jostein

Fisking er livet!

Visste du at Jostein driver sin egen TikTok-kanal om fisking? Eller at han opprinnelig ønsket å bli kiropraktor? Selv om hjertet kanskje tilhører fiskingen, er Jostein teknolog ut til fingerspissene.

Navn og alder? 
Jostein Våga Rygg, 29

Hvor kommer du fra, og hva slags sted er det? 
Stavanger. Byen ligger ved kysten og er kjent for oljeindustri og som en av Norges største havnebyer. Byen har et blomstrende kulturliv med festivaler, konserter og teaterforestillinger. Kanskje mest kjent er omegnet som ofte er et populært turistmål, spesielt på grunn av sin nærhet til vakre fjorder og naturområder, som Lysefjorden og Preikestolen.

Utdanning? 
Bachelor i IT og informasjonssystemer, Master i informasjonssystemer. Begge gradene er tatt på Universitet i Agder.

Hvor har du første plassering og hva jobber du med der?  
Jeg har min første plassering som Trainee hos NFEA som er ny i nettverket til Trainee Sør. Hos NFEA har jeg blitt ansvarlig for å opprette og prosjektlede et brukerforum for et kjerneteam i Norge med spesiell kompetanse innen OPC UA (OPC Unified Architecture) innenfor store aktører som Equinor, Prediktor, Aker BP, og Eyfri m.m.

Drømmeyrke som barn? 
Kiropraktor

Fritidsinteresser? 
Fiske, video & foto redigering, matlaging, med litt sofa gaming på si.

Hvorfor søkte du Trainee Sør?  
Jeg fikk høre om programmet gjennom studiet, og at det hadde et kvalitetsstempel ved seg. Jeg ønsket å få en god inngang og ikke minst en smakebit av næringslivet i Kristiansand som tilflytter fra Stavanger. I tillegg var det sosiale nettverket meget forførende for en gladgutt fra Stavanger.

Hvordan opplevde du søknadsprosessen? 
Jeg opplevde søknadsprosessen som omfattende og lang, men grundig. Jeg fikk oppleve noe i denne søknadsprosessen som jeg ikke har opplevd før. Jeg fikk reflektere aktivt over egen læring.

Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden? 
Som student hadde jeg deltidsjobb på universitetet som tekniker, samt verv innen KSI curling som leder og økonomiansvarlig, hvor vi spilte turneringer innland og utland (Vi spilte også mot OL vinnere). 

Hvor er du om 10 år? 
Senior rådgiver i et av de større teknologi selskapene i Norge

Hvilken jobb kunne du ikke hatt? 
Sosialarbeider / Kokk (trotts min hobby interesse), å måtte skru personligheten min av/på ifbm jobb hadde jeg håndtert dårlig. Å lage mat som jeg ikke selv er interessert i å lage hadde jeg håndtert dårlig, selv om lidenskapen kanskje hadde vært der.

Hva gleder du deg mest til det neste året? 
Personlig utvikling. Få kjenne på at man lærer mye på kort tid, både personlig og profesjonelt.

 

5 kjappe, enten eller: 

Strandferie eller fjellferie? 
Fjellferie

Katt eller hund? 
Katt

Lese bok eller se film? 
Se film (hvem leser nå til dags)

Treningstøy eller dress/kjole? 
Dress

Kaffe eller te? 
Kaffe