Ny hverdag i kjente omgivelser med Jannicke Tharaldsen Stensholt
Jannicke Tharaldsen Stensholt kommer fra "Sykkelbyen", har studert i England, har ambisjoner om å lære flytende spansk, og elsker fagområdet som hun er utdannet innenfor. Den nygifte traineen bidrar innenfor flere områder i Nye Kristiansand.
mandag 3. desember 2018
ENDELIG HJEMME
Jannicke Tharaldsen Stensholt er 26 år og fra Grimstad på Sørlandet. Traineen er nygift, og trives med den etterlengtede tilværelsen i Grimstad. «Sykkelbyen» har oppfostret legender som Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd, og kjennetegnes ellers av den idylliske skjærgården, solfylte somre og søte jordbær fra Reddal.
BACHELOR VED HK, MASTER VED UIO
Traineen har tatt bachelorgrad i HR og personalledelse fra Høyskolen Kristiania. Under bacheloren hadde hun også utveksling til University of Hertfordshire – Hatfield i England. I tillegg har hun en master i Organisasjon, ledelse og arbeid fra Universitetet i Oslo. Hennes første plassering er i Kristiansand kommune, nærmere bestemt i personalavdelingen.
INVOLVERING I «NYE KRISTIANSAND»
«Det beste er at det skjer mye, og da spesielt med tanke på «Nye Kristiansand» hvor jeg får mulighet til å være med på mange ulike prosjekt. Utenom involvering i Nye Kristiansand jobber jeg med varierte arbeidsoppgaver innenfor HR-fagfeltet. Jeg har blant annet fått ansvar for et eget prosjekt, og jeg setter pris på tilliten de viser og ansvaret jeg får. Ikke minst setter jeg også pris på mine hyggelige kolleger» sier Stensholt.
Hennes første plassering i Trainee Sør er i Kristiansand kommune, hvor traineen blant annet jobber med lønnsharmonisering og ansettelsesreglement. Hun har også fått ansvar for et eget prosjekt som går ut på å teste anonyme jobbsøknader i kommunen.
«Utenom dette prøver jeg å bidra på ulike områder og prosjekter der det trengs. Jeg hiver meg med der jeg får sjans!» sier Stensholt.
Nye Kristiansand omhandler sammenslåing av Søgne, Songdalen, og Kristiansand til én felles kommune. "En helt ny kommune skal etableres, driftes og videreutvikles med utgangspunkt i de tre kommunenes styrker og særegenheter."
LIDENSKAP FOR HR
Når forslag blir lagt frem på bordet opplever Stensholt å bli lyttet til. Hun forklarer videre at traineer generelt får mange muligheter og er sterkt ønsket i bedriftene. Dette synes hun er motiverende. Hun er lærelysten og ønsker å være innom så mange områder innenfor HR-fagfeltet som mulig, både for å finne ut hvor hun trenger å styrke sin kompetanse, men også for å finne ut konkret hva hun ønsker å jobbe med i fremtiden. Det traineen kan konstatere, er at hun definitivt har valgt riktig fagfelt, og legger til;
«Nå som jeg nettopp har begynt min karriere, vet jeg ikke ennå hvilket felt innenfor HR som jeg kommer til å trives best med. Jeg har noen tanker om å lede et team med HR medarbeidere, samtidig som jeg ønsker å være i en stilling hvor jeg kan utgjøre en forskjell for de ansatte,» sier traineen.
Stensholt lever etter mottoet hun lærte mens hun var i Forsvaret, som handler om å spille hverandre gode, og at det er slik man oppnår suksess. Videre verdsetter hun kolleger som er initiativrike, inkluderende, tillitsfulle, og gøyale.
EN EKSTRA STOL TIL WATSON
På fredagskvelden tilberedes tacoen, peisen fyres, middagsbordet dekkes på, og gullrekka skimtes på tv-skjermen i stuen. Dersom Stensholt kunne invitert hvem som helst, hadde den ledige stolen ved bordet blitt tildelt Emma Watson.
«Watson er en god rollefigur og forkjemper for kvinners rettigheter og likestilling. Hun inspirerer kvinner til å være sterke. Dessuten virker hun også veldig hyggelig og morsom. Jeg hadde hatt interesse av å vite mer om hennes hverdag og om hennes erfaringer, samt prate om livet generelt!» sier hun.
GOD ARBEIDSMETODIKK ER GULL!
Studietiden innebar å lese mye pensum og støttelitteratur. For å komme gjennom teorien var det viktig å planlegge teoretisk gjennomgang. Derfor har traineen et par tips til unge studenter.
«Bruk tid på å finne en god arbeidsmetodikk. Lær å prioritere og ikke gap over for mye om gangen. Det var typisk av meg å skrive notater så lange som boka, og det var ikke særlig effektivt eller nyttig. For det andre anbefaler jeg å delta i kollokviegrupper; her kan man lære mye av hverandre ved å diskutere pensum og utveksle meninger. For det tredje anbefaler jeg å delta som frivillig i studentorganisasjoner. Der blir du kjent med mange nye mennesker og kan lære mye samtidig. Jeg har selv erfaring fra både «sosiale» utvalg, men også faglige utvalg som linjeforening. Jeg kan anbefaler begge deler!» avslutter hun.
Av Hans Jørgen Assmann