer på om du skal søke Trainee Sør, så er det bare en ting å gjøre: søk!