CroppedImage

Studietur til Oslo

Tradisjon tro var det duket for den årlige studieturen til Oslo. Temaet for denne gang var «En verden i endring».

Torsdag 19. januar
26 aktive traineer samlet seg i Oslo for en to dagers tur med fullt program. Turen startet i sann stil på Stortinget, og etter en times forsinkelse til Gardemoen ble kappgang til både hotellet og Stortinget. På Stortinget ble vi møtt av tidligere daglig leder i Trainee Sør, nå første visepresident ved Stortinget; Svein Harberg. Under besøket fikk vi en gjennomgang av Stortingets historie og å observere spørretimen. Vi fikk også et møte med forskjellige partier fra Agderbenken. Verden blir mindre og det som skjer i verden påvirker oss fort og i stor grad. Vi fikk høre om hvordan det er satt ekstra fokus på den urolige tiden vi befinner oss i, hvordan partiene kommer til enighet på tvers av partiprogrammer og hvordan politikerne arbeider og navigerer i denne urolige tiden. Veldig interessant, spennende og ikke minst kult å få være med rundt på Stortinget.

Videre dro turen til trainee-alumn Mathias Aguirre Havgar, daglig leder for den kommende dagligvarekjeden FUDI. FUDI satser på å åpne en dagligvarebutikk internasjonale og eksotiske varer som er blitt en stor del av nordmenns matvaner. Mathias tok oss gjennom hvordan et selskap tenker og planlegger for å tette et behov som mangler og hvordan selve denne prosessen foregår.

Det var stor enighet i at det både var spennende og gøy å se hvordan en tidligere trainee har tatt med seg nettverket, kompetansen og erfaringene ut i arbeidslivet. Ikke minst er det kult at noen tør å satse stort i dagligvarebransjen – og kanskje er det nettopp det som trengs i en tid hvor matprisene stadig stiger.

Etter at dagens bedriftsbesøk var unnagjort fikk vi i kjent studietur-stil fritid. Alt fra avslapping til trening var på menyen, før vi samlet dro til en hyggelig treretters på Olivia. Vi avsluttet dagen med standup på Klubbscenen. 

Fredag 20. januar
Dagen startet med besøk til Stiftelsen Fritt Ord, en bedrift som ivaretar retten vi har (som et demokratisk samfunn) til å ytre oss fritt. At vi har en organisasjon som jobber med å forholde seg nøytral og bevilge midler for å fremme ytringsfriheten, er noe vi ikke skal ta for gitt. Her fikk vi høre om spennende temaer og utfordringene som av og til byr seg når en skal gi ytringsrom til alle, samtidig som en ivaretar ytringsfriheten. Traineene er selvfølgelig eksperter på å stille vanskelige spørsmål, hvilket ledet til mange gode diskusjoner.

Halvveis i dagen tok vi oss en velfortjent spisepause mens vi stemte (demokratisk) over hvem som skulle bli den nye tillitsvalgte og varaen blant traineene. Hurra for tillitsvalgt Tone og vara Tobias, vi har alle stor tiltro til at dere vil utføre et godt stykke arbeid i vår favør!

Siste bedriftsbesøk, og stoppested for årets studietur, førte oss til UN Global Compact. UNGC er et bedriftsnettverk som tilbyr et rammeverk for å sammen finne gode bærekraftige løsninger til medlemsbedriftene. Her fikk vi gode samtaler og interessante innsyn i hvordan bedrifter kan bli enda mer bærekraftige.

Alt i alt har vi kost oss masse sammen samtidig som vi har fått en god dose med faglig påfyll. Med andre ord en upåklagelig tur, hilsen en (inhabil?) turplanlegger.

Tusen takk for oss, Oslo og bedrifter!