kamilla-maria

Ekte sørlandsjente

Power-kvinnen Kamilla Maria er den første marinbiologen som har blitt ansatt i Trainee Sørs historie. Dette gjør henne unik i sin ambassadørrolle som trainee, i en av de største vekstnæringene på Sørlandet, Blå næring.

Navn og alder? 
Kamilla Maria Markussen, 27 år.

Hvor kommer du fra, og hva slags sted er det? 
Er ei skikkelig sørlandsjente som både har studert og bor i Kristiansand.

Utdanning? 
Mastergrad i kystsoneøkologi – utdannet marinbiolog

Hvor har du første plassering og hva jobber du med der?  
Agder fylkeskommune i avdeling for bærekraftig utvikling. Der jobber jeg som rådgiver for vannforvaltning i Agder vannregion og akvakultur.  

Drømmeyrke som barn? 
Frisør

Fritidsinteresser? 
Liker å være i aktivitet, driver blant annet mye med løping. 

Trives med hyttelivet både ved sjøen og på fjellet og alle aktiviteter det innebærer. 

Ellers er jeg veldig glad i alt av matlaging og liker å komponere egne retter.

Hvorfor søkte du Trainee Sør?  
For å få en helt unik karrierestart her på Sørlandet. Jeg får relevant arbeidserfaring fra både privat og offentlig virksomhet, får testet mange ulike arbeidsoppgaver, samtidig som jeg får utviklet meg selv på mange områder og blir en del av et anerkjent nettverk.

Hvordan opplevde du søknadsprosessen? 
En veldig gøy, spennende og lærerik prosess. Det er den mest profesjonelle og omfattende rekrutteringsprosessen jeg har vært borti.

Du blir utfordret på mange områder og må prestere for å komme gjennom nåløyet.  

Har du en gøy erfaring fra studietiden? 
I forbindelse med biologi bachelor var vi på studietur til Mallorca hvor vi syklet rundt og studerte plantelivet og kikket på viltvoksende orkideer. Vi var også på fuglekikking i naturparken Albufera og Boquer-dalen. 

Hvor er du om 10 år? 
Da bor jeg fremdeles på det «glade Sørland» og har en spennende og givende jobb som bidrar til å utvikle den fantastiske regionen vi bor i, hvor jeg kan bidra med viktige perspektiver og faglig kunnskap med min bakgrunn som marinbiolog.

Hvilken jobb kunne du ikke hatt? 
Parkeringsvakt

Hva gleder du deg mest til det neste året? 
Alt jeg er så heldig å få være med på og oppleve i forbindelse med det og skulle jobbe i ulike virksomheter, men også opplegget som følger Trainee Sør. At jeg får utviklet meg både faglig og personlig og at jeg får muligheten til å bygge et solid nettverk med både virksomheter og andre traineer. Gleder meg også veldig til å få en ekstern mentor som skal gi meg en unik mulighet til å videreutvikle meg og hjelpe meg på veien mot å oppnå mine drømmer og ambisjoner.

 

5 kjappe, enten eller: 

Strandferie eller fjellferie? 
Jeg elsker sommer og sol, så da må det nok bli strandferie.
 

Katt eller hund? 
Katt
 

Lese bok eller se film? 
Se film
 

Treningstøy eller dress/kjole? 
En god kombinasjon her. Du ser meg veldig ofte i treningsklær, men samtidig elsker jeg enhver anledning hvor jeg kan pynte meg opp i fine antrekk.
 

Kaffe eller te? 
Kaffe