1dsc_2906

Analytisk økonom med fokus på utvikling

Rex Tim Matthew A. Fonacier (26) er økonomi- og administrasjonsutdannet med spesialisering i analytisk finans fra Universitetet i Agder. Han startet livet i Manila, men tilbrakte sine formative år i Singapore og den lille bygda Skibotn utenfor Tromsø. Nå har han første plassering i Norse Atlantic Airways, hvor han allerede har fått en sentral rolle i Accounts Payable-teamet. Rex kombinerer sin lidenskap for idrett, personlig sparing og kontinuerlig læring, samtidig som han utforsker nye muligheter gjennom Trainee Sør.

Navn og alder:  

Rex Tim Matthew A. Fonacier, 26 år. 

Hvor kommer du fra, og hva slags sted er det? 

Jeg er opprinnelig fra Manila på Filippinene, men tilbrakte mine første år i Singapore. Deretter flyttet vi til en liten plass med litt over 500 innbyggere utenfor Tromsø, som heter Skibotn. 

 

Utdanning:  

Jeg har en mastergrad i økonomi og administrasjon med spesialisering i analytisk finans fra Universitetet i Agder. Der fokuserte vi hovedsakelig på å analysere store mengder finansdata ved hjelp av ulike statistiske metoder, og hvordan disse kan tolkes på en verdifull måte.  

 

Hva jobber du med i din første plassering? 

Jeg er for tiden i min første utplassering Norse Atlantic Airways, hvor jeg er en del av Accounts Payable-teamet. Norse er et relativt nytt flyselskap som opererer innen billige langdistanseflygninger. Min jobb er å håndtere alle kostnadene som kommer inn i selskapet og samarbeide med ulike avdelinger for å systematisere disse korrekt. En del av jobben innebærer også kontakt med leverandørene våre for å sikre at regnskapene fra begge parter stemmer overens.  

 

Drømmeyrke som barn? 

Som barn hadde jeg mange drømmeyrker. Først ønsket jeg å bli astronaut for å utforske andre planeter. Deretter ville jeg bli statsminister, så jeg kunne hjelpe alle de fattige. Senere drømte jeg om å bli kjernefysiker og finne en måte å skape en gratis energikilde for alle. Til slutt ville jeg bli fotballspiller. Astronaut ble jeg aldri, og statsministerdrømmen ble lagt på hyllen – politikk gjorde meg litt svimmel. Kjernefysiker? Jeg var aldri god i fysikk, selv om jeg likte tall. Fotballspiller? Hvem drømte vel ikke om å bli Cristiano Ronaldo? 

 

Fritidsinteresser? 

Jeg elsker å drive med ulike idretter som golf, triatlon og løping. Golf spiller jeg gjerne sammen med venner, mens jeg liker å delta i store arrangementer som Ironman og maraton når det gjelder triatlon og løping. I det siste har jeg også fått øynene opp for personlig sparing, noe jeg fortsatt er i ferd med å lære mer om, men som jeg synes er både spennende og givende. Felles for alt dette er at jeg liker å investere tid i langsiktige mål og følge med på egen utvikling. 

 

Hvorfor søkte du Trainee Sør? 

Hovedgrunnen til at jeg søkte på Trainee Sør er fordi jeg virkelig brenner for alt vi gjorde på masteren min. Da jeg oppdaget at jeg kan fortsette med det jeg elsker, og samtidig få erfaring fra tre ulike arbeidsplasser – hva kan være bedre enn det? Muligheten til å utvikle seg og prøve seg på tre forskjellige arbeidsplasser på bare 1,5 år er unik. For å sette det i perspektiv: I gjennomsnitt bytter man jobb hvert 3–5 år, men i Trainee Sør får du sjansen til å skifte jobb og oppleve noe helt nytt i løpet av kun 1,5 år! 

 

Hvordan opplevde du søknadsprosessen? 

Søknadsprosessen var veldig god – du føler deg både sett og forstått. I tillegg får du muligheten til å bli bedre kjent med deg selv, samtidig som du møter mange dyktige mennesker. For min del var fokuset nesten bare på å være meg selv, slik at jeg kunne lære mest mulig om meg selv, uavhengig av om jeg fikk jobben eller ikke. 

 

Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden? 

Studietiden min ble preget av COVID-19, og mulighetene var derfor mer begrenset. Likevel gjorde jeg det beste ut av situasjonen. Selv om jeg ikke hadde noe formelt verv, jobbet jeg som hjelpelærer i emnet Business Analytics, noe som var utrolig gøy og lærerikt. I tillegg var jeg på utveksling i Sydney, en fantastisk opplevelse som jeg absolutt vil anbefale til alle! 

 

Hvor ser du deg selv og hva gjør du om 10 år? 

Jeg prøver å unngå å planlegge altfor langt frem i tid, fordi jeg føler det kan begrense mulighetene. Akkurat som med muligheten jeg fikk i Trainee Sør – du vet aldri hva eller hvem du møter i morgen. For eksempel møtte jeg Anna dagen før søknadsfristen, og jeg var egentlig innstilt på å finne meg en jobb i Oslo. Men da jeg hørte om denne fantastiske muligheten, var det umulig å ikke søke. Likevel, hvis jeg skulle svare på hvor jeg ser meg selv om 10 år, håper jeg at jeg fortsatt har det samme tankesettet – å være nysgjerrig, ivrig etter å lære mer, og forhåpentligvis ha blitt ti ganger klokere. 

 

Hvilken jobb kunne du ikke hatt? 

Jeg kunne ikke jobbet i Dyreparken, rett og slett fordi jeg er litt redd for dyr. 

 

Hva finner man alltid på kontorpulten din? 

På kontorpulten min finner du alltid en kaffekopp, et glass med kullsyrevann og headsettet mitt. 

 

Hva gleder du deg mest til det neste året?  

Neste år planlegger jeg å bli enda bedre i alt jeg liker å gjøre, og å oppleve enda mer. Spesielt ser jeg frem til de nye utplasseringene jeg skal bytte til. Jeg skal også delta på Birkebeinerennet og en halv Ironman – det blir skikkelig gøy, og jeg gleder meg allerede! 

 

 

5 Kjappe enten/eller spørsmål om deg: 

Middag eller dessert? 

Middag 

Jul eller påske? 

Jul 

Android eller iPhone? 

IPhone 

Bil eller motorsykkel? 

Bil 

Melk eller juice? 

Melk