Bjørn

Refleksjoner fra en rykende fersk trainee

Etter seks år borte, fire år i USA og to år i Oslo, returnerer jeg hjem med en master, flere verdifulle erfaringer, og et driv for å arbeide med organisasjonspsykologi på Sørlandet.

Da jeg ble tilbudt stilling i Trainee Sør var det ingen tvil; dette er det ideelle første steget inn i arbeidslivet! Muligheten til å prøve meg ut i flere bedrifter, bygge et solid nettverk og få innsikt i offentlig og privat sektor legger til rette for utfordringer som gir stor grad av faglig og personlig utvikling. Denne utviklingen har jeg allerede fått erfare i min første plassering i bedriftshelsetjenesten (BHT) i Kristiansand kommune. Overgangen fra kollokvium, kaffe og lange forelesninger til teamarbeid, kaffe og hyppige møter har vært stor, men også mer lærerik for hver dag.

I BHT har jeg fått muligheten til å bidra fra første dag i et åpent og inkluderende arbeidsmiljø med flotte kollegaer. Dagene er lærerike, stimulerende og utfordrende, noe som jeg er takknemlig for. Årene jeg har brukt på å studere team, ledelse og organisasjonsutvikling har gitt meg et godt faglig grunnlag, men det er nå jeg virkelig får prøvd det ut i praksis. Kristiansand kommune er en stor organisasjon med viktige og komplekse utfordringer. Det er spennende å bli kjent med kommunen gjennom samarbeid med kommunalområdene og utforske sammenhenger med psykologibrillene på. BHT gir meg innblikk i nettopp dette, samt jobbe i et dyktig tverrfaglig team for å yte viktige tjenester til alle kommunens ansatte. Vi jobber tett i teamet, noe som jeg opplever som svært nyttig. Jeg føler meg heldig som går rett fra å levere master om team og ledelse, til å allerede arbeide så spesifikt med organisering og bemanning, bygge kultur og få innsikt i flere prosesser.

Jeg ser frem til alle de mulighetene og utfordringene som kommer min vei gjennom traineeløpet. Vi har allerede skapt et verdifullt og støttende nettverk mellom oss traineer. Jeg er glad for å kunne være en del av og bidra til dette fellesskapet. Det er inspirerende å høre om bedriftene de andre traineene jobber i, deres virksomhet og hvordan de håndterer utfordringer for å skape mest mulig verdi. Som en del av et traineeteam med ulik fagbakgrunn og plasseringer i diverse bedrifter på Sørlandet, vil vi sammen styrke hverandre og regionens vekst.

Det føles ikke lenge siden jeg satt ved kjøkkenbordet i leiligheten i pandemi-Oslo på Zoom-møter tidligere i vår. Det føles heller ikke lenge siden jeg gjorde meg klar for baskettrening etter forelesning i Chicago et par år før det igjen. Tiden har flydd, og studenttilværelsen har vært fantastisk. Nå er jeg hjemme igjen på vakre Sørlandet, og jeg ser frem til resten av perioden som trainee, ta imot utfordringer og sette pris på alt det andre spennende livet har å by på!