2thumbnail_tsws_edit

Skjulte perler i Microsoft 365

Årets traineer har nylig vært på et kurs med Puzzlepart for å lære mer om hvordan man kan utnytte potensialet til Microsoft 365

Tenk deg følgende scenario: Du skal forklare hvordan en smarttelefon fungerer og hvilke av de mange applikasjonene man bør benytte seg av. Slik er det også med Microsoft 365! De velkjente, gamle kommunikasjonsmetodene blir utfordret når mulighetsrommet stadig utvides. Dette ble årets traineer utfordret på.

Klokken 15 ankom vi lokalet, og etter en kjapp tur til kaffemaskinen var vi klare for en ettermiddag med faglig påfyll. Vi ble ønsket velkommen av kursholdere og tidligere trainee Daniel Wiese-Møller samt, Christina Engedal fra Puzzlepart. Puzzlepart holdt et kurs for Trainee Sør med fokus på Microsoft 365. Vi lærte mer om hvordan vi effektivt kan bruke apper som Teams, OneNote, Planner, Outlook og Power Automate. Puzzlepart har som mål å fremme kunnskap innenfor Microsoft 365 og hjelpe andre med å utnytte teknologien på en måte som kan gi verdi for både egen og andres arbeidshverdag.

I løpet av ettermiddagen ble det reist en rekke case og samtaler over valg av kommunikasjonskanaler. Her ble vi utfordret til å tenke annerledes over egen praksis. Å kunne chatte, dele filer, organisere møter og jobbe sammen på dokumenter samlet på et sted, har forvandlet måten vi kommuniserer på jobben. Vi fikk også innføring i Power Automate som hjalp oss med å automatisere rutineoppgaver og analysere data for å ta bedre og mer informerte beslutninger.

Akkurat som i det innledende scenarioet finnes det et hav av muligheter i de ulike appene i Microsoft 365. Appene har ulike bruksområder og kan fungere i et tett samspill med hverandre. For å navigere effektivt gjennom informasjonsjungelen og kanalene, er det essensielt å ha en klar kanalstrategi. En slik strategi bør være lett tilgjengelig og så konkret som mulig. Daniel påpekte hvordan samhandlingsteknologiens muligheter åpner for flere alternativer, og understreket viktigheten av at de ansatte vet hvilke verktøy som skal brukes til ulike formål. 

Kurset med Puzzlepart var en øyeåpner, og vi kan trygt si at vi har blitt enda bedre kjent med Microsoft 365.Vi anbefaler absolutt å sjekke ut et kurs med Puzzlepart hvis du også vil bli en Microsoft 365-mester. Å få en dypere forståelse av hvordan vi kan kommunisere og utnytte teknologien på jobb, har vært en ekte game-changer!