resq.

Studietur til kjente trakter

Samfunnssikkerhet og beredskap var tema for årets studietur, som denne gangen fant sted i nabofylket vårt. Stavanger viste seg fra sin beste side og serverte oss både sommertemperaturer, blå himmel og spennende bedriftspresentasjoner.

Det var en gjeng spente traineer som en tidlig onsdag morgen møtte opp på rutebilstasjonen i Kristiansand for å sette seg på bussen vestover. Den årlige studieturen for kull 2 og kull 3 i Trainee Sør går vanligvis til en spennende storby i Europa, hvor London og Barcelona er eksempler på tidligere reisemål. På grunn av pandemien som fortsatt preger reiselivet ble vi i år (som i fjor) nødt til å planlegge for studietur innenlands, og valget falt på Stavanger. Det trenger vi ikke angre på, for mer inneholdsrike dager skal man jammen lete lenge etter! 

Formålet med studieturen var å kaste et skråblikk på samfunnssikkerhet og beredskap i ulike bransjer. Professor ved Universitetet i Stavanger, Ole Andreas Engen, dro det hele i gang med et spennende foredrag basert på egen bok Perspektiver på samfunnssikkerhet. Foredraget fikk oss til å reflektere over hendelser som kan true infrastrukturen i samfunnet, samt viktigheten av å øke beredskapen og planlegge for tiltak for å møte trusler som blant annet pandemier, terrorhandlinger og klimaendringer. 

Vi ble også tatt godt i mot av ResQ, en nasjonal leverandør av sikkerhets- og beredskapsopplæring. Her var vi både innom beredskapssenteret på Forus, samt senteret for sikkerhetsopplæring i Risavika havn i Tananger: et imponerende annlegg som tilbyr både trening i livbåtsimulator, branntrening og sjøtrening i havnen. Sistnevnte fikk vi prøve oss på, og vi bokstavelig talt hoppet i havet iført redningsdrakter. En særdeles morsom opplevelse! 

Videre gikk turen til Leardal Medical, et internasjonalt selskap som jobber dedikert etter sin misjon helping save lives gjennom utvikling av programmer og produkter for gjenoppliving og pasientbehandling. Laerdal har hovedkontoret sitt i Stavanger, og her fikk vi blant annet bli kjent med den svært spennende historien til bedriften. Visste du for eksempel at Laerdal i 1940 ble etablert som et barnebokforlag- og leketøysprodusent, med mål "om å skape glede for barn"? 

Det var også planlagt for sosiale aktiviteter mellom bedriftsbesøkene, og stikkord her er sjø, sol og god stemning! Det ble både havrafting i vakre Lysefjorden og båttur til Flor og Fjære hvor det var duket for middag og omvisning i de spektakulære hagene. 

Alt i alt en veldig fin studietur som gav oss muligheten til å bli bedre kjent med hverandre, med Stavanger og med spennende bedrifter. Takk for turen!