trainee_4
Slik ser det ut når 14 engasjerte traineer spiller Koronalias!

Månedens (digitale) aktivitet: Koronalias

Forrige uke fikk vi testet ut hvordan det fungerer å gjennomføre månedens aktivitet digitalt, og vi har fått kåret historiens første Koronaliasmester i Trainee Sør!

I Trainee Sør arrangerer vi en månedlig aktivitet for alle traineer. Fram til nå har disse samlingene bydd på mange forskjellige aktiviteter, alt fra restaurantbesøk og workshops, til bålturer og fekting. Det er opp til månedens komité å avgjøre aktiviteten, og det er gøy å få et innblikk i de andres hobbyer og interesser. Våre 25 traineer er plassert i mange forskjellige virksomheter på Sørlandet, og det er viktig for samholdet at vi har faste møteplasser. Her kan vi utveksle erfaringer og råd, og mange opplever at de andre traineene er gode støttespillere. 

Nå som alle traineene er plassert på hvert sitt hjemmekontor, har vi som mange andre virksomheter i større grad måtte benytte oss av digitale møteplasser. Vi har hatt et felles informasjonmøte hver uke, der vi oppdaterer hverandre om situasjonen vi er, og deler tips og triks om hvordan det er å jobbe på hjemmekontor. Her har vi også kunnet tipse hverandre om spennende webinarer, og mange har fått mulighet til å få litt faglig påfyll i denne perioden. I tillegg har vi felles lunsj to dager i uka. Her kan man komme å gå som man ønsker, og det har vært veldig hyggelig å ha noen å prate med i lunsjpausene fra hjemmekontoret :-) 

Når vi nå skulle arrangere månedens aktivitet måtte vi tenke litt annerledes og kreativt for å klare å arrangere en aktivitet som alle kunne delta på fra sin egen skjerm.

Arrangement-komiteen kom opp med konseptet Koronalias, som kan sies å være en korona-vennlig versjon av spillet Alias. Reglene ble nøye forklart og formidlet på forhånd, slik at alle skulle være godt forberedt når vi samlet oss så mange fra hver vår skjerm. Da det endelig ble klart for spillstart, var vi 14 traineer samlet via Zoom. Deltakerne ble delt inn i lag på tre personer, og vi fikk ett minutt på å forklare så mange ord som mulig til lagkameratene våre. 

I forkant var jeg spent på hvordan det ville gå å spille når vi var så mange deltakere, men jeg ble veldig imponert over hvor godt det fungerte! 

Spillet skapte stort engasjement blant alle deltakerne, og dette endte opp med å bli en utrolig gøy aktivitet. Jeg hadde i hvert fall en av de kjekkeste og mest sosiale kveldene på lenge :-) Dette synes jeg absolutt at vi kan gjøre igjen! Takk til arrangementkomitéen for en gøy og kreativ månedens (digitale) aktivitet.