dsc05928-enhanced

Litt over én måned i min første plassering, hvordan har det gått?

Som nyutdannet og nyflyttet «Kristiansander» har det vært mange nye inntrykk å ta inn over seg. Jeg har lært utrolig mye fra Klimapartnere allerede, og gleder meg til å jobbe enda mer med spennende utfordringer og møte nye kollegaer og partnere!

En brå start

Etter 5 år ved NHH i Bergen og nesten to og en halv måned sommerferie og var det duket for min første traineeplassering i Klimapartnere i Agder Fylkeskommune. Den første uken startet under Arendalsuka, med 7 arrangementer planlagt på forhånd. Her var det bare å henge med i svingene og suge til seg alt av informasjon. Jeg fikk møte mange av våre partnere, som holdt innlegg og satt i paneler under våre arrangementer. Samtidig fikk jeg treffe Klimapartnere fra andre regioner. Alt i alt ble det en intensiv uke, men jeg kunne ikke bedt om en bedre opplæring i hva Klimapartnere er og gjør.

I Klimapartnere Agder jobber jeg tett på over 60 partnere sammen med Anette K. Stave Severinsen. Alle partnere skal helst besøkes minst én gang i året, det forventes toppledermøter, fagpåfyll og en stor tilstedeværelse på Arendalsuka. Det sier seg selv at det er nok å ta tak i. Jeg har allerede fått stort ansvar i å gjennomføre partnerbesøk, arrangere kunnskapspåfyll og skrive nyhetssaker for nettverket. Kalenderen denne høsten begynner å fylles opp, og vi har satset stort på høstens toppledermøte i november.

Det jeg liker spesielt godt hittil, er at jeg stiller likt med andre i organisasjonen. Ansatte i Agder Fylkeskommune kommer enten fra tiden før sammenslåingen av Aust- og Vest-Agder eller så er de nyansatte. Dermed er det større rom for å prøve og feile, og ingen innspill ses på som unødvendige eller dumme. Jeg får også rom til å følge opp interne prosjekter utenom Klimapartnere, og skal nå følge opp et kjempespennende vindmølleprosjekt utenfor kysten av Agder.

Jeg har lært mye av overgangen mellom studier og jobb. Den største forskjellen er at jeg ikke styrer min egen tid. Hos Klimapartnere kommuniserer jeg mye med partnerne i og utenfor nettverket. Jeg er veldig avhengig av tilbakemeldinger for å kunne gjøre jobben min, både internt fra Fylkeskommunen, men også fra partnerne eksternt. En annen stor forskjell er at jobben jeg gjør, faktisk utgjør en forskjell for andre. Studier og utdanning handler om å skape en personlig endring, men det er veldig gøy å se at mine tidligere valg hjelper andre til å ta gode klimavalg.

Det beste med Trainee Sør er utviklingsmulighetene, både profesjonelt og sosialt. Tre forskjellige plasseringer gir tre ganger så stort nettverk. Samtidig får jeg mulighet til å veksle erfaringer med de andre traineene, som er til stor nytte hvis man står fast i en lik situasjon. Jeg har fått større forståelse av hva jeg vil jobbe med fremover, og jeg håper å få mulighetene til mer «hands-on» problemløsning. Mulighetene er mange, og jeg gleder meg til å lære enda mer i de neste to plasseringene.