img_0914

Fra Bygda til Byråkratiet

Joachim har en mastergrad i samfunnsøkonomi og en lidenskap for analyse. Hans første steg som trainee i Arendal kommune åpner dører mot en fremtid innen energianalyse, mens barndomsdrømmen om å bli rallysjåfør stadig minnes.

Navn og alder:
Joachim Langeland, 28 år.

Hvor kommer du fra, og hva slags sted er det?
Jeg kommer fra Hægeland en liten bygd i Vennesla kommune. Bygda er stille og rolig hvor de fleste kjenner alle.

Utdanning:
Jeg har en mastergrad i samfunnsøkonomi fra NTNU, med tyngde i kvantitativ analyse/økonometri, samt noen enkelt emner i finans. Har også fagbrev i salgsfaget som ble bestått før jeg startet på universitet. 

Hva jobber du med i din første plassering?
I den første måneden i Arendal kommune har jeg jobbet mye med noe som heter KOSTRA, som står for KOmmune STat RApportering. Her blir det gjort enkle analyser av kostnadene til de ulike sektorene i kommunen og sammenlignet opp mot andre kommuner/grupper i Norge. 

Drømmeyrke som barn?
Har alltid hatt en interesse for Rally, så her må jeg si at Rallysjåfør var drømmeyrket som barn.

Fritidsinteresser?
Tiden går ofte i fotball, sykling, spilling og henge med venner på fritiden.

Hvorfor søkte du Trainee Sør?
Jeg søkte Trainee Sør fordi stillingen hørtes interessant ut, likte at programløpet ikke er fastsatt hvor du skal jobbe og at det blir derfor litt skreddersydd etter hvert som tiden går, samt det å få muligheten til å prøve seg i det private og offentlige på kort tid.

Hvordan opplevde du søknadsprosessen?
Jeg opplevde søknads- og intervjuprosessen svært grundig, hvor intervjueren ikke bare var interessert i hva du kunne, men også om hvilken person du er. Selv om prosessen var krevende og krevde mye av deg som person på flere områder, var den også svært morsom og lærerik å ha med seg.

Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden?
I studietiden hadde jeg verv i turkomiteen til pareto linjeforening hvor vi var ansvarlige for forskjellige turer som ble arrangert i regi av Linjeforeningen, her blant annet tur til skidestinasjonen Åre i Sverige, og en utenlandstur til Europa. I 2019 reiste vi på en 3-dagers tur til Riga, og planen var å reise på en 3-dagers tur til Budapest i 2020, men det satt dessverre coronapandemien en stopper for, da den ble avlyst 1 uke før avreise. 

Jeg har også hatt en deltidsjobb i taxfree butikken på Værnes, flyplassen nærmest Trondheim, hvor jeg startet som sommervikar for å deretter få fast deltidsjobb som vinselger det siste året. Deltidsjobben var en viktig del av studentlivet og ga meg en stor mulighet til å "koble litt ut" av studenthverdagen og få tankene på en annen plass.

Hvor ser du deg selv og hva gjør du om 10 år?
Når jeg skriver dette har jeg kun vært i Arendal kommune i 5 uker, men dette gir mersmak med det jeg har opplevd til nå. Om 10 år ser jeg derfor for meg to scenarioer, enten jobber jeg i det offentlige med analyse, eller så jobber jeg innen Energi sektoren også her innen analyse, siste pga hva masteroppgaven ble skrevet om.  

Hvilken jobb kunne du ikke hatt?
Telefonselger

Hva skal til for at du trives på jobben?
Det er to faktorer som er viktig for meg i en jobb, det første og viktigste er arbeidsmiljø, at man trives og kan stole på de man jobber sammen med. Det andre er arbeidsoppgaver, arbeidsoppgaver som gir mening å gjøre og at man ikke bare gjør de bare for å gjøre de. 

Hva gleder du deg mest til det neste året?
Det er mye jeg gleder meg til det neste året, så denne er nok vanskelig å svare på uten å nevne for mye. Men det jeg gleder meg mest til er nok blant annet det å få innsikt i forskjellige arbeidsplasser på kort tid, bli bedre kjent med resten av trainee gjengen, både mitt kull, men også de andre kullene og det årlige høstbordet som i år vil ha 20 års jubileum vil stå høyt på listen over hva jeg gleder meg mest til det neste året.

 

5 Kjappe enten/eller spørsmål om deg:

Middag eller dessert?
Middag

Jul eller påske?
Jul

Android eller iPhone?
iPhone

Gå eller sykle?
Sykle

Melk eller juice? 
Melk