kimberley1

Fra Hamburg til Kristiansand

Kimberley er en utrolig kreativ og nysgjerrig person, som elsker å uttrykke seg og bruke energien sin gjennom ulike aktiviteter. Det kan være alt fra keramikk-kurs til buldring, eller en god samtale med venner.

Navn og alder?
Kimberley Pallenschat, 27

Utdanning?
Bachelor i Sosialantropologi og Internasjonale Relasjoner, Universitetet i Exeter.
Master i Sosial- og Kulturantropologi, Universitetet i Hamburg

Nåværende plassering?
Agder fylkeskommune, avdeling for kulturminnevern og kulturturisme

Hva jobber du med i første plassering? 
Jeg jobber med kulturturisme og formidling, særlig i sammenheng med Agders uthavner.


Drømmeyrke som barn?
Danser og marinebiolog

Fritidsinteresser?
Jeg liker mye forskjellig! Driver med buldring og pole dance, spiller i korps, og elsker å gå tur, sykle, strikke og lese.

Hvorfor søkte du Trainee Sør? 
Jeg ønsket å bli trainee hos Trainee Sør for å finne min plass i arbeidslivet og samle erfaringer innen ulike fagområder og virksomheter.

Hvordan opplevde du søknadsprosessen? 
Utfordrende, men på en veldig positiv måte. Prosessen ga mye rom for refleksjon over egne ferdigheter og ambisjoner, og erfaringer til fremtidige søknadsprosesser.

Hva engasjerer deg akkurat nå?
Jeg engasjerer meg for en bedre og mer inkluderende samfunnsdialog, og for å redusere sosiale, politiske og økonomiske ulikheter i verden. Økt likestilling og arbeidet med å bryte ned patriarkalske normer og strukturer er også veldig viktig for meg. Dessuten er bærekraft og klima noe jeg brenner for, og det bekymrer meg veldig at klimakrisen fortsatt ikke blir tatt seriøst nok.

Hva er du mest stolt av å ha oppnådd det siste året?
Jeg er mest stolt av at jeg fikk delta i panelsamtale og holde foredrag på EASA-konferansen (European Association for Social Anthropologists) i Belfast i sommer. Det var skikkelig kult å kunne presentere noen av funnene fra masteroppgaven min om Brexit-valget og ikke minst å bli tatt seriøst som debattant av professorer og doktorander selv når man «bare» har en mastergrad.

Hva er det modigste du har gjort?
Tja, jeg har vel gjort en del ting som kan bli oppfattet som modig, for eksempel å studere i utlandet eller å flytte til Myanmar, men som ikke føltes modig på det tidspunktet. Det var kanskje utfordrende til tider, men nettopp derfor var det også spennende og gøy!

Hvem/hva vil du hylle, og hvorfor?
De menneskene som tør å stå opp for seg selv og andre i møte med hatefulle ytringer og diskriminering i hverdagen. Det er så altfor lett å gjemme seg bak «det angår ikke meg». Nettopp derfor er det så utrolig viktig at de som blir offer for slike handlinger ikke må føle at de står alene eller at det de er utsatt for er akseptabelt.

Hvor henter du inspirasjon i hverdagen? 
Gjennom aktiviteter! Om det er å gå på foredrag, ha innholdsrike samtaler med venner, gå på kurs (akkurat nå går jeg på keramikkurs – det kan anbefales!), lese bøker, buldre eller være ute i naturen.

Hvilken jobb kunne du ikke hatt? 
Å jobbe for oljebransjen.

Hva gleder du deg mest til det neste året?
Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Kristiansand! Å møte nye mennesker, prøve ut nye ting, se hva byen og regionen har å tilby gjennom året.