CroppedImage

Engasjement for læring og utvikling

Caroline Heen Aamold (28) vokste opp med båtliv og Dyreparken som nærmeste lekeplass i Kristiansand. Caroline har navigert seg gjennom ulike fagfelt, fra musikkpedagogikk til prestasjonspsykologi. Nå er hun i gang med sitt første trainee-opphold i HR-avdelingen hos Gard, hvor hun er med på å implementere et nytt HR-system – en perfekt blanding av læring og utvikling i en fremtidsrettet virksomhet.

Navn og alder: 

Caroline Heen Aamold, 28 år  

Hvor kommer du fra, og hva slags sted er det? 

Jeg er oppvokst på Kuholmen i Kristiansand. Barndommen min var preget av båtliv, tæan i tanga i Bertesbukta og et årskort i Dyreparken som ble utnyttet til det fulle.   

Utdanning: 

Jeg tok en bachelorgrad i faglærer i musikk ved UiA, før jeg fortsatte med studier i musikkteater ved Bårdar Akademiet i Oslo. Gjennom mine musikkstudier utviklet jeg en særlig interesse for pedagogikk og prestasjonspsykologi, noe som førte meg til videre studier i spesialpedagogikk og en mastergrad i rådgivningsvitenskap ved NTNU. 
 

Hva jobber du med i din første plassering? 
 
Jeg jobber i HR-avdelingen ved Gard, hvor jeg er involvert i et prosjekt for tilpasning og implementering av HR-systemet Cornerstone. Mine primæroppgaver inkluderer å utvikle opplæringsmateriell og gi opplæring til brukerne i systemet.  Det er utrolig spennende å være med på å forbedre og utvikle prosessene i en så fremoverlent og innovativ virksomhet som Gard.  
 

Drømmeyrke som barn? 

Jeg ønsket å bli dyrepasser i Dyreparken. Jeg tenkte det ville være en fantastisk mulighet til å henge med dyrene hele dagen! 
 

Fritidsinteresser? 
 

Musikk og sang er en stor del av livet mitt, som jeg bruker mye av tiden min på. I tillegg liker jeg å være aktiv og sosial. Det er lite som slår å dra på turer, enten det er lange gå- eller løpeturer i skog og mark, spesielt sammen med gode venner.  
 

Hvorfor søkte du Trainee Sør? 

Når studiene begynte å nærme seg slutten, var jeg egentlig ikke innstilt på å komme tilbake til Kristiansand så fort. Likevel, da jeg oppdaget muligheten til å bli trainee hos Trainee Sør, følte jeg at dette var en sjanse jeg bare ikke kunne gå glipp av. Jeg ser på meg selv som en potet som liker å teste ut ulike ting, og dette programmet gir meg muligheten til å jobbe med flere virksomheter og bransjer både privat og offentlig. I tillegg setter jeg stor pris på å kunne knytte kontakter og utvikle meg i trainee-miljøet, og få erfaring gjennom mentorordningen og fagsamlinger. Og hvem kan si nei til studieturer både inn- og utland? Denne muligheten var rett og slett en unik sjanse til å vokse både profesjonelt og personlig, og å ha det kjempegøy på veien, så derfor ble valget om å søke ganske enkelt.  

 

Hvordan opplevde du søknadsprosessen? 

Søknadsprosessen var helt annerledes enn alt annet jeg har vært borti. Særlig den andre delen på assessmentsenter var krevende, men lærerik, og jeg ble godt kjent med flere av kandidatene som senere ble mine kolleger. Prosessen opplevdes som grundig, rettferdig og profesjonell, og jeg fikk virkelig mulighet til å vise flere sider av meg selv. Jeg ble motivert av hvordan Trainee Sør verdsetter både kompetanse og personlige egenskaper. Denne grundigheten ga meg trygghet i at jeg ville passe inn i teamet, og jeg fikk inntrykk av at dette er en virksomhet som investerer i sine ansatte. Det gjorde at jeg fikk enda mer lyst på jobben.  

 

Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden? 

Jeg var aktivt engasjert i studentmiljøet både i Kristiansand, Oslo og Trondheim. Jeg var Ambassadør for SiA, studentrepresentant for vokalopptaket ved UiA og tillitsvalgt ved Bårdar Akademiet. Under studiene i Trondheim var jeg læringsassistent og skuespiller i Dragvollrevyen ved NTNU. Jeg var også frivillig arbeider i Kirkens SOS både i Oslo og Trondheim.   
 

Hvor ser du deg selv og hva gjør du om 10 år? 

Om 10 år ser jeg for meg at jeg jobber i skjæringspunktet mellom pedagogikk, prestasjonspsykologi og formidling. Jeg ønsker å utnytte erfaringene mine som musiker, sammen med min bakgrunn innen pedagogikk og master i rådgivning, for å bidra til at enkeltpersoner, team og organisasjoner kan forbedre prestasjoner og velvære. Jeg er åpen for ulike muligheter og retninger, og ser frem til å utvikle meg i et miljø der jeg kan bruke mine ferdigheter og erfaringer til å hjelpe andre med å nå sitt fulle potensial. 

 

Hvilken jobb kunne du ikke hatt? 

Selv om jeg liker å sitte i min egen boble med egne prosjekter, tror jeg ikke jeg kunne hatt en jobb som ikke involverer å være sammen med andre mennesker. Jeg trives best i roller hvor jeg jobber tett med andre, enten gjennom undervisning, veiledning eller samarbeid. Å kunne inspirere og bli inspirert av andre er viktig for meg, så en jobb uten dette elementet ville vært utfordrende. 

 

Hva finner man alltid på kontorpulten din? 

Kaffekoppen og notatboka mi 

 

Hva gleder du deg mest til det neste året?  

Jeg gleder meg skikkelig til det kommende året som trainee. Det blir gøy å prøve ut ulike bedrifter, utfordre meg selv og lære masse nytt. Jeg ser også frem til å knytte kontakter og bygge nettverk med næringslivet og de andre traineene. Alt vi har gjort sammen så langt har vært veldig givende, både sosialt og faglig, så jeg ser virkelig frem til hva som ligger foran meg!  

 

5 Kjappe enten/eller spørsmål om deg: 

Middag eller dessert? 
 
Middag 

Jul eller påske? 

Jul 

Android eller iPhone? 

Iphone  

Bil eller motorsykkel? 

Bil - spør meg igjen om 20 år, da tror og håper jeg svaret er motorsykkel 😊  

Melk eller juice? 

Melk