img_0579

Fra hekling til sosial bærekraft

Lina Malene er klar til å engasjere seg i spennende samfunnstemaer og møte nye mennesker i løpet av det kommende året.
Men bak den profesjonelle fasaden finnes det også en kreativ side ved Lina som blomstrer gjennom hekling!

Navn og alder:

Lina Malene Larssen, 24 år

Hvor kommer du fra, og hva slags sted er det?

Jeg kommer fra Jessnes, men det er nok alt for lokalt, så vi kan si Hamar. Det er en passe stor by med alt man trenger og utsikt til nydelige Mjøsa.

Utdanning:

Jeg har bachelorgrad i Internasjonale miljø og utviklingsstudier fra NMBU og mastergrad i Sosiologi fra UiA.

Hva jobber du med i din første plassering?

Min første plassering er i Agder fylkeskommune, hvor jeg jobber med prosjektene Likestilt arbeidsliv og #vårtagder. Jeg jobber blant annet med kommunikasjon, samhandling, en verktøykasse for designdrevet innovasjon og planlegger arrangementer. I begge prosjektene er fokuset på bærekraftig utvikling, og spesielt sosial bærekraft, så det er veldig gøy å få bruke utdanningen min i jobben.

Drømmeyrke som barn?

Astronaut, planen var å finne enden av verdensrommet..

Fritidsinteresser:

Jeg er veldig glad i å være kreativ, og bruker mye av fritiden min på hekling! Jeg synes det er veldig gøy å lage nye design og teste ut ideene mine. Jeg skriver også oppskrifter til designene, halvparten av moroa er å spre heklegleden til andre. Ellers er jeg glad i å bade, og har et prosjekt hvor jeg bader hver søndag på bystranda. Det er både kaldt og gøy!

Hvorfor søkte du Trainee Sør?

Jeg søkte Trainee Sør fordi jeg ønsket en unik start på arbeidslivet, samtidig som jeg er interessert i arbeidsmarkedet her på Sørlandet og ønsket å få en bedre innsikt i mulighetene jeg har her i regionen.

Hvordan opplevde du søknadsprosessen?

Jeg opplevde prosessen som lærerik! Selv før jeg fikk jobben opplevde jeg å ha lært mye, både om meg selv og hvordan jeg jobber sammen med andre.

Hadde du noen verv, deltidsjobb, utveksling eller andre gøye erfaringer i studietiden?

Gjennom studietiden har jeg trivdes med å engasjere meg i studentmiljøet og forskjellige organisasjoner. Dette har ført til alt fra å servere burgere på festkvelder til å ha lederverv og få holde taler på arrangementer. Jobbene jeg har hatt i studietiden har også bydd på mye gøy, jeg har blant annet vært klatreløypeinstruktør, skrivementor og hatt egen hobbybedrift. I sistnevnte har jeg heklet vesker jeg har sendt rundt i hele Norge, til flere land i Europa og hele veien til New Zealand. Det har latt meg være kreativ og samtidig bidratt til studentbudsjettet.

Hvor ser du deg selv og hva gjør du om 10 år?

Om 10 år har jeg hus med utsikt til vannet, og kan gå til en jobb hvor jeg kan engasjere meg i spennende temaer. Hvis jobben jeg gjør kan bidra innenfor temaer som engasjerer meg i samfunnet er jeg veldig fornøyd.

Hvilken jobb kunne du ikke hatt?

I garnbutikk, jeg hadde nok kjøpt alt for mye garn.

Hva gleder du deg mest til det neste året?

Jeg gleder meg til både det faglige og sosiale som kommer gjennom plasseringene og opplegget med Trainee Sør, spesielt å møte mange nye mennesker og få utfordre meg selv gjennom nye arbeidsoppgaver.

 

5 Kjappe enten/eller:

Strandferie eller fjellferie?
Strandferie

Katt eller hund?
Katt

Lese bok eller se film?
Lese bok

Treningstøy eller dress/kjole?
Treningstøy

Kaffe eller te?
Te